Џуманџи Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Zene nisu prica. :P "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Нико не каже да треба да идеш улицом са списком "које добро дело данас учинити", па свако учињено штиклираш и онда тиме машеш и гураш другима под нос. Људи су отупели и немају осећаја једни за друге, што за најближе, што за случајне пролазнике. Као да се сами сваког дана не сусрећете са тиме па вам није јасно зашто неког треба подсећати. Била сам трудна, нису ми устајали у аутобусу и пропуштали ме у реду, много пута. Пре неки дан сам са малим дететом поред себе плакала на сред града јер ми не нешто упало у око и ненормално ме болело, а носим сочива, па нисам ништа могла да урадим у том тренуку, јер не могу тек тако да их скинем. Мислите да се неко осврнуо? Па где су били сви ти нормални којима се подразумева да буду фини? Па и та колица која поменух горе. Џичим их сваког дана свуда па се не поломише баш да ми помогну. Сваки десети се нађе. Просјаци нас опседају на сваком ћошку. Један им удели неки динар, осталих петнаест их шутну. Колико се само дуго скупљају паре за болесну и гладну децу. За неку се никад и не сакупе... А, сви смо толико добри и све нам се подразумева и много је без везе уопште и помињати те неке једноставне ствари... То је истина , али сама костнатација не вреди много , већ треба да дамо свој допринос како би се ситуација бар мало поправила. Када кажу људи да нема се времена за душекорисна дела то је само изговор људи да таква дела не чине . Када је човек добар , он ће увек наћи начина и времена да учини то добро дело . Пуно пута су и то и ситнице , као на пример да отвориш врата старој или болесној особи или особи која гура колица са ивалидом или дететом , да понесеш торбу и помогнеш особама које тешко иду уз степенице , да уступиш старој особи место да седне , ако моли да јој донесеш воду или нешто друго да то урадиш . Постоји велики број начина на који можеш да помогнеш другима и то да не изгубиш много времена и зато било какво оправдање да се то не ради је права утопија. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Zene nisu prica. :P тако је , жене ПРИЧАЈУ! ) Свуда можемо да нешто помогнемо, ситница или мало већа ситница....много значи и ствара добре односе и људи то памте Да не спомињемо сиромахе Пре неку недељу видех једну пензионерку, пристојно обучену, моли једног човека за који динар за хлеб "молим вас.....молићу се за вас!" Потресно Ненад Р. and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Некада је душекорисно дело да будеш и раме за плакање , у неким изузетно тешким тренуцима пријатељ може да дође да ти се изјада и исплаче . PredragVId, Снежана, Maslacak_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 Osmijeh + zagrljaj, provjerena forumula za popravljanje necijeg raspolozenja! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Фебруар 9, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2017 U BG, ima VDS! Hrišćani, koji djeluju prema Mt 25 "Jer gladan bijah i nahraniste me, žedan bijah i napojiste me, stranac bijah i primiste me, bolestan bijah i posjetiste me, u tamnici bijah, i pohodiste me". Bukvalno, prema ovih 4-5 Hristovih zapovjesti i isto toliko segmenata socijalnog staranja. Milosrdna sekcija Verskog dobrotvornog starateljstva! Hranjenje, pojenje gladnih= Crkvena kuhinja Primiti stranca, beskućnika= saradnja sa Prihvatilištem, skupljanje humanitarne pomoći za njih Bolestan bijah... = stalne posjete bolnicama U tamnici se propovjeda Jevanđelje pravde= posjete zatvorima u BG, duhovno staranje, paraklisi pri zatvorima. Svi hrišćani pravoslavci u Bg, mogu djelovati preko VDS, što kao dobrotvori, što kao volonteri, ako nemaju predstavu šta bi i kako mogli da učine, a žele da vjeru potvrde djelima ljubavi i milosrđa... http://starateljstvo.rs/category/milosrdna-sekcija/ Akтивности Милосрдне секције ВДС-а имају за циљ духовну и социјалну помоћ кроз посете старачким домовима, домовима за децу ометену у развоју, слабовиде, наглуве, без родитељског старања и сличним установама социјалне заштите. Наши волонтери посећују затворске болнице, припремају пакетиће за децу на Косову и Метохији, поклоне за децу корисника наше црквено-народне кухиње, посећују Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију, домове за незбринуту децу, посећују и разговарају са нашим старијим суграђанима, особама ометеним у развоју и свакоме доносе на дар лепу реч и поклоне. Уколико желите да постанете волонтер у оквиру наше Милосрдне секције, контактирајте нас и придружите нам се у овом хришћанском делу. Улица: Француска 31, I спратТелефон: 011 / 2182 - 776Е-пошта:[email protected] ДОНИРАЈТЕ ЗА ЦРКВЕНУ КУХИЊУ Жиро рачун Архиепископије београдско-карловачке, Верско добротворно старатељствоСа назнаком за Црквену кухињу205-58219-31 Позив на број : 230102 Комерцијална банка А.Д. АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука