Jump to content

отац Жељко Латиновић о Јерусалиму, катихизацији и многим другим питањима

Оцени ову тему

Препоручена порука

bigger_o_zeljko_latinovic_futog.jpg

Јер огладњех, и дадосте ми да једем; ожедњех, и напојисте ме; странац бијах, и примисте ме; наг бијах, и одјенусте ме; болестан бијах, и посјетисте ме; у тамници бијах, и дођосте ми.

Зашто зазиремо од прогнаних, болесних, старих, када нам је Христос пружио диван пример како треба да поступамо са свима који пате и којима је помоћ потребна? На ово и многа друга питања, у контакт – емисији „Оче, да те питам“, емитованој уживо, у четвртак 23. октобра 2014. године, са слушаоцима радија Беседе разговарао је презвитер Жељко Латиновић.

Беседа

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

У оквиру Световрачевских дана, у среду 12. новембра 2014. године, у дворани Светосавског дома у Футогу, презвитер Жељко Латиновић, настојатељ новосадског Успенског храма је одржао предавање на тему „Света земља – Јерусалим“.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3003/15/01/31.01.15_zbor_-_o._zeljko_latinovic_-_sveta_zemlja_-_jerusalim_final_64kbps.mp3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

Предавање презвитера Жељка Латиновића у Великој Дренови

photo-300x300.jpg

Благословен дан Господњи дочекали су верници великодреновске цркве у недељу на Материце 27. децембра 2015. године. После Свете литургије на којој се причестио велики број верника, поново су се верне слуге Божије окупиле на Вечерњем богослужењу које је служено у 17 часова у Храму великодреновском,  а после вечерње службе верници су у сали за предавања имали прилику да чују, пароха новосадског оца Жељка Латиновића, уредника РТВ „Беседа“ из Епархије бачке, који је својим предавањем оправдао њихов долазак. Предавање на тему Катихизација (Поука) кроз историју Цркве, изложена је од стране оца Жељка веома лепо, и поред историјских, предавање је обиловало и примерима из наше садашњости, што га је учинило пријемчивим за све слушаоце. Осим верника из Велике Дренове, прилику да чују оца Жељка имали су свештеници и верници  из околних парохија. После предавања за све присутне приређена је трпеза љубави за коју је надлежни парох јереј Мирослав Михајловић рекао да је припремљена од стране  наших мајки као одрешење за празник.

Парох великодреновски Мирослав М. Михајловић

Катихизација (Поука) кроз историју Цркве – о. Жељко Латиновић (Велика Дренова-27.12.2015.)

Радио Беседа

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

„У храму Божијем Светло се јавља Дјева“

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. др Иринеја, у суботу, 3. децембра 2016. године, у кабинету за веронауку средње школе „22. октобар“ у Жабљу, у организацији СПЦО жабаљске, а у оквиру циклуса предавања током Божићног поста, презвитер Жељко Латиновић, настојатељ Светоуспенског храма у Новом Саду, одржао је предавање под називом „У храму Божијем Светло се јавља Дјева“. У име домаћина, Црквене општине жабаљске, предавача и присутне слушаоце је поздравио протонамесник Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски. Звучни запис предавања преузели смо од Радија „Беседа“ Епархије бачке.

http://www.agencijami.info/SlovoLJubve/Uploads/Audio/05.12.16 ZBOR - OTAC ZELJKO LATINOVIC - u hramu Bozijem svetlo se javlja Djeva.mp3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...