Гости Guest Написано Април 4, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2011 још мало , јаош мало па... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Још само мало: Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Госпођица Марпл Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Јеси ли утеху делила људима као чисту свету водицу? Јеси ли увек на грудима савести носила Богородицу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Април 4, 2011 Пријави Подели Написано Април 4, 2011 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 ajde da i ja postavim jedno pitanje. Kad farbate jaja??Na veliki cetvratk,veliki petak ili u subotu?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ČtecMiloš Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Jaja se OBAVEZNO farbaju na veliki petak Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 ajde da i ja postavim jedno pitanje. Kad farbate jaja??Na veliki cetvratk,veliki petak ili u subotu?? Обично их фарбам у петак, мада могу свака од ова три дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 И ја их фарбам на Велики петак, а могао би неко од свештеника да објасни зашто се баш тада фарбају (односно, зашто четвртак или субота). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Фарбање васкршњих јаја Један од најлепших и најрадоснијих српских обичаја, који се није искоренио, чак ни у градовима, јесте фарбање јаја за Васкрс. Вредна домаћица, по устаљеној традицији, васкршња јаја боји (фарба) на Велики петак, у дан када се, иначе, ништа друго не ради, већ су све наше мисли упућене на страшни догађај Христовог невиног страдања и понижења, од људи, на Голготи и Јерусалиму. http://www.spcoluzern.ch/index.php?pg=1109〈=srl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sleki Написано Април 5, 2011 Пријави Подели Написано Април 5, 2011 И ја их фарбам на Велики петак, а могао би неко од свештеника да објасни зашто се баш тада фарбају (односно, зашто четвртак или субота). Ја сам чуо да се јаја не фарбају на Велики петак јер се тада не ради ништа (чак се и ручак спреми дан раније) тј. дан се проводи у најстрожем посту и молитви. Гледао сам на телевизији Владику Атанасија (Јевтића) 0102_laugh који је објаснио да је, у принципу небитно ког дана се фарбају, битно је да су офарбана. Коњ се спрема за дан боја, али је у Господа спасење (Приче Сол. 27, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 5, 2011 Емо када ја фарбам! После изножења плаштанице и опела , када се вратимо из цркве онда тек фарбамо јаја , тј. у петак увече! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука