Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 За њихова учешћа у 1 у 2 св рату, већ сам рекао,кад и под којим околностима су ушли... 7.12.1941., кад је био напад на Перл Харбор, није уопште било јасно ко ће да победи. Било је јасно после Стаљинграда, 1943. па једино су мученици индијанци могли водити одбрамбени рат на тлу Америке и нико други... Па ако уопште нису ни могли ни да воде одбрамбени рат, што питаш које су одбрамбене ратове водили? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Руси, Французи и Британци су имали неупоредиво више година мира у односу на Американце и на целокупно постојање једних и других. То што постоје од Средњег Века у односу на број година ратовања управо иде у прилог тим Европљанима. Није овде у питању број ратова него број година проведених у ратовању у односу на број година постојања државе. Само што ту има једна фора (нисам сигуран коме она иде у прилог). Америка је од самог почетка била то што је и данас - модерна република. Исти устав, исти систем, иста култура. Све исто, само еволуирано. С друге стране, Русија из средњег века, па и она из 18. и 19, је нешто сасвим друго од комунистичке, која је нешто сасвим друго од ове данас. Већина модерних европских држава су настале тек у 20. веку, са неким коренима из 19. Какав црни средњи век... Можда се једино Британци могу поредити с Америма, остали су из неке друге приче. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Мислим да свака земља која је бр1 у свету, мора да води такву политику, тј да иде освајачки. Е сада, све зависи која земља западне да буде та сила, пошто би можда нека друга земља да је на месту Америке била 10x гора. Наравно да не мора, само што ми (човечанство) не знамо за боље. И даље смо животиње које запишавају територију. Grizzly Adams and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Само што ту има једна фора (нисам сигуран коме она иде у прилог). Америка је од самог почетка била то што је и данас - модерна република. Они уместо "најновије државе", што јесте кад погледаш на један начин, они су заправо најстарија модерна република. Ми ћемо уз доста среће да се реформишемо и да дођемо до оног система који су они имали успостављен у 18. веку, за то се залажемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Наравно да не мора, само што ми (човечанство) не знамо за боље. И даље смо животиње које запишавају територију. ma de ne mora... kako ce politicari daa zadovolje svoje sponzore? Kako ce da otmu pre od naroda da placaju svojim kronistima koji prve oruzije? Kako ce da obezbede naftne cevovode kronistima koji ih finasiraju? jes.. ne mora.... Moraju.... dok je kronizma i ovakve drzve.... bice i raaatova... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Moraju.... dok je kronizma i ovakve drzve.... bice i raaatova... Још је давно рекао неко, ваљда онај Француз: "Кад роба и људи не могу слободно да прелазе границе, прећи ће их војске". Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Наравно да не мора, само што ми (човечанство) не знамо за боље. И даље смо животиње које запишавају територију. Претња насиљем је основ сваке дипломатије. Колико год срдачно било руковање или осмех деловао искрено... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Само што ту има једна фора (нисам сигуран коме она иде у прилог). Америка је од самог почетка била то што је и данас - модерна република. Исти устав, исти систем, иста култура. Све исто, само еволуирано. С друге стране, Русија из средњег века, па и она из 18. и 19, је нешто сасвим друго од комунистичке, која је нешто сасвим друго од ове данас. Већина модерних европских држава су настале тек у 20. веку, са неким коренима из 19. Какав црни средњи век... Можда се једино Британци могу поредити с Америма, остали су из неке друге приче. Па не баш, заправо је обратно. Ипак су то исти ти Руси, исти ти Французи и исти ти Енглези кроз све те векове без обзира на државе и политичка уређења. Док у Америци то нису више исти ти Американци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Па не баш, заправо је обратно. Ипак су то исти ти Руси, исти ти Французи и исти ти Енглези кроз све те векове без обзира на државе и политичка уређења. Док у Америци то нису више исти ти Американци. Наравно да нису исти. Не постоји вековни "Енглез" или "Рус". То су политичке апстракције или лична опредељења, а не објективни ентитети. Схваташ ли да не постоји начин да се докаже да је неко Енглез или Србин? Мораш да их питаш шта су. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Наравно да нису исти. Не постоји вековни "Енглез" или "Рус". То су политичке апстракције или лична опредељења, а не објективни ентитети. Схваташ ли да не постоји начин да се докаже да је неко Енглез или Србин? Мораш да их питаш шта су. О да, сад ћемо да слушамо те накарадне конструкције како заправо народи и не постоје. Само ето случајно на истим просторима обитава некаква маса људи , која случајно заприма исте или сличне просторе и опет невероватно која случајност има исто име, рецимо Руси... Мани ме тих прича Теби можда твој деда није био деда, јеби га мени мој јесте Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 О да, сад ћемо да слушамо те накарадне конструкције како заправо народи и не постоје. Само ето случајно на истим просторима обитава некаква маса људи , која случајно заприма исте или сличне просторе и опет невероватно која случајност има исто име, рецимо Руси... Мани ме тих прича Теби можда твој деда није био деда, јеби га мени мој јесте Добро. Дај ми једну ствар коју поседују баш сви Срби, а да је при томе нема ниједан несрбин. Једну једину. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Добро. Дај ми једну ствар коју поседују баш сви Срби, а да је при томе нема ниједан несрбин. Једну једину. То је као да си рекао дај ми један орган који поседују кућне мачке али не поседују друге мачке. И онда на основу тога тврдиш како не постоје разлике међу мачкама, него су све исте. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Добро. Дај ми једну ствар коју поседују баш сви Срби, а да је при томе нема ниједан несрбин. Једну једину. Inat. ИгорМ and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 То је као да си рекао дај ми један орган који поседују кућне мачке али не поседују друге мачке. И онда на основу тога тврдиш како не постоје разлике међу мачкама, него су све исте. Па није баш тако. Овде имаш две практично исте мачке, само за једну тврдиш да је Србин, а за другу да није. Али ајде да преформулишем. Ако објективно постоји нешто што се зове Србин, како се онда тај Србин може недвосмислено препознати и разликовати од другог људског бића које није Србин? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Ради се Жељко о томе да то нису "особине народа" него патологија мале групе психопата. У случају САД или било које друге државе... Амери живе у миру, на њиховом континенту рат није био скоро 200 година. Већина са тим дивљаштвом нема никакве везе, нити га је свесна у свакодневном животу. Свим тим руководи мала група идиота која је заграбила превелику власт. И то се редовно дешава у свим земљама где мала група људи добије велику власт и моћ, а сразмерно ресурсима којим располажу. Чист сатански пир. А свим тим дебилима што покрећу ратове желим да се што пре преселе на онај свет и уживају у плодовима својих дела. Млађони and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука