Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ne znam jesu li se pogrešno češljali ali nisu jedini. Oni se sa srpskom zastavom na "srpski Božić" ili Božić po Julijanskom kalendaru slikali sa srpskom zastavom na autoputu pod tim saobraćajnim znakom a ovi se sa ukrajinskom zastavom na Dan nezavisnosti Ukrajine slikali u Moskvi i bili oboji privedeni. Treba pitati tamo njih i Ruse o čemu se to ustvari radi, kakvi su to zakoni i kakva pravna praxa. Inače nisu jedini, takvih stvari je dosta, nemam vremena sad da to tražim: http://www.lidovky.cz/ukrajinska-vlajka-se-objevila-na-mostu-u-kremlu-policie-zatykala-phc-/zpravy-svet.aspx?c=A140824_114553_ln_zahranici_ele Какве везе има што нису једини? Ја сам питао за онај догађај који мене интересује, који се догодио у земљи која је у ЕУ и на који сам налетео у штампи. Ако се ово десило у Русији, занима ме такође онда на основу чега су приведени и евентуално кажњени ти људи који су истакли украјинску заставу, ако има неко ко познаје прилике у Русији и њихово право. feeble and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Мене занима основ привођења и кажњавања. То што се дешава и на другим местима није објашњење. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако зна неко да ми каже по ком основу су ови људи приведени? Uvrijeda povijesnog ćudoređa. Juanito, Драшко, VaSa110 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Какве везе има што нису једини? Ја сам питао за онај догађај који мене интересује, који се догодио у земљи која је у ЕУ и на који сам налетео у штампи. Ако се ово десило у Русији, занима ме такође онда на основу чега су приведени и евентуално кажњени ти људи који су истакли украјинску заставу, ако има неко ко познаје прилике у Русији и њихово право. U EU ne postoji jedinstven zakon koji reguliše kako će koja zemlja propisati to što se tiče zastave, grba, ceremonija državnih itd. Svaka zemlja u EU je u tim stvarima suverena i slobodna isto kao i Rusija ili Srbija sada, kod nas se ističe zastava predsjednička: http://i.lidovky.cz/11/103/lnorg/GLU3ec485_cr.jpg moravska: http://3.bp.blogspot.com/-Cac1FsTe0kM/VCAeZglpXVI/AAAAAAAAJNs/IxNX0dE2PBc/s1600/04_Vlajka%2BMorava%2Bnad%2BPern%C5%A1tejnem.jpg češka i unijna: http://i.lidovky.cz/09/093/lnorg/ABC2dfa65_vlajky.jpg Medjutim u pravu postoji paralelizam u praxi i kad nekoliko zemalja zabranjuje slikanje sa zastavama onda je to redovito iz sličnih razloga i pobuda a sa sličnom pravnom argumentacijom, zato sam napisao da bi se trebalo raspitati kod tih zemalja koje to praktikuju. Mi do nedavno nismo čak ni isticali EU zastavu na praškom Hradu, sjedištu predsjednika, samo češku, tek od prošle godine se ističe i ona ali ne zajedno sa predsjedničkom zastavom već posebno daleko niže i o tom smo takodjer sami odlučivali. A možemo to opet ukinuti i ostaviti samo predsjedničku i češku, da nikakve unijne na Hradu ne bude. Brisel o tom ne odlučuje. Unijnu zastave smo svih ovih godina do prošle postavljali samo pri posjetama iz Brisela i odmah potom skidali čim posjeta prodje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ови Срби опет провоцирају Хрвате. Мало им што су ружили Вуков ар ћириличним таблама, нег почели и заставу која симболизира геноцид над тисућама Хрвата да тамо постављају. Неће они скоро у ЕУ са таким барбаризмима. Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако зна неко да ми каже по ком основу су ови људи приведени? Колико ја знам, код нас (а требало би да је исто у свакој цивилизованој држави) не постоји кривично дело нити прекршај који се састоји у сликању или истицању заставе стране државе. Guranje prsta u oko... legitimna zakonska regulativa na forumu Pouke.org... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Pa cekaj sad oybiljno. Kad gejevi prave paradu to je "guranje prsta u oko vecini", kad novinari crtaju muhameda to je "guranje prsta u oko muslimanima" a kad Srbi razapnu srpsku zastavu u sred VUkovara? Sta je to onda? Pre nego me kamenujete, zelim da kazem da je moje misljenje da ako su kaznjeni zbog zastave to svakako nije u redu (pod uslovom da ne postoji nesto drugo). Ali ne mogu da verujem do koje mere idu vasi dupli arsini.... neverovatno... VaSa110 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ovdje je opet zabranjeno producirat se s palestinskim zastavama, ima u svijetu svačeg: UEFA kažnjava klubove zbog palestinskih zastava http://ajaro.cz/uefapokutuje/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако могу ја да одговорим у стилу форумских либерала и атеиста : Зато што вређају повјесну борбу и симбол хрватског страдања ,јер је под том заставом извршен злочиначки-четнички-великосрпски геноцид над недужним хрватским грађанима... Али они (либерали) то сада неће рећи,да не би обесмислили своју борбу за чарлија и слободе изражавања... Samo dokazujes svojim lupetanjem koliko ne kapiras uopste sta libelari pricaju. Libelari su protiv ovakvih gluposti, ali tebi je ego previse visoko da bi to shvatio. Svaku mogucu diskusiju izbegavas gde bi bio isprozivan za lagarije (sa sve dokazima) koje iznosis, pa si resio da pobegnes u ignore. Dakle, ne niko to ne bi rekao. Niti je iko to rekao. Hapsiti nekog jer se sliak sa zastavom je besmisleno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 U EU ne postoji jedinstven zakon koji reguliše kako će koja zemlja propisati to što se tiče zastave, grba, ceremonija državnih itd. Svaka zemlja u EU je u tim stvarima suverena i slobodna isto kao i Rusija ili Srbija sada, kod nas se ističe zastava predsjednička: http://i.lidovky.cz/11/103/lnorg/GLU3ec485_cr.jpg moravska: http://3.bp.blogspot.com/-Cac1FsTe0kM/VCAeZglpXVI/AAAAAAAAJNs/IxNX0dE2PBc/s1600/04_Vlajka%2BMorava%2Bnad%2BPern%C5%A1tejnem.jpg češka i unijna: http://i.lidovky.cz/09/093/lnorg/ABC2dfa65_vlajky.jpg Medjutim u pravu postoji paralelizam u praxi i kad nekoliko zemalja zabranjuje slikanje sa zastavama onda je to redovito iz sličnih razloga i pobuda a sa sličnom pravnom argumentacijom, zato sam napisao da bi se trebalo raspitati kod tih zemalja koje to praktikuju. Mi do nedavno nismo čak ni isticali EU zastavu na praškom Hradu, sjedištu predsjednika, samo češku, tek od prošle godine se ističe i ona ali ne zajedno sa predsjedničkom zastavom već posebno daleko niže i o tom smo takodjer sami odlučivali. A možemo to opet ukinuti i ostaviti samo predsjedničku i češku, da nikakve unijne na Hradu ne bude. Brisel o tom ne odlučuje. Unijnu zastave smo svih ovih godina do prošle postavljali samo pri posjetama iz Brisela i odmah potom skidali čim posjeta prodje. То о чему говориш нема везе са овом теме превише. Свака земља има право да пропише у којим приликама и на којим местима се користе њене и евентуално неке друге заставе и симболи. Али то не одговара на моје питање по ком су основу ови момци приведени, јер је основни принцип да је дозвољено све што није изричито забрањено неким прописом. Којим прописом је забрањено сликање и истицање српских или страних симбола у Хрватској? Зашто би то било забрањено приватним лицима? Пошто ми није познато да је игде у цивилизованом свету забрањено сликати се са било којом заставом, ако се ради о застави државе која је међународно призната. ЕУ сам поменуо јер она захтева од земаља које прима да буду правне и демократске државе које поштују основна људкса права. Ово је (уколико је истина) нецивилизовано и недемократски. LISA and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 По том основу наша полиција ће имати пуне руке посла са оним што машу турским заставама. А Зајрон може да их брани док се не оконча штрајк адвоката. 8086.gif Зосима, LISA and Dexi је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Pa cekaj sad oybiljno. Kad gejevi prave paradu to je "guranje prsta u oko vecini", kad novinari crtaju muhameda to je "guranje prsta u oko muslimanima" a kad Srbi razapnu srpsku zastavu u sred VUkovara? Sta je to onda? Pre nego me kamenujete, zelim da kazem da je moje misljenje da ako su kaznjeni zbog zastave to svakako nije u redu (pod uslovom da ne postoji nesto drugo). Ali ne mogu da verujem do koje mere idu vasi dupli arsini.... neverovatno... Чији дупли аршини? Иначе, је л наша полиција икад приводила гејеве па то неко подржавао? То би били дупли аршини. Пг је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 I mene zanima zakonski osnov. Ako je zločin privatnim osobama slikati se sa jednom zastavom, to je onda više nego sumanuto. I "liberalni" će, normalno, osuditi ovakvu zloupotrebu pravosuđa i ovakvo gušenje slobode izražavanja. Šta bismo drugo? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 I "liberalni" će, normalno, osuditi ovakvu zloupotrebu pravosuđa i ovakvo gušenje slobode izražavanja. Šta bismo drugo? Па рецимо осудили Милошевићеву геноцидну политику и разарање Вуковара ,ево почео је Клаудкинг,сад ће те се ви брзо усагласити... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Док не добијемо неко друго објашњење (ако га добијемо) ја ценим да ће бити да су приведени због ових "непримјерених коментара" на друштвеним мрежама (како пише Јутарњи), тј. да ће их теретити за неко ширење мржње или тако нешто (али ми опет није јасно зашто то онда није кривично дело, него прекршај). Или стварно постоји неки суманут пропис, или полиција и правосуђе раде мимо закона или је Јутарњи пренео крајње непрофесионално и хушкачки вест... Надам се да је последње. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука