Jump to content

Отац Симеон о тзв. "новотаријама"

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 484
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Када би знао да то није никакав прекршај, не би тако говорио. Но, да би тако нешто знао мораш да добро засучеш рукаве. Наравно, ако те та тематика интересује, ако ли не онда је људски дао томе ћутиш и слушаш свога епископа.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Не, ово мени уопште није чудно што је овај о.Жарко написао. То је сасвим природно када  неко у Цркви , уместо да се бави духовним стварима , божанским истинама и красотама које пружа наша света црква, акумулира годинама и деценијама у себе приче типа : шта је тај владика радио, колико је пара узео , патријарх када је то и то....?!

Уместо да је себе чувао од таквих прича он се јадан овердозирао у саблази и једноставно пуко. Јел видите шта пише (православни поп!)?!  На жалост и на нашем форуму има који само такве теме посећују...Зато такве теме треба и забранити.... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Није пријатно гледати овај снимак где ни свештеник ни верници не поштују ни Цркву ни Литургију.

не брате да није пријатно, страшно је!!! Ово ни сатанисти не раде.

Као што видиш, благочестиви народ зна шта је Литургија, као ова бака што им је скресала у брк да ућуте. Свештеник слуша свога Епископа и моли се Богу, јер је Литургија једна, па била са затвореним или отвореним дверима.

Нису ови несрећници драги мој Методије дошли због Литургије, веруј ми, ако можеш да ми верујеш.

Већ смо се једном дотакли ове теме ''нереда на Литургији'''. Ја сам против нарушавања реда и поретка у сваком смислу.

Можда ће вас испровоцирати ово што ћу рећи, али моје мишљење је да ни одговорност свештеника који на прописаним местима не обавља одређене радње, није ништа мања од ових који су викали на њега.

Кога ови на овом снимку са све камерама и фотоапаратима изигравају? Супервизоре? Да ли Ти схваташ да су они због свега тога и дошли, да прекину Литургију, да називају свештено лице погрдним именима усред Цркве, да се млате са оним одлукама итд... они су дошли да унесу немир и то непрестано раде. Имао сам прилике да причам са некима, ја сам се згрануо њиховом заслепљеношћу. Па, они немају ни трунке радости живота! А ми треба да се радујемо, јер имамо живот и то у изобиљу.

Молим Те као најрођенијег брата, не упадај више у овај грех. Не оправдавај ове хулитеље са својим "духовницима" на челу, него да се молимо Господу да им очи отвори. Ово нема оправдања, апсолутно никаквог.

Подели на овим сајтовима

Када би знао да то није никакав прекршај, не би тако говорио. Но, да би тако нешто знао мораш да добро засучеш рукаве. Наравно, ако те та тематика интересује, ако ли не онда је људски дао томе ћутиш и слушаш свога епископа.

Да ти кажем пре него ме ућуткаш, линија послушности у Цркви не би требала да буде испрекидана.

Постоји поредак који реално мора да се поштује и свако у том смислу треба да да свој пример.

У околностима у којима владике не поштују саборске Одлуке које су доношене чак два или три пута због оних којима је све једно да ли су на Литургији отворене двери или нису, или да ли се молитве евхаристије узносе  тихо или гласно, та прича како ти знаш да је у реду не затварати двери и нећеш да слушаш Сабор а хоћеш свог владику је баш без везе с мозгом!

Подели на овим сајтовима

Не може Свештеник/Монах и мирјанин да буде послушан Сабору,јер је то немогуће и неоствариво.

Једина послушност Сабору се остварује кроз Епископа - јер је само Епископ дужан послушност Сабору.

Тако да свака прича у којој се појединци мирјани/Свештеници позивају на послушност САС,је просто речено немогућа.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Да ти кажем пре него ме ућуткаш, линија послушности у Цркви не би требала да буде испрекидана.

Постоји поредак који реално мора да се поштује и свако у том смислу треба да да свој пример.

У околностима у којима владике не поштују саборске Одлуке које су доношене чак два или три пута због оних којима је све једно да ли су на Литургији отворене двери или нису, или да ли се молитве евхаристије узносе  тихо или гласно, та прича како ти знаш да је у реду не затварати двери и нећеш да слушаш Сабор а хоћеш свог владику је баш без везе с мозгом!

Сви велики оци , почевши од Атанасија, Златоустог, Григорија, Максима су се борили против "старих" поредака у Цркви и зато су били гоњени.....Погледајте само Христове поступке у Н. Завету. Сва супротност од "вредности" Ст. Завета....Тако и ову ствар око литургијске обнове и препорода видим једино као корисну за нашу Цркву...

Подели на овим сајтовима

Молим Те као најрођенијег брата, не упадај више у овај грех. Не оправдавај ове хулитеље са својим "духовницима" на челу, него да се молимо Господу да им очи отвори. Ово нема оправдања, апсолутно никаквог.

Нема оправдања ни за кога ко не ради како ваља.

Оче, ја мислим да су људи у мантијама упропастили веру и то и даље раде.

Шта кошта да попови служе како ваља и треба? Владике да уређују ситуацију у епархијама... и мирна Бачка.

Овако под образложењем приближавања Литургије верницима и враћања у праксу првих векова хришћанства имамо нереде у црквама (од стране верника, али и свештеника). Владике долазе са полицијом у храмове. Свештеници трпе притиске од владика. Поједини свештеници су под забраном служења Литургије. То је слика и цена ''реформе''.

Ја нисам срећан када видим неслогу код ионако подељеног народа.

Али пут којим иде наша јерархија није ни мало добар! Верници за то нису одговорни! (или ипак можда јесу?)

Подели на овим сајтовима

Ljubav, ljudi, ljubav...

All you need is love! (пам пам пара пам)

All you need is love! (пам пам пара пам)

All you need is love! Love!

Love is all you need...Love is all you need...Love is all you need...Love is all you need...Love is all you need...

confused

Подели на овим сајтовима

Јел си читао догматику аве Јустина? Само да знаш да се она подудара са догматиком Митрополита Јована Зизјуласа, а не подудара се са твојим тумачењима Симеонових речи и његовим учењем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...