Boba Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Ја сам чуо да се јаја не фарбају на Велики петак јер се тада не ради ништа (чак се и ручак спреми дан раније) тј. дан се проводи у најстрожем посту и молитви. I moj suprug je istog misljenja.Nekako mi je farbanje jaja radostan dogadjaj i nije mi za veliki petak. Mi svi farbamo jaja u veliku subotu,deca se raduju,vriste i vesele.Nekako mi nije prirodno da to radim na dan smrti mog Gospoda.Moja majka i baka farbaju na veliki petak,kaze mama tako je naucila i nece sada da menja,dok moja svekrva farba na veliku subotu.Ja sam n predhodnoj parohiji farbala sva tri dana( i cetvratak i subotu i petak) ,posto je trebalo sama da ofarbam 1000 jaja a to nikako nisam mogla za 1 dan,stim da sam nasa za kucu sa decom farbala u subotu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Фарбам на Велики Петак, цио дан,шарам, и онда идем на вечерњу службу, и ако ми је шта остало завршим послије службе. Тако је откад памтим. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Фарбам на Велики Петак, цио дан,шарам, и онда идем на вечерњу службу, и ако ми је шта остало завршим послије службе. Тако је откад памтим. Identicno bangin И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Evo još par ideja: http://www.becook.com/sr/recept/uskr%C5%A1nja-jaja.htm Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Priprema 1. 1 Jaja skuhajte i ohladite. 2. 2 Nadjite salvete sa interesantnim uzorcima. Salveta koju sam koristila na slici imala je samo jedan veliki cvijet sa listovima. Izrezala sam taj cvijet tacno po linijama (malo je pipkavo ako je motiv komplikovan ). 3. 3 Umutite bjelance i pripremite cetkicu (moze manja, veca, kakvu imate, manja je bolja ako su vam detalji mali, ali ne pravi razliku). 4. 4 Sada stavite izrezan uzorak na jaje i pocnite polako sa jednog kraja da premazujete sa cetkicom koja je dobro natopljena u bjelance. Idite okolo, stvarace se pregibi ali ih ravnajte cetkicom ili prstima, vidjecete motiv ce se prijanjati za jaje kao da je zaljepljeno. Ako imate vise manjih uzoraka tako radite sa svakim. Ostavite da se osusi, kada je mokro od bjelanca boja ce biti tamnija, kada se osusi dobice pravu boju. Ujutro premazite maslinovim uljem i to je to. Posluživanje Lijepo je kad ovakva jaja kombinujete sa jednobojnim jajima u bojama koje su slicne motivu. Izgleda mnogo lijepo, recimo ova moja ja kombinujem na tacni sa crvenim ili zutim jajaima. Jaja mozete ostaviti i bijela ako nadjete motiv koji ce bojama odgovarati. Uvijek ostavite da sa vidi malo jajeta, nemojte skroz pokrivati jaje…. izgleda malo ljepse i kao da ste crtali po njemu. Inace volim da radim sa hladnim kuvanim jajima, prvo zato sto su mi skuhana kako hocu (bez zelenog kruga… bljak), drugo boje ispadnu drugacije…. evo pogledajte razliku u jajima bojenim u luku, nema sanse da dobijem ove boje ako jaja otpocetka kuham u luku. Izvor: Coolinarika Meni je ovo prelijepo a vama? 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Odlična ideja,hvala Milevče! :drugarstvo: Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 :drugarstvo: :group111: leteti :bla: omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Meni je ovo prelijepo a vama? 1127_battle stadaradim stadaradim Кич. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Jaja su veoma lepo ofarbana i uložen je veliki trud da bi izgledalo tako kao što izgleda.I naravno,ne smatram da je kič!Kič je sasvim nešto drugo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Meni je ovo prelijepo a vama? 1127_battle stadaradim stadaradim Кич. Rale,reče žena da može da se uzme drugi motiv,tako da ne mora da bude kič.A da je trud,jeste,kakav god da je motiv,zar ne? Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Meni je ovo prelijepo a vama? 1127_battle stadaradim stadaradim Кич. Rale,reče žena da može da se uzme drugi motiv,tako da ne mora da bude kič.A da je trud,jeste,kakav god da je motiv,zar ne? Она је девојка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Е, ово је лепо. Као пиротски ћилими. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Meni je ovo prelijepo a vama? 1127_battle stadaradim stadaradim Кич. Rale,reče žena da može da se uzme drugi motiv,tako da ne mora da bude kič.A da je trud,jeste,kakav god da je motiv,zar ne? Она је девојка. Ko ona,kad je tekst preuzet sa nekog sajta,nije Mileva pisala tekst!?! Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 17, 2011 Пријави Подели Написано Април 17, 2011 Meni je ovo prelijepo a vama? 1127_battle stadaradim stadaradim Кич. Rale,reče žena da može da se uzme drugi motiv,tako da ne mora da bude kič.A da je trud,jeste,kakav god da je motiv,zar ne? Она је девојка. Ko ona,kad je tekst preuzet sa nekog sajta,nije Mileva pisala tekst!?! А како ти знаш да је женско писало? Нигде не говори у женском роду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука