Jump to content

Питајте фармацеута (ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАТИ УВОДНИ ПОСТ) - Лекови, лековито биље, вакцине и серуми, интеракција лек-лек, храна-лек, дијететски суплементи..

lab_man

Препоручена порука

И ја бих да поновим питање из поста изнад које се тиче имунофана.

На званичној страници http://imunofan.com/ кажу да је ријеч о препарату који подиже имунитет, па је ваљда зато битан код хемотерапије.

На фејсбуку, међутим, људи шире објеве да се ради о чудотворном лијеку за рак.

Можеш ли нам рећи више о овоме?

Dajem čisto stručan odgovor, ne želeći time da gajim ili gasim nadu obojenih:

pomenuto sredstvo (nije ni lek, niti dijetetski proizvod) NIJE registrovan ni u jednoj zemlji od strane oficinalne Agencije za lekove i medicinska sredstva

-aktivna komponenta nije priznata za aktivnu od strane EDQM-a niti od bilo kog drugog regulatornog organa.

teško da jedan polipeptid (arginil-alfa-aspartil-lizil-valil-tirozil-arginin), koji se sastoji od OBIČNIH prirodnih aminokiselina može da ima tolika čidotvorna dejstva i da je toliko skup...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 199
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Dajem čisto stručan odgovor, ne želeći time da gajim ili gasim nadu obojenih:

pomenuto sredstvo (nije ni lek, niti dijetetski proizvod) NIJE registrovan ni u jednoj zemlji od strane oficinalne Agencije za lekove i medicinska sredstva

-aktivna komponenta nije priznata za aktivnu od strane EDQM-a niti od bilo kog drugog regulatornog organa.

teško da jedan polipeptid (arginil-alfa-aspartil-lizil-valil-tirozil-arginin), koji se sastoji od OBIČNIH prirodnih aminokiselina može da ima tolika čidotvorna dejstva i da je toliko skup...

Пуно вам хвала на овом одговору. Мислим да наду не треба везивати за конкретне производе, нада мора да постоји као духовни пут. Коректни одговори у вези конкретних путева лечења чувају људима драгоцено време. Нешто најгоре што се може урадити оболелим људима је траћење њиховог драгоценог времена. Нико нема право на тај луксуз. Мени сте пуно помогли, хвала вам на томе. Нека вам Господ свако добро да.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Било је доста речи на почетку теме о вакцинама а знамо сви колика се прашина дигла у предходном периоду око тога. Оно што сам могао са стране да видим јесте нека врста страха и неповерења једног броја родитеља у такав начин заштите...

Данас сам прочитао још један у низу текстова на ту тему сасвим случајно прелиставајући штампу: Скандал скриван 30 година. Лоша вакцина уништила живот 15 малишана (blic.rs) Ако је истинит у потпуности, заиста је скандалозан.

Мислим да су овакви и слични догађаји и текстови итекако утицали на страх код родитеља а данас су на располагању са свих страна света.

Колико је данас у односу на раније, сам начин производње и тестирања вакцине (о контроли и тестирању је било нешто речи на почетку теме) мање опасан и страх мање оправдан? Јер ако су заиста норме, стандарди, праћење нежељених дејстава и слично подигнуте на много виши ниво збуњује чињеница да се још увек диже огромна галама око тога уместо да се информишемо и едукујемо.

Размишљам у правцу да је немогуће направити универзални лек који ће одговарати баш сваком организму па је логично да ће код неког изазвати неку реакцију.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Молим вас да ми кажете нешто више о dhea.

Зашто у Србији није (више) легалан, ни у Европи, док у Америци је апсолутно дозвољен и има га у свакој апотеци и то чак за само 5-6$?

Наиме, данас сам била на контроли и  од др добијем информацију да dhea помаже код јћ, јер ми је AMХ испод доње границе. Претпостављам да поправља квалитет истих, јер, колико сам упућена, резерва се не може надокнадити. Искрено, први пут сам чула за овај суплемент. Процуњала сам по нету и видела да "легално" не може да се набави. Др ми је рекла да је он испитан и да помаже, да зна случајеве где је доста помогао. 

Знам да узимање на своју руку било ког лека није паметно, ал ето, ја нађох и поручих. :)  Рекла је да слободно могу да га пијем 2х25мг, а видим по форумима да су неке жене пиле чак и 3х25мг.  Још бих само отишла да проверим какав ми је dhea-s пре него га почнем користити. 

Колико сам видела по форумима, доктори их препоручују, а нема их у продаји.

Хвала унапред.

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...