Kaludjerovic Sreten Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Зосима, on 10 Mar 2015 - 17:01, каже: 5: Ако имаш цуру,а она се свиђа твом другару,подај му је,и не ропћи због тога,него се радуј... greh za obojicu. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 @МилошБг Какво вређање, аман? Зашто? Не знам јеси ли прочитао лепо или си само прелетео преко уводног поста, па тако, можда, ниси разумео о чему се овде ради? А, онда, као додатно објашњење, можеш и моју поруку да прочиташ Нико не каже да треба да идеш улицом са списком "које добро дело данас учинити", па свако учињено штиклираш и онда тиме машеш и гураш другима под нос. Људи су отупели и немају осећаја једни за друге, што за најближе, што за случајне пролазнике. Као да се сами сваког дана не сусрећете са тиме па вам није јасно зашто неког треба подсећати. Била сам трудна, нису ми устајали у аутобусу и пропуштали ме у реду, много пута. Пре неки дан сам са малим дететом поред себе плакала на сред града јер ми не нешто упало у око и ненормално ме болело, а носим сочива, па нисам ништа могла да урадим у том тренуку, јер не могу тек тако да их скинем. Мислите да се неко осврнуо? Па где су били сви ти нормални којима се подразумева да буду фини? Па и та колица која поменух горе. Џичим их сваког дана свуда па се не поломише баш да ми помогну. Сваки десети се нађе. Просјаци нас опседају на сваком ћошку. Један им удели неки динар, осталих петнаест их шутну. Колико се само дуго скупљају паре за болесну и гладну децу. За неку се никад и не сакупе... А, сви смо толико добри и све нам се подразумева и много је без везе уопште и помињати те неке једноставне ствари... Надам се да смо се разумели МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Kad činimo dobro delo onda je motiv koji nas pokreće ljubav prema drugom, i kad vidimo da mu treba pomoć ako imamo ljubavi reagovaćemo i pomoći, jer želimo da mu bude bolje. A ako ako nam treba podsetnik šta je dobro delo, pa ga mi činimo jer želimo da učinimo dobro delo, onda je to i mehanički, a i činimo dobro delo nas radi a ne radi drugog, tako da mi sve ovo nije najjasnije. Можда си се родио пун љубави за овај свет, не спорим. Али ја нисам. И требало ми је много времена и труда да таква дела не обављам механички, зато што очекујем неку награду, већ да ми то постане унутрашња потреба. И када нешто тако не урадим, одавно не очекујем неку казну. Али сам морао много да размишљам и стално да се подсећам док то у себи нисам пробудио. Стога, поучен својим искуством, сматрам да овако нешто никако није одсуство љубави, нити може да шкоди. Срђан Шијакињић, feeble, Golub and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ni meni nije jasna cela ta spika o motivima, filinzima i osecanjima. Tebra, ucini sta treba onda kad treba i ako mozes. To sto nemam ljubavi ne znaci da treba da odustanem od onoga sto je ispravno, tj. da budem pasivna samo zato sto sam ljakse i zato sto ropcem. Лазар Нешић, Плутон, Иван Недић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ni meni nije jasna cela ta spika o motivima, filinzima i osecanjima. Tebra, ucini sta treba onda kad treba i ako mozes. To sto nemam ljubavi ne znaci da treba da odustanem od onoga sto je ispravno, tj. da budem pasivna samo zato sto sam ljakse i zato sto ropcem. tema je ideje za dušekorisna dela, a to ukazuje da mi ta dela činimo radi nas tj nase duše, a dobro delo se radi radi drugog a ne radi naše duše. pomoći ću ti jer ti treba pomoć a ne jer je to meni dušekorisno. nije isto želeti da pomogneš konkretnom čovku i želeti da činiš dušekorisno delo. w.a.mozart and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ја у животу гледам само резултате. Не интересује ме шта си "хтео" него шта си урадио. Осећања су прецењена. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Осећања су прецењена. Осећања су дивна ствар и (често) одличан покретач на дела која дају резултате. У медитеранским културама се често користе као замена за резултате или правдање одсуства резултата. С друге стране, у западним културама се понекад сматрају непожељним. Мада су ово врло грубе генерализације. Сретао сам и осећајне западњаке и роботе с медитерана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ја у животу гледам само резултате. Не интересује ме шта си "хтео" него шта си урадио. Осећања су прецењена. Али како стоји са тим из перспективе хришћанства? Шта вреде човеку дела ако му унутрашње стање није у складу са њима? У контексту спасења. milan., Н И Н Е and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ја у животу гледам само резултате. Не интересује ме шта си "хтео" него шта си урадио. Pa farisej iz priče je imao rezultate, ali bilo mu je džaba jer ih je činio mehanički, i jer se zbog njih nadimao... tako da su motivi i osećanja ipak bitni. Срђан Шијакињић, Месечева, Зосима and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Поред тога, лажеш Гризли, крвави ти зуби. Ја у животу гледам само резултате. Не интересује ме шта си "хтео" него шта си урадио. Христос у свакоме тражи да нађе нешто добро, тражи најмање добро дело, жељу, мисао, само да нам опрости. Кад би нам тражио мане, нико жив се не би спасио. Онај други у свакоме тражи грешке и недостатке. Извор Иза те јенкијевске маске крије се душа саткана од севдаха. Само не смеш да признаш, јер онда неће да те ангажују ти твоји роботи тамо... Grizzly Adams, Човек Жоја, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Ја у животу гледам само резултате. Не интересује ме шта си "хтео" него шта си урадио. Осећања су прецењена. Pa nisi u pravu. Npr Vucic ili ne ajde malo on klupu evo Miskovic zbog popularnosti u narodu odluci da daruje tamo nekog necim,dakle njemu milosrdje nije dovoljno samo po sebi niti mu je to potreba,nego ono sto sledi posle toga a to moze finansijski glat da podnese i da ne trepne. Sa druge strane neko siromasan ima zelju da pomogne nekoga finansijski i voleo bi da moze,ali ne moze jer nema,ali ga briga za hvalospeve,briga ga za tapsanje po ramenu,cutao bi o tome. E po tebi ovaj prvi u liku Miskovica je onaj sto je uradio,ovaj drugi je onaj sto je hteo, sta je bolje? milan. је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Кад видиш жену како носи огромна колица са бебом у њима, уз степенице (јер нема другог начина да се попне или касније сиђе) - помози јој!! Будеш те среће да се саплетеш и паднеш са све бебом и колицима "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Оно што увек можемо да чинимо, а што је изузетно потцењено у нашем народу и нашој Цркви, то је читање класичне књижевности. Ја сам направио огромну неофитску грешку кад сам почетком гимназије кренуо у цркву - баталио сам читање "световне" литературе и бацио се на "духовну". Кад се сад осврнем, од тога сам имао само огромну духовну плус интелектуалну, образовну и културну штету Плутон, Џуманџи, Kaludjerovic Sreten and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Значи ли то да у тренутку када је потребна помоћ треба најпре добро и темељно да размислимо и промислимо да ли смо искрени у намери да помогнемо? Не би се рекло... Никако, помагање је дужност која је ван сваке дискусије, по мом мишљењу, само што ми је мало необична идеја да је можда могуће цео живот чинити само добра и чак и велика дела а опет немати хришћанске врлине љубави и саосећања... Месечева је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 11, 2015 Пријави Подели Написано Март 11, 2015 Никако, помагање је дужност која је ван сваке дискусије, по мом мишљењу, само што ми је мало необична идеја да је можда могуће цео живот чинити само добра и чак и велика дела а опет немати хришћанске врлине љубави и саосећања... Ако си то радио да би после могао неком да кажеш "Ето, ја сам дао, а шта си ти урадио?" или тек да би био перципиран као "хуман" од стране људи, или да би те хвалили, онда... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука