JESSY Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 ову реченицу смо чули много пута.....и мислим да смо је сви макар једном изговорили.....људи у нашем окружењу се мењају....пријатељи, рођаци, партнери.....а наравно и ми сами, иако најчешће нисмо тога свесни.... зашто се људи мењају.....који су разлози....? lab_man је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Али и ми који постављамо питање се мењамо... Просто, то је неминовно. Са Богом, промена је јесно, лакша и не води у неке екстреме, али ако немамо Њега ту, бар повремено у помислима, постоји ризик да наша природа огруби. Можда најјачи утисак о промени ми је оставило читање књиге Старац Арсеније, Светац у логору. На крају, када се после свих борби и страдања сусретао са својим духовним чедима... Како се чак и растужио.. Видео је како их живот шиба и како их удаљава од доброте. Тужно је све то... Човек Жоја, JESSY and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Starenjem, nažalost, pod uticajem sredine i uslova pod kojima živimo postepeno ogrubimo, postajemo manje osetljivi na probleme drugih nego što smo ranije bili. polazim prvo od sebe, jer sam to kod sebe uočio. I sada kada poredim sebe iz onog perioda kada sam bio student i sada...pa, kao da se radi o drugoj osobi...Hteo bih, da mogu da vratim ono svoje "ja" od tada,... Милан Ракић, Никола Поповић, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Pa promene su normalne, i poželjne. Zamislite da se osoba trideserih godina nimalo nije promenila, još uvek biste vodili razgovor sa detetom. E sad, to što ta promena može biti i u negativnom smislu, to je ono što predstavlja problem. Послато са Lenovo A536 уз помоћ Тапатока lab_man, Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Све се мења па и људи . Људи да би се прилагодили промени у окружењу , морају и сами да се промене . Мирославе ја се делимично слажем са тобом . Не могу да сватим да човек који је заиста у души био добар , да постане зао . Ја не верујем да је то могуће и пре ће бити да су такви људи глумели доброту јер налазили у окружењу којим им је одговарао и били су задовољни и тада им је било лако да скривају своју праву природу. emilija, Човек Жоја and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Promjene na dobro su naravno uvijek pozeljne. Mozda je staticnost najgora od svega. Evo, ja uvijek zelim da se mjenjam na bolje, al svaki put imam neki odlican izgovor da to odlozim do ponedeljka Kaludjerovic Sreten, Rainmaker, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Ma hajde, nije sve tako crno, menjaju se ljudi i na bolje Bar mi u to moramo da verujemo, a sigurna sam da svi znamo ponekog ko je vremenom postao bolji covek... Gordana ., Милан Ракић and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Zbog toga sto zivimo u vremenu i prostoru i zbog toga sto se sve na svetu menja. Mi zapravo i ne treba da budemo vise ''ona ista osoba''. ВИЛМА, JESSY, pahulja and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Не могу да сватим да човек који је заиста у души био добар , да постане зао . Ја не верујем да је то могуће Moguce je i to zavisi od okoline. Mi u sebi imamo potencijal da cinimo zlo i cinimo ga samo u odredjenim situacijama. Zato treba da budemo sto svesniji i budniji, da ne dozvolimo da okolnosti deluju na nas zbog cega cemo izraziti slobodu. Да! Извесна нужност. Једино је питање да ли ћемо ту промену препустити стихији времена и простора или ћемо заузети активну улогу. Tacno tako. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Kad bacim pogled unazad menjala sam se vremenom i mislim da to i nije loše, to je nekako sastavni deo sazrevanja bilo kog doba...Negde sam pročitala da se čovek na svakih pet godina menja...Menja nas iskustvo, menjaju nas ljudi, vreme i okolnosti, a tek trpljenje... Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Inace u vezi ovih problema koje Nenad spominje su radjeni eksperimenti u socijalnoj psihologiji, dva su znacajna: Milerov eksperiment i Stanfrod prisoner, u kom bas dobri, kulturni, intelektualni ljudi cine zlo. Mada postoje kritike da eksperimenti nisu potpuno tacni. Poenta kod njih jeste da postovanje autoriteta i hijerarhijsko organizovanje zajednica ili drustva dovodi do pojave zla i ono se najbolje moze primetiti u vojsci, policiji, moze se reci i na stadionima ali to je vec drugi (group thinking) fenomen. Naravno, zlo se javlja i u drugim slucajevima koji su nevezani, ali ovo je svakako interesantno, jer nas okolina i drustvo cesto povuku da cinimo zlo bilo aktivno bili pasivno (tako sto ravnodusnu ignorisemo neciju patnju). Film Sisanje je solidan primer kako normalni i uglavnom dobri ljudi postaju zli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Miroslave, zekis ti mene malo ili mi se cini? :.mislise. Mislim, ono sto sam ja napisala se uopste ne kosi sa onim sto si ti napisao, jer cak i da jesmo svi ispod nule, to nas ne sprecava da napredujemo...do nule Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Ako, ako, nemoj da se menjas Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 nemoj da se menjas ali kao sto rekosmo, moramo da se menjamo..... :1312_womens: Dijasporka and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 Ово ми и други људи обично констатујемо када узимамо неког здраво за готово и подразумева нам се да нам чини услуге па кад му једном прекипи и одбије нас, а ми одмах брже боље да на њега свалимо кривицу, уместо да се запитамо да ли смо уопште видели тог другог или само себе. Такође када фантазирамо па другу особу гурамо у неку улогу која нама одговара, често у партнерским везама, уместо да се потрудимо да ту особу упознамо и заволимо онакву каква јесте. Углавном тада окривимо другу особу да се променила, уместо да схватимо да она то што смо ми хтели да буде, никад није ни била. Све у свему, у деведесет посто случајева ово кажемо јер смо саможиви, а десет посто је кад налетимо на манипулатора психопату коме је спала маска. JESSY, emilija, Човек Жоја and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука