Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 У САД је литар горива око 50 динара - а и они имају ту укључене разне порезе. Па ви видите колико вас краду. Pa jedno 120 dinara od kupljenog litra benzina ide na takse, akcize itd.... znash sta najjace.. ima neki lik, napravio kola na struju, ne moze da ih registruje, nije legalno :D Благовесник је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 ima neki lik, napravio kola na struju, ne moze da ih registruje, nije legalno Birokratija je uvek bila problem. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Evo cene goriva u Evropi (ovo je od pre nekoliko dana, najsvežije što sam uspeo da nađem) http://bihamk.ba/index.php?option=com_content&id=3:cijene-goriva-u-evropi&catid=1:servisne-informacije&Itemid=119 Nije kod nas ni posebno skupo ni jeftino. Problem je naš katastrofalan standard. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 struja je zakon miladine :D makar za aute... Зато у ТЕНТ-у дневно изгори милион тона угља. :P Е јесте знали да је Србија међу топ потрошачима електричне енергије? А није нешто да возимо сви оне електричне Тесле по путевима... Има још једна технологија у повоју за коју је потребан угаљ, а чистија је од термоелектрана једно 99,999999% http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_from_coal Замисли ситуацију, долазиш на пумпу и имаш муку да бираш хоћеш дизел од алги или етанол од угља. Ја би плакао од среће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Зато у ТЕНТ-у дневно изгори милион тона угља. :P ima mnogo nacina za proizvodnju struje.. voda, vetar, sunce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Birokratija je uvek bila problem. I posle me pitaj usto sam libertarijanac.. i kako ce da funkcionisemo sa manjom drzavom.. pa kako kako? pa bolje.. . oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Evo cene goriva u Evropi (ovo je od pre nekoliko dana, najsvežije što sam uspeo da nađem) http://bihamk.ba/index.php?option=com_content&id=3:cijene-goriva-u-evropi&catid=1:servisne-informacije&Itemid=119 Nije kod nas ni posebno skupo ni jeftino. Problem je naš katastrofalan standard. Па свуда у Европи су огромни порези на гориво. Само гориво, пре пореза, је пуно јефтиније и могло би без проблема да буде испод 100 динара. Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Па свуда у Европи су огромни порези на гориво. Само гориво, пре пореза, је пуно јефтиније и могло би без проблема да буде испод 100 динара. To jeste. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 ima mnogo nacina za proizvodnju struje.. voda, vetar, sunce. Све је то недовољно за транспорт, барем све осим Сунца. И то док се не појаве соларне ћелије с великом искористивости. Не знам какво стање стоји ту, али мислим да ћемо се начекати, јер данашње ћелије не могу да задовоље ни потребе једног домаћинства. Вјетар и воду нећу помињати, јер је претјерано очекивати енергетску независност од тога. У Америци 85% жељезничког саобраћаја почива на дизел локомотивама. А то је један прилично велик систем. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Све је то недовољно за транспорт, барем све осим Сунца. И то док се не појаве соларне ћелије с великом искористивости. Не знам какво стање стоји ту, али мислим да ћемо се начекати, јер данашње ћелије не могу да задовоље ни потребе једног домаћинства. Вјетар и воду нећу помињати, јер је претјерано очекивати енергетску независност од тога. У Америци 85% жељезничког саобраћаја почива на дизел локомотивама. А то је један прилично велик систем. pa polako, prike, kad krene traznja za necim unaprede se i tehnologije... O americkim zeleznicama - sve najgore. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Не знам какво стање стоји ту Средње жалосно, барем било пре четири године. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Средње жалосно, барем било пре четири године. Једно вријеме сам пратио ове кривуље, чисто да видим како иду тенденције. Очекујем да ће ефикасност драстично скочити комерцијализацијом графена. Али и то је још једна технологија у повоју попут свих ових што сам до сада набројао. :bleh: Углавном, ослушкујте, бавите се енергијом, енергија је будућност! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slavko... Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Није гориво скупље од зејтина. Пола те цене су разне таксе и намети. Znam ja to ali sam govorio o kompletnoj ceni, krajnjoj sa sve tim porezima i nametima. Zato sam i rekao toliko o Srbiji. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Evo cene u Beču: http://www.oeamtc.at/portal/sprit-applikation+2500+++11156 1,06€ litra bezolovnog a dizel je 1,03€, s tim što se kod njih cena menja bukvalno svakih pola sata (čak i kraće) tako da u ponoć zna da padne i na 95 euro centi po litri. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Moj мали ОПЕЛ караван је евро дизелаш, док сам сипао обичан, прескакао је само тако, од кад користим ултра дизел иде ко по лоју без шале Не сипајте обичан евро-дизел Ултра Д сипајте или макс моушн Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука