Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Uhapšeni zbog fotografija sa srpskom zastavom Autor: mondo.rs Mladići su tu fotografiju objavili na pravoslavni Božić. 10.01.2015. | 16:1940 A- A A+ Foto: Facebook Hrvatska policija jeprivela trojicu mladih Srba iz Vukovara koji su se u maskirnoj odećifotografisali s državnom zastavom Srbije na ulazu u Vukovar i zatim te fotografije na pravoslavni Božić objavljivali na društvenim mrežama "s neprimerenim komentarima", pišeJutarnji list. Vukovarska policija saopštila je da je “dovršila kriminalistička istraživanja nad tri osobe starosti od 19 do 20 godina života, koje se sumnjiče da su pre nekoliko dana na području grada Vukovara fotografisali s nedozvoljenim obeležjima zaRepubliku Hrvatsku i potom “te fotografije objavljivali na društvenim mrežama. Protiv svih osoba je podneta prekršajna prijava, naveli su iz policije. http://mondo.rs/a760588/Info/Ex-Yu/Vukovar-Mladici-uhapseni-zbog-fotografisanja-sa-zastavom-Srbije.html Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако зна неко да ми каже по ком основу су ови људи приведени? Колико ја знам, код нас (а требало би да је исто у свакој цивилизованој држави) не постоји кривично дело нити прекршај који се састоји у сликању или истицању заставе стране државе. Grizzly Adams, Млађони, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Увреда "националних осећања"... LISA, Juanito and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ја се искрено надам да није тако, мада не знам како би могло да не буде... Било би лепо да се јави неки форумаш из Хрватске, који је упућенији... Надам се да су новинари (опет) лоше пренели... Млађони and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 koje se sumnjiče da su pre nekoliko dana na području grada Vukovara fotografisali s nedozvoljenim obeležjima za Republiku Hrvatsku Izgleda da su zakoni NDH i dalje na snazi. Dexi, horatio and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Iskorenjivanje zloupotrebe slobode slikavanja sa zastavama... Dexi and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако зна неко да ми каже по ком основу су ови људи приведени Po osnovu slikanja sa srpskom zastavom u Vukovaru :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dexi Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 EU=NDH=VATIKAN Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако могу ја да одговорим у стилу форумских либерала и атеиста : Зато што вређају повјесну борбу и симбол хрватског страдања ,јер је под том заставом извршен злочиначки-четнички-великосрпски геноцид над недужним хрватским грађанима... Али они (либерали) то сада неће рећи,да не би обесмислили своју борбу за чарлија и слободе изражавања... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ако је недозвољено да ли то значи да приликом неких спортских догађаја навијачи наше репрезентације не смеју да истакну заставу Србије? Pa ako gledaš pažljivije mečeve ABA lige, u njihovim sportskim halama nećeš videti nikada zastavu Srbije pored zastave domaćina (Hrvatske) kada igraju timovi iz Srbije tamo, dok kod nas nije tako. Tako da... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 ? Има неки правник да ово објасни ? Ја сам правник и никада нисам чуо да постоји нешто слично, сем забране нацистичких обележја (у већини европских држава, ако се не варам) и у неким бившим совјетским републикама није дозвољено истицати симболе СССР-а (ако опет медији нису лоше пренели)... Paradoksologija and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Mozda su uhapseni zbog izazivanja opste opasnosti! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 10, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Можда су се погрешно чешљали... :/ Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Можда су се погрешно чешљали... :/ Ne znam jesu li se pogrešno češljali ali nisu jedini. Oni se sa srpskom zastavom na "srpski Božić" ili Božić po Julijanskom kalendaru slikali sa srpskom zastavom na HR autoputu pod tim saobraćajnim znakom a ovi se sa ukrajinskom zastavom na Dan nezavisnosti Ukrajine slikali u Moskvi i bili oboji privedeni. Treba pitati tamo njih i Ruse o čemu se to ustvari radi, kakvi su to zakoni i kakva pravna praxa. Inače nisu jedini, takvih stvari je dosta, nemam vremena sad da to tražim: http://www.lidovky.cz/ukrajinska-vlajka-se-objevila-na-mostu-u-kremlu-policie-zatykala-phc-/zpravy-svet.aspx?c=A140824_114553_ln_zahranici_ele Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 10, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2015 Ovdje sličan slučaj - isto se htjeli slikat sa zastavama: http://zahranicni.ihned.cz/c1-60483790-ruska-policie-zatkla-desitku-aktivistu-kteri-si-pripominali-protest-proti-srpnove-okupaci-cssr Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука