Jump to content

Kako upoznati i steći prijatelje ma koliko godina imali ?

Препоручена порука

Pre nekoliko dana status na forumu, forumaš traži drugaricu.

Zvuči kao vapaj nekog ko je sam već duže, kome treba neko za šetnju, razgovor ili chat ako ih stotine kilometara deli ili im tako više odgovara.

Kad ste poslednji put sreli, upoznali ili izguglali neku zanimljivu osobu sa kojom delite slična interesovanja, hobije, slušate istu vrstu muzike ? Ne mislim na površno traženje ljubavne veze, ova neće i guglam dalje drugu već na sticanje novih prijatelja, (Vidim da se mnogi od forumaša druže van foruma, mnogi imaju decu, porodicu), mislim na one same, usamljene koji su ovde napravili profil zbog teme brak u nadi da će upoznati nekog a završe nokautirani posle prve privatne poruke umesto da se dopisuju i upoznaju iako vide na prvu loptu da nisu jedno za drugo, ili se nimalo ne dopadaju jedno drugom na prvi pogled profila, najviše zbog godišta i fotografije. Vredi pokušati dopisivati se, iako možda neće promeniti mišljenje i živeti u hrišćanskom braku  do kraja života , dobiće zanimljivog sagovornika. Zar nije lepo imati zanimljivog prijatelja sa kojim možeš bar da porazgovaraš ? Kad odete u neki Manastir u kome do sad niste bili,  tamo se obradujete svojim prijateljima sa foruma ?

Forum ima različite interesne teme, pa ipak je teško naterati ljude da se tamo otvore, pišu o muzici, filmu...

samo stoje dole na dnu stranice kao nemi posmatrači i čitaju tuđe komentare i bez ikakve ideje da pokrenu

neku svoju temu.

Pokrenula sam pre nekoliko dana ponovo svoj profil na fejsu od nule, moji prijatelji su dobili bebu, dok jedno spava, drugo čuva bebu i chatuje :)

Gledam profile da vidim gde je ko i šta je kod koga novo, a većina na istom mestu i dalje bleeeeeeeeeeeeeji  i  naravno selfi bez kreativnosti, bez smisla. Lutke u izlogu, i muške i ženske, svih generacija koje samo poziraju i čekaju tako u izlogu dok život prolazi, nesvesni svoje prolaznosti, brišu bore u photoshopu, lažu tako druge i što je  još gore sebe. i čekaju da im se nešto desi, nešto pokrene u životu, čitaju horoskope a prazninu u svom životu pravdaju lošim rasporedom zvezda padalica u natalnoj karti i stoje tako začaureni u svom izlogu u  neprobojnom staklu  ne dozvoljavajući da im neko priđe, da bar popriča. Retko ko da je svoj, originalan i drugačiji. Vrlo retko ko da ima svoje ja i svoje mišljenje umesto šerovanja tipa pogledajte video snimak, ova pevačica ne zna da peva, da napiše neku svoju misao, stih ...bilo šta svoje što nije copy paste već viđenog.

Kad smo bili mali roditelji su nam govorili da ne pričamo sa nepoznatim, vidim da se mnogi plaše upoznavanja, prijateljstva, druženja...

Na sajtu ispovesti.com čitam komentare na jednu ispovest, mnogo mladih koji traže ruke prijateljstva a ne pružaju svoje i kako onda mogu da očekuju da uhvate tuđu ruku ako ne pruže svoju.

Malo me iznerviralo jedno prihvaćeno prijateljstvo na fejsu, koje me u početku obradovalo, oduševilo i od kog sam očekivala bar razmenu mišljenja i informacija. Danima ignoriše moju poruku, treba za 2 nedelje da krenem na put a nije u stanju ni da napiše tri reči ,,pitaj nekog drugog,, ili bar 3 rečenice kad je radno vreme objekata za koje sam pitala. Te informacije ne mogu naći na internetu već od nekog ko živi tamo.  Čemu ćutanje i ignorisanje kad nekog tamo dodaš za prijatelja ? Kao da si mu otvorio širom vrata svoje kuće a onda kad je taj stao na tvoj kućni prag ,

zalupiš vrata po sred nosa, e toliko boli :(

Подели на овим сајтовима

Jak se seznámit - Kako se upoznat - za one koji nemaju vremena a žure, 35 sec. samo.

Najvažniji su ti domaći čokoladni vafli, keksi, koliko mladenaca je završilo u mreži nakon

što su bili pozvani tj. namamljeni na čaj ili kafu s domaćim čokoladnim keksima i vaflima.

0703_read

Подели на овим сајтовима

Lutke u izlogu, i muške i ženske, svih generacija koje samo poziraju i čekaju tako u izlogu dok život prolazi, nesvesni svoje prolaznosti, brišu bore u photoshopu, lažu tako druge i što je  još gore sebe. i čekaju da im se nešto desi,

Bas mi se svidja ovo zapazanje. Evo, malopre sam sa drugaricom diskutovao o svrsishodnosti "Instagrama" (nadam se da znas sta je). U principu, najvise se paznje danas okuplja oko tih "stvari" kojima je jedina svrha da zadovolje covekovu sujetu i egoizam. Kao sto si i sama primetila, nije najgore to sto lazemo druge vec i same sebe. Mislim da nema gore stvari od te da zivot provedes noseci masku pred samim sobom, a izgleda mi da je sve vise ljudi u bas takvoj opasnosti.

Malo me iznerviralo jedno prihvaćeno prijateljstvo na fejsu, koje me u početku obradovalo, oduševilo i od kog sam očekivala bar razmenu mišljenja i informacija

Sve zavisi sta ocekujes od Fejsa. 
Ja sam prosle godine izbrisao jedno 200,300 prijatelja i evo, opet se nagomilalo. Nikako da se "ohrabrim" i pobrisem jedno 90 posto ljudi sa kojima nemam bas nikakav kontakt... U sustini, i to je sve sujeta. Sve je jednolicno, retko je naci nekoga ko je bas originalan. Sve se svodi na copy-paste...

Подели на овим сајтовима

Kad smo bili mali roditelji su nam govorili da ne pričamo sa nepoznatim, vidim da se mnogi plaše upoznavanja, prijateljstva, druženja...

Наравно да се плаше познанства и дружења јер тако долазе у ситуацију да се слика коју су створили о себи  распрши у комадиће. Тек када неког упознаш лично видиш колика постоји несонхризација између слике и тона. :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Računar nije rešenje. Izađi u šetnju. Ne ulazi na profile ljudima. Ionako su prenapumpani i lažni. I profili i ljudi. Nauči znakovni jezik. Recituj poeziju na njemu. Čekaš neku posebnu "notifikaciju"? Koliko dugo? Koliko godina čekaš? Nahrani psa sa ulice. Tvoj osećaj dosade i ukopanosti u jedno mesto neće nestati čitanjem naizgled pametnih rečenica, rifrešovanjem, čuvanjem na računaru. Nemoj ništa dati prosjaku, ali se makar nemoj praviti da ga ne vidiš dok ga preskačeš na stepeništu. Prestani da "jedeš" tablete protiv bolova. Pročitaj "1984" i povuci paralelu s onim što radiš (samo ti to na dobrovoljnoj bazi). Ne crtaj Muhameda. Ili nacrtaj, ali onda znaj - uradio si autoportret. Nemoj reći da nemaš sreće u ljubavi, jer da hoćeš ljubav - nje ima svuda oko tebe. Nemaš sreće u željenim oblicima, ne u ljubavi. Ugasi računar. Ugasi tv. Ostani sam sa sobom. Zasadi drvo. Napiši pesmu. Ugasi tv dok jedeš. Ne čitaj crnu hroniku. Ne javljaj prvi loše vesti. Izađi. Otvori oči. Budi šampion sveta u svemu do čega ti je stalo. Ugasi računar.

Ratko Petrović

А.М.

Подели на овим сајтовима

Наравно да се плаше познанства и дружења јер тако долазе у ситуацију да се слика коју су створили о себи распрши у комадиће. Тек када неког упознаш лично видиш колика постоји несонхризација између слике и тона. :D
bravo Snezo....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Pokrenula sam pre nekoliko dana ponovo svoj profil na fejsu od nule

Ја сам угасио свој профил без најаве, неки су помислили да сам их блокирао а нисам...могли су да провере

Malo me iznerviralo jedno prihvaćeno prijateljstvo na fejsu, koje me u početku obradovalo, oduševilo i od kog sam očekivala bar razmenu mišljenja i informacija. Danima ignoriše moju poruku,

Можда није видео/ла ту поруку....елем иако су моји разлози за одлазак са фејса интимни, постоји и овај разлог: то је толико једно ђубриште информација, шеровања, реклама, изјава, слика, уздаха, ничега да је страшно....мени се део мозга ослободио, тачније почео ослобађати од кад угасих профил

Морам да признам да и на форуму кад сам дуже и активније, није ми баш најнај у глави али форум је врста медија који има филтер, тачније није тако агресиван (поготову наш :))) ) постоји тематика, па нек је и геј, политичка, страначка .... али тематике има.

Радо...у се и у своје кљусе....тражи људе који ти пријају, који те допуњују, инспиришу....

Ако си из Београда јави се да се видимо на кафи, не брини иако сам згодан, неодољив и шармантан, у браку сам :))))  шалим се мало....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Наравно да се плаше познанства и дружења јер тако долазе у ситуацију да се слика коју су створили о себи  распрши у комадиће. Тек када неког упознаш лично видиш колика постоји несонхризација између слике и тона. :D

Ovo je odlicno receno i u potpunosti se slazem!! 

Ja odavno iz raznih razloga nisam aktivna na drustvenim mrezama, izuzev ovdje. Istina vise citam, nego sto pisem. Nisam imala iskustvo da upoznam uzivo nekog preko neta, nije da sam ja bjezala od toga, nego jednostavno nije bilo prilike. Smatram da je i ovo sasvim dobar nacin za upoznavanje ljudi. Ali naravno ukoliko su ljudi iskreni i otvoreni. 

Nego ovo me sve podsjeti na vrijeme kad sam bila u osnovnoj skoli, bio je modi onaj caspis Huper, i na kraju su bila pisma citalaca, i cesto su se ostavljale adrese za dopisivanje. I ja sam tako se pocela dopisivati sa jednom djevojkom i dan danas se cujemo, doduse u poslednjih par godina uglavnom telefonom, al mi i sad nedostaje da mi postar zazvoni na vrataa :) I onaj osjecaj kad otvaras pismo...Ma otvaranje mejla mu nije ni do koljena :)

Подели на овим сајтовима

Ovo je odlicno receno i u potpunosti se slazem!! 

Ja odavno iz raznih razloga nisam aktivna na drustvenim mrezama, izuzev ovdje. Istina vise citam, nego sto pisem. Nisam imala iskustvo da upoznam uzivo nekog preko neta, nije da sam ja bjezala od toga, nego jednostavno nije bilo prilike. Smatram da je i ovo sasvim dobar nacin za upoznavanje ljudi. Ali naravno ukoliko su ljudi iskreni i otvoreni. 

Nego ovo me sve podsjeti na vrijeme kad sam bila u osnovnoj skoli, bio je modi onaj caspis Huper, i na kraju su bila pisma citalaca, i cesto su se ostavljale adrese za dopisivanje. I ja sam tako se pocela dopisivati sa jednom djevojkom i dan danas se cujemo, doduse u poslednjih par godina uglavnom telefonom, al mi i sad nedostaje da mi postar zazvoni na vrataa :) I onaj osjecaj kad otvaras pismo...Ma otvaranje mejla mu nije ni do koljena :)

...Још ако писмо мирише на проминцле :) Дивота...

А.М.

Подели на овим сајтовима

Huper
je (bio) SUPER!!!!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

...Још ако писмо мирише на проминцле :) Дивота...
хихихих Нушић.... нисам чито ал сам то запамтијо :))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Odlično si sve  rekla Rado, baš je tako.. :aplauz:

Mislim da ima dosta slučajeva gde se ljudi, odmah u startu uplaše da druga osoba, ukoliko je suprotnog pola, želi nešto više i onda se u startu povlače. Naravno ima ljudi koji otvoreno odmah kažu šta žele od dopisivanja i druženja i to potpuno poštujem, tako obe osobe odmah znaju na čemu su, mada ponekad deluje  glupo nekom prići sa: ej ćaooo ja znaš neću ništa više, samo malo druženje, ćaskanje, malo diskusije i razmene mišljenja... 

Ali mislim da se uvek i za svaku priliku, šta god želja sagovornika bila, može indirektno, kroz neku šalu ili pak neki originalan način dati do znanja šta su čija očekivanja od druženja, pisanja itd.

To što kažeš za druženje, potpuno podržavam, pogotovo ako su interesovanja ljudi slična, ništa lepše nema od sagovornika-prijatelja, sa kojim možeš neiscrpno da "pretresaš" teme do mile volje, kvalitetno provedeno vreme je uvek u razgovoru sa osobom koja ti prija. :)

Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...