Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Истражите мало и за Русе, исто подужа историја конфликата...Сразмерно војној моћи, могло би се рећи да су подједнако агресивни и освајачки настројени. И дан данас је исто тако. Тако је било вероватно тамо од Месопотамије и Асираца са свим силама Смешно је упоређивати руске одбрамбене и америчке освајачке ратове Смешно је и идеолошки заслепљено рећи да су руски ратови искључиво одбрамбени ратови. Све је то иста... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 ... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Смешно је упоређивати руске одбрамбене и америчке освајачке ратове, јер руси су се бранили против монгола,наполеона,немаца... Иначе амерички хоштлапери су углавном нападали и водили ратове против вишеструко слабијих земаља, искључиво зарад личних интереса ,ресурса ,уствари не знам да ли су икад и водили рат на добробит и спас света, ако изузмо њихово прикључење св ратовима,при њиховом завршетку,кад се победник увелико назирао... Е Зоске, немој тако, нису вала Руси златни колико год ми мислили да их православље држи у уздама одбрамбених ратова. Ви проамериканци сте стварно заслепљени вашим амерофилством. Сем Римљана нема ни једне државе на свету која је ратовала без престанка од кад је настала. Није овде ствар у броју година ратовања него у броју година саме Америке. Русија постоји од средњег века а исто тако и Француска, Британија итд. Ипак верујем када би се узео овај проценат а то је скоро сваке године да ни једна земља на планети не би могла да се пореди. Кажем ипак можда једино Римљани, јер они су настали у рату и ратовали док нису пропали, кроз рат су постојали. Па шта ако постоји од средњег века? Уосталом, Руси, Французи и Британци ратују скоро исто оволико година од 1776. И Французи и Британци су ратовали у Ираку, Босни, Авганистану и сличним државама новије историје. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Истражите мало и за Русе, исто подужа историја конфликата... Сразмерно војној моћи, могло би се рећи да су подједнако агресивни и освајачки настројени. И дан данас је исто тако. Тако је било вероватно тамо од Месопотамије и Асираца са свим силама Смешно је и идеолошки заслепљено рећи да су руски ратови искључиво одбрамбени ратови. Све је то иста... Па њихови највећи ратови су били искључиво одбрамбени,са више дестина милионским жртвама. Реците било који амерички рат,да је био одбрамбени? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Надам се да сте испуцали своје филије па да можемо нормално дискутовати на ову тему. Елем оно што је мени занимљиво у овој причи јесте чињеница да су Амери ипак један војни народ, да имају највећа улагања у војну индустрију и војску уопште и да имају поморску флоту која контролише све воде на планети( или скоро све, сем можда мањих мора). Проста математика говори да су они дакле војна сила број један у свету и да заправо већ контролишу цео свет. Плутон and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Реците било који амерички рат,да је био одбрамбени? Револуционарни рат.Грађански рат би се можда могло исто рећи. Други светски је (за њих) почео нападом на Хавајима... Није било никог ни да их нападне у суштини. коЖељ њацИ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Па њихови највећи ратови су били искључиво одбрамбени,са више дестина милионским жртвама. Реците било који амерички рат,да је био одбрамбени? Borba za nezavisnsot od krune, WW1, WW2, Hladni rat.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Па шта ако постоји од средњег века? Уосталом, Руси, Французи и Британци ратују скоро исто оволико година од 1776. И Французи и Британци су ратовали у Ираку, Босни, Авганистану и сличним државама новије историје. Руси, Французи и Британци су имали неупоредиво више година мира у односу на Американце и на целокупно постојање једних и других. То што постоје од Средњег Века у односу на број година ратовања управо иде у прилог тим Европљанима. Није овде у питању број ратова него број година проведених у ратовању у односу на број година постојања државе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Ипак том логиком се може рећи да су Срби били најмирнији за време турског ропства. Јесу тада дизали устанке на сваких 10-ак година али у поређењу са годинама "мира" много смо мање ратовали. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 А кажу за нас Србе да смо ратнички народ а ми и данас плачемо за Југославијом и оним временима кад смо мислили да рата више никад неће бити... Mi smo ratnički narod koji je drugi po broju naoružanja građana, i jedini koji u to naoružanje ubraja vazdušne puške. Srpski narod je ustvari najviše obmanut. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Надам се да сте испуцали своје филије па да можемо нормално дискутовати на ову тему. Елем оно што је мени занимљиво у овој причи јесте чињеница да су Амери ипак један војни народ, да имају највећа улагања у војну индустрију и војску уопште и да имају поморску флоту која контролише све воде на планети( или скоро све, сем можда мањих мора). Проста математика говори да су они дакле војна сила број један у свету и да заправо већ контролишу цео свет. Несам био, ал' кол'ко видим одавде, код њих је то институција бр.1. Кад гледаш малтене било који амерички догађај на ТВ-у (утакмице, културне манифестације и сл.) церемонија отварања не пролази без Војске. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 имају поморску флоту која контролише све воде на планети Људи баш и не знају меру њихове војне супериорности. U.S. Navy има укупну масу пловила већу од наредних 10 на листи. Имају петнаестак носача авиона великих (100 000 тона) и још више мањих. Русија нпр. има само један једини. U.S. Airforce је прва ваздухопловна сила са око 6500 авиона (сви су бар четврте генерације, имају (једини) и пету генерацију), а друга најјача није ни руска ни кинеска авијација, него U.S. Navy, која одвојено има своје авионе Калкулација је јасна, ако улажеш 10 пута више него противник, онда си 10 пута јачи, и ту нема шта... cloudking, коЖељ њацИ and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Па онај против Индијанаца и наравно грађански Koji rat protiv indijanaca? Uopste nije postojao neki ujedinjeni optpor indijanaca... Na isti nacin smo mi Srbi verovatno osvojili balkan.. pojedina plemena se bunila.. to smo klali, ostlai su se integrisali u Srbiju... i SRpsko zivlje.. Charls Cater onaj amerikanac u SRbiji je indijanac... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Револуционарни рат. Грађански рат би се можда могло исто рећи. Други светски је (за њих) почео нападом на Хавајима... Није било никог ни да их нападне у суштини. Хахаха,па ово је пиш... Који револуционарни рат, црвени мундири и Блек Стена...па једино су мученици индијанци могли водити одбрамбени рат на тлу Америке и нико други... Грађански рат није одбрамбени ,јер су ту сви на својој територији,ту је сасвим друга прича... За њихова учешћа у 1 у 2 св рату, већ сам рекао,кад и под којим околностима су ушли... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Мислим да свака земља која је бр1 у свету, мора да води такву политику, тј да иде освајачки. Е сада, све зависи која земља западне да буде та сила, пошто би можда нека друга земља да је на месту Америке била 10x гора. Upravo tako... realno i objektivno.. facenew22222222 8086.gif oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука