Зосима Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 ... i ja sam iznenađena, u suprotnom smeru. Kad se ljudi ovako pale na "čudo" u Esatovom pariskom stanu, koliko se onda pale na Blagodatni Oganj ! Srbijooo ... među šljivama, rusijoooo među brezama ! Мислим да би требало мало да смањиш доживљај...да те подсетим,ти си овде гост на православном форуму,где сте ти и остали атисти сасвим пристојно примљени и угошћени,да тако кажем, па неке циничне прозивке ,овакве врсте су бзв... Не знам на шта се ти палиш,или си скроз догорела,да не кажем загорела,али не капирам сад помен Србије и шљиве,а још мање Русије ни брезе, или то треба да буде неко заједничко ниподоштавање руса и срба као затуцаних верника... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 A mana bese Hristos?El na to aludiras? Ne samo zbog toga, vec sto manu danas Beduini prodaju na pijaci, a skupljaju je u doba dana kada i Izrailjci onda, cak i ukus, boja i oblik odgovara opisu u Bibliji. Dakle, ispravno je sto je napisano -hleb sa neba, ali je tacno samo u simbolicnom smislu. Da, i Hristos potvrdjuje da taj hleb nije dosao (pao) s neba: ,,Verujte mi, Mojsije vam nije dao hleb sa neba". ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Pojava Blagodatnog ognja je velika svetinja koja se belezi od prvih vekova. Do treceg, cetvrtog veka, nema pomena jer su se na Grobu Gospodnjem okupljali hriscani tajno... I ljudi, verujem u to da ikone placu, ali ne verujem ovim Turcima. Ovako, jel su ovo muslimani ili hriscani, sta bi na kraju? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 koliko se onda pale na Blagodatni Oganj Pravice se da nikad nije bio plamen-koji-prlji-fitilj-ali-ne-prlji-bradu i lagano ce celu stvar da posmatraju sasvim simbolicki kao da se nikad nisu lozili ko pentakostalci na zmijurine. To ce i dalje biti isti Blagodatni Oganj koji ce na tajanstven nacin delovati na srca, a koji se sasvim regularno pali tokom obreda, bas kao sto se od umesenog hleba dobija istinsko telo Hristovo na Liturgiji. A ti ces da kritijujes nesto sto nije deo pravoslavlja nego nekih tamo sekti koje se bukvalisticki loze na kojesta. link Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Pravice se da nikad nije bio plamen-koji-prlji-fitilj-ali-ne-prlji-bradu i lagano ce celu stvar da posmatraju sasvim simbolicki kao da se nikad nisu lozili ko pentakostalci na zmijurine. To ce i dalje biti isti Blagodatni Oganj koji ce na tajanstven nacin delovati na srca, a koji se sasvim regularno pali tokom obreda, bas kao sto se od umesenog hleba dobija istinsko telo Hristovo na Liturgiji. A ti ces da kritijujes nesto sto nije deo pravoslavlja nego nekih tamo sekti koje se bukvalisticki loze na kojesta. link Upaljeni. I ne przimo 15 minuta, a posle toga .... i brade. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 I ne przimo 15 minuta, a posle toga .... i brade. Jeste, oganj sa sve tajmerom u kojem je milisekunda kao terasekunda i gigasekunda kao pikosekunda... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 @@drvce, hvala na linku. Kao što reče guru: За оне који немају вере свет је бесмислен и хаотичан и често се цинично односе према свему што нису у стању да разумеју. Eto, ja se cinično odnosim upravo prema onome što sam u stanju da razumem: prevari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Мислим да би требало мало да смањиш доживљај...да те подсетим,ти си овде гост на православном форуму,где сте ти и остали атисти сасвим пристојно примљени и угошћени,да тако кажем, па неке циничне прозивке ,овакве врсте су бзв... Не знам на шта се ти палиш,или си скроз догорела,да не кажем загорела,али не капирам сад помен Србије и шљиве,а још мање Русије ни брезе, или то треба да буде неко заједничко ниподоштавање руса и срба као затуцаних верника... Oho, evo vapaja za cenzurom. Još da si ŽRU-desetar, sledilo bi mi banovanje. E, ovako: nikog nisam uvredila. Rekla sam šta mislim o paljenju na izvesni plamen. Što se tiče Srbije i Rusije, pominjanje je bilo isklučjivo iz ljubavi (bez ikakvog cinizma ovo govorim !). Eto, volim ih ovakve kakve jesu, pa čak i kad moram da se čudim pred neracionalnošću nekih Srba i Rusa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Eto, ja se cinično odnosim upravo prema onome što sam u stanju da razumem: prevari. Pa, ne mogu ni oni sad tolikom svetu da dodju i kazu e, ono sto je bilo prosle godine, to sad vise ne vazi, znate, nasledili smo madjionicarski trik koji je "prodavao" jeftinije karte. Lagano se izvlace iz te tesko odrzive pozicije. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Ovako, jel su ovo muslimani ili hriscani, sta bi na kraju? Kod nas u Češkoj se jedan Albanac s Kosova kojeg sam znao lično sve po Pragu predstavljao kao katolik a poslije smo ukopčali da laže, bio musliman ko i svi drugi a ime imao normalno muslimansko malo po albanski izmjenjeno. Od mene na kraju posudio tranzistor i nikad mi ga više nije vratio a jednog tako nasanjkao da će mu dovest ženu sa Kosova da mu rodi dijete (on je imao svoju ali ta bila neplodna pa su htjeli da im nekakva to dijete rodi a oni bi joj našli posla i sredili papire da ostane u Češkoj) a oni otišli na bečki Ostbahnhof gdje im je rekao da će im je dovest a njega s tom ženskom nigdje pa su shvatili da su mu dali nekoliko stotina evra za džabe, za put na koji nikad nije otišao, ustvari su mu htjeli dat nekoliko hiljada evra za to kad ju dovede. A vidio sam ga u Pragu, on sjedi u Pragu u pivnici i pije pivo za njihova evra a oni mislili otišao on na Kosovo po mladu za tog Čeha. Ima ih Turaka i katolika i pravoslavnih i protestanata, neke sam vam njihove mladence već pokazivao na forumu kako pjevaju na turskom neki lijepu modernu hrišćansku pjesmu s bubnjem i gitarom. Kod njih je još i ovaj problam, rade to i Turci i Grci i Bugari, ko hoće kod njih imat papire i državljanstvo promjene mu i protiv njegove volje prezime i ime po svojem, pobugare, pogrčte i poturče. Na to se žalili i sandžački muslimani da su im sva prezimena slovenska preveli na turska, na primjer si Veljković a oni tamo napišu Veliagoglu ili tako nešto ako od njih dobiješ državljanstvo, ličnu i pasoš. Evo katoličkih Turaka, baš liíjepo pjevaju ko za sikstinske kapele, ravno ih papi poslat u Rim da mu zapjevaju tamo na potnifikalnoj Misi: AĞACIN TÜRKÜSÜ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Lagano se izvlace iz te tesko odrzive pozicije. da u pravu si, može da se tumači kao izvlačenje (citiram arhm.Savu): (*) наша Црква упозорава да њима (čudima) не треба приступати идолатријски.... (*) њима не треба приступати магијски као да семе по себи имају било какав утицај на нас ali taman posla da se pokvari glavna naracija: чудо Божије = непосредна пројава Његовог благодатног дејства. Nego, Drvce ... ako nisi primetio link koji je arhm.Sava dao: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/UZastituBlagodatnogOgnjaMaksimov.htm#07 vrlo zanimljivo ono što je napisao Ђакон Андреј Курајев pa potom sledi kritika / tumačenje od strane autora teksta. priceless Zayron and drvce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Evo naše glavne i najveće crkve u Konstantinopolisu pa ko hoće može pogledat na videu kako to tamo izgleda: http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_St._Anthony_of_Padua,_Istanbul VIDEO: http://goo.gl/2S2Jbf Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Jeste, oganj sa sve tajmerom u kojem je milisekunda kao terasekunda i gigasekunda kao pikosekunda... Pa da besmisleno... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Иначе не знам зашто сте запаљени, пламеном који пржи, кад је већ Христос рекао да не приступамо чудима, на онај идолопоклонички начин и не тражимо их као потврду Богочовечанске природе Личности Христа. Немам појма како ви гледате на Православље али немате право да помињете нашу веру онако како ви мислите да јесте. Дакле, Православље је искристализовано и прелепо је ради тога, јер у њему ни милић секунда нема никакву вредност, јер времена нема, ни за вас ни за нас, ту смо сви позвани и призвани, православље није привилегија само православаца већ свих људи. Вера није научна дисциплина, вера се налази и у вама и у нама, само је другачије доживљавамо. После толико година проведених на форуму, наравно да очекујемо да ове ствари, већ добро познајете и свако "изношење мишљења" би требало већ да има смисао, јер овако ваш смисао се своди на исмејавање нечега што ви тврдите, да је православно учење, однсоно референце су вам православци који су у заблуди. И тако из дана у дан, месец година гига секунда... Зашто? Што се тиче благодатног огња и он пржи али не увек и сваког. Снежана and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 ... Srbijooo ... među šljivama, rusijoooo među brezama ! Pocelo sirenje uzrecice na Rusiju? Dodaj slobodno i ono ... Ameriko medju pastirimaaaaa... CecaV је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука