Jump to content

Исламски терористи данас у Паризу убили 11 новинара(ВИДЕО)!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како год много ружно звучи рећи ово, када је неко убијен, ненаоружан и невин. Какво год "психичко насиље" да неко врши, то не може бити оправдање за физичко насиље! Никад.

Јел смеш да одеш до Н. Пазара, да се тамо у некој џамији издереш против Мухамеда? 

Или ипак не би отишао, јер знаш да ће неко вероватно да те убије.

У оба случаја ТИ имаш слободу да одлучиш шта ћеш да урадиш.

Говорење о твојој слободи да одеш (или у случају ових несретних француза о њиховој слободној одлуци да цртају такве слике), никако није оправдавање насиља.

• Волим 1

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Јел смеш да одеш до Н. Пазара, да се тамо у некој џамији издереш против Мухамеда? 

Говорење о твојој слободи да одеш (или у случају ових несретних француза о њиховој слободној одлуци да цртају такве слике), никако није оправдавање насиља.

Jel smes da branis oruzjem svoju dnevnu sobu kad upadne razbojnik? Ne smes.

Smes da nosis vatreno i bilo kakvo oruzje na ulici i da ga koristis po potrebi? Ne smes.

Kakav Novi Pazar kad ni u rodjenoj kuci nisi bezbedan?! Kad bude ovo sto sam nabrojao mozemo ici do Novog Pazara.

Подели на овим сајтовима

Ovo je vrhunac dekadencije i ovo ce unistiti citavu ljudsku vrstu, ironije li ali tako je. Dakle ova satro humana filozofija "nista nije vredno koa ljudski zivot" (sto je elementarni bullshit i neistina) je nista drugo nego jedna opsta antihumana i antizivotna filozofija. Jer ako ne dostignemo taj stepen civlizacije onda je to isto kao da si sada potpisoa unistenje svih ljudi koji zive na planeti. Treceg nemam i tu nikakve relativizaciej ne mogu pomoci.

И шта са тим? Што се ти толико бринеш када је Христос васкрсао?

Шта да је пре 1 000 година пао џиновски астероид на Земљу и побио све људе? Може да се деси и данас. Јел те брине комад камена од неколико километара који тамо негде путује кроз свемир? Знаш колико ме боле она ствар да овог момента падне. 

Јел постоји вера? Јесмо ли хришћани или се клањамо боговима које зовемо цивилизација 1,2,3?

Бре Акви, прави си масон  :D Тако си се добро инфилтрирао у ово наше православно друштванце, да ти човек позавиди. 

Подели на овим сајтовима

Није.

Слобода је да нико не сме да те убије зато што је увређен.

Чини ми се да и ово треба знати на овој теми.

Ислам је настао у раном седмом веку нове ере 622. године

Време иконокластичке кризе (711 - 843)

Византијско царство се тада бранило од напада исламских народа, па је иконоборство било и политичко питање, повезано са исламском забраном приказивања светих ликова. Иконоборство је имало своје почетке на Истоку, у Сирији и Јерменији, а ширило се по целом Византијском царству. На Седмом Васељенском Сабору, одржан током септембра и октобра 787. године у Никеји, иконе су поново уведене као предмет поштовања.

Први рељефи и старозаветне зидне слике јављају се око 200. године.

Ислам је имао утицај на канонску подобност икона у областима које су се граничиле са арапским светом. Муслимани мисле да хришћанство треба такође имати забрану икона. Сви ови показатељи говоре да је ислам везан за одређен распоред, они следе сасвим добро испланиране шеме околине, оне стране која ће забранити приказивање светих ликова. Временска линија открива све њихове намере. Занимљиво је да то ради религија која је свега 89-90 година стара (у оно време). Између осталог, говорим о томе да је ислам, како ја то видим, испланирана ’политичка’ религија - „док се два свађају, трећи користи“. Мени је у реду што верују у оно што верују, али то не умањује моју слободу да  цртам људе на планети и оно што виде како ја видим мојим очима, мојим ушима, мојим мислима. Свако има право на слободу сопственог мишљења и саопштавања информација. Није планета "исламска". Или можда јесте?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Da bi smo dosli do civilizacije tipa I moramo se obracunati sa svim vrstama terorizma, fanatizma, religiskog naricoto i stvoriti globalnu drzavu sa jednom vladom koja ce imati minimalni utiacj na pojedinca. Ili to ili izumiremo kao vrsta u narednih 100 godina.

ово ми делује баш претерано, да ћемо изумрети за 100 година... како год, ако је цена цивилизације да САД иде по свету и у име ње убија и прави "колатералне штете" онде где јој војноиндустријски, нафтни и лоби сенаторских пријатеља одреди, не треба ми таква цивилизација. и не што ми не треба, него се никад неће ни створити... волео бих да верујем у такву светлу будућност коју ће стварати позитивна мотивација људи који имају моћ да је створе, али пре свега видим будућност коју стварају и мрачна и светла страна људског бића... уосталом, из хришћанске перспективе, не знам шта да радимо са оним местима у којима Христос говори о невољама пре него што завлада Његов мир...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ako bi svesno koketirala a zna kolika joj realna opasnost preti, postoji i njena krivica. To nije neopreznost, neopreznost je nesto drugo brate. Znaci ako imas ispred sebe zlo i svesno mu se mrstis umesto da mirno prodjes, ti nisi neoprezan, ti si lud-hrabar-mazohista-psihopata, zato sto znas da je to cemu se mrstis i sto izazivas zlo.

Али крив у том смислу је "крив јер је изазивао невољу" али то није исто као крив у смислу "заслужио да му се то деси са етичке, моралне или неке друге тачке гледишта". Ова прва кривица не ослобађа нинајмање оног ко чини зло, не аболира будалу, док друга донекле оправдава починиоца.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

И шта са тим? Што се ти толико бринеш када је Христос васкрсао?

Шта да је пре 1 000 година пао џиновски астероид на Земљу и побио све људе? Може да се деси и данас. Јел те брине комад камена од неколико километара који тамо негде путује кроз свемир? Знаш колико ме боле она ствар да овог момента падне. 

Јел постоји вера? Јесмо ли хришћани или се клањамо боговима које зовемо цивилизација 1,2,3?

Бре Акви, прави си масон  :D Тако си се добро инфилтрирао у ово наше православно друштванце, да ти човек позавиди. 

Auuu ti ga veceras bas dao po licemerju i gomili logickih gresaka i budalastina.

Zasto se lecis? Zasto se zalazes za bolju medicinu. Zasto te zabole za to da deci budu dostupni bolji lekovi, bolja ishrana? Jel postoji vera? Jel hristos vasrksao?

Umesto medicina i ishrane ubaci jos gomilu stvari za koje se boris svaki dan pa vidi koliko ti je ova retorika glupa do bola.

Btw vecina masona melje upravo ovu tvoju pricu, postoji prosvetljenje koji ce mi civilizacija.

Подели на овим сајтовима

Auuu ti ga veceras bas dao po licemerju i gomili logickih gresaka i budalastina.

Uf hteo bih da aminiujem ovaj post ali ovakvo obracanje deji mi se ne svidja jer mislim da je kul tip i korektan sagovornik..... ali ostatak gde se nalazi argument aminujem! :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Али крив у том смислу је "крив јер је изазивао невољу" али то није исто као крив у смислу "заслужио да му се то деси са етичке, моралне или неке друге тачке гледишта". Ова прва кривица не ослобађа нинајмање оног ко чини зло, не аболира будалу, док друга донекле оправдава починиоца.

Ti mozda pises u pravnom smislu sada, ja se u pravo ne razumem pa ne mogu da se petljam.

Ja o ovome pisem po nekom svom shvatanju i slazem se sa tobom da je logicno da prva krivica ne oslobadja onog ko cini zlo, tj ne umanjuje njegov greh ali i ona postoji.

E, o tome sam ja pisao od pocetka ovde. O zakonu akcije i reakcije medju ljudima. Ubica je ubica, psihopata je psihopata, budala je budala, tu nema greske. Ali svi nose neku svoju krivicu i odgovornost za dela koja cine.

Подели на овим сајтовима

ово ми делује баш претерано, да ћемо изумрети за 100 година... како год, ако је цена цивилизације да САД иде по свету и у име ње убија и прави "колатералне штете" онде где јој војноиндустирији, нафтни и лоби сенаторских пријатеља одреди, не треба ми таква цивилизација. и не што ми не треба, него се никад неће ни створити... волео бих да верујем у такву светлу будућност коју ће стварати позитивна мотивација људи који имају моћ да је створе, али пре свега видим будућност коју стварају и мрачна и светла страна људског бића... уосталом, из хришћанске перспективе, не знам шта да радимо са оним местима у којима Христос говори о невољама пре него што завлада Његов мир...

Nikakva civiliacija ne moze da ustanovi carstvo u kome je Hristos Car. Ali je duznost hriscanina da se bori protiv zla do poslednjeg momenta. Ne mozemo iskoreniti zlo ali ga mozemo smanjivati, odstranjivati, ublazavati i na druge nacine "neutralisati". Bas zato dosledno drzanje tog principa dovodi do nuznosti za civilizacijom tipa I itd.

A to da cemo izumreti kao vrsta za 100 godina +/- ako ne resimo neke krupne stvari kao sto je globalna drzava to je surova cinjenica. I meni je trebalo dosta da to prihvatima ali to jeste tako. Ekoloske probleme, koji ce nas i zbrisati sa lica zemlje moze da resimo samo globalizacija a ako je dosledno i efikasno sprovedena ona ce na kraju dati globalnu drzavu.

Подели на овим сајтовима

Не смем, алид а се тако нешто деси, не треба потенцирати моје лудило, него лудило оног ко би убио калашњиковом због тога, планирано и хладнокрвно.

Разумем ја шта хоћеш да кажеш, да одем у зезнут део града код мене, и причам да су жене јелте, па ме неко иштанглира, сви би рекли будала, али опет не значи да не треба пре свега скочити да се искорени феномен да ико икога штанглира само због вербалне увреде.

Подели на овим сајтовима

Ovo nije izolovan slucaj. Muslimani redovno vrse nasilje nad onima koji ih kritikuju.

Врше, али изолуј овај случај. Зашто нису нападнуте друге новинске и медијске редакције, него баш она која већ година чачка мечку?

Наравно, дешавали су се терористички напади по метроима, али што баш нападају земље као што је Француска, ВБ, САД (ако их је ико икад напао у она два небодера) које чачкају мечку? Нападају и нас који смо на граници понекад.

Гризли не сматра да увреде треба кажњавати, ти сматраш, зато сам се теби обратио. Онда буди доследан и престани да вређаш педере.

Где сам то написао да увреде треба кажњавати? Рекао сам само да слобода није вређање. 

Али пази, колико год неко неког захебавао и чак одвратно га исмевао, понижавао, шта год, све док га физички не угрожава, невин је ако га овај други физички угрози, у смислу убиства, трајних последица и сл..

Ма никад нисам волео те што захебавају друге, ваљда зато што сам и сам био међу тим жртвама, лично искуство, па онда када сам пуцао кад сам ван контроле, добијем збуњујуће лице: А што ме дираш, шта сам урадио?

Треба то лепо преваспитати, шамар преко уста. Цивилизација није напредовала, цивилизација је назадовала, она је једно шит, стање размажене дечурлије које немају поштовања према другом. То што друга деца постају жртве психичког насиља нико не бенда. 

Подели на овим сајтовима

Ja o ovome pisem po nekom svom shvatanju i slazem se sa tobom da je logicno da prva krivica ne oslobadja onog ko cini zlo, tj ne umanjuje njegov greh ali i ona postoji.

Ne postoji krivica za ucinjeno zlo. U ovom slucaju delo (karikatura) i krivica (ubistvo) veze nemaju.

Karikatura (delo) je samo opravdanje ubici.

Isto kao sto kada serijski ubica ubija plavuse delo (plava kosa) i ubistvo plavuse veze nema....

Problem je dakle u ubici a ne u karikaturisti.

Covek kome smeta karikatura je jasno psihicki nestabilan i jasno mu smeta sta god se kaze na racun njegove religije sto tmu se ne svidja.

Подели на овим сајтовима

Uf hteo bih da aminiujem ovaj post ali ovakvo obracanje deji mi se ne svidja jer mislim da je kul tip i korektan sagovornik..... ali ostatak gde se nalazi argument aminujem! :)

Bice nama svima AMIN kad izIdjemo u novine kao neke nove zrtve fanatika jer smo obukli pogresnu jaknu.

Evo ja automatski kazem svi u u pravu i svi su pobedili u argumentaciji. Dakle sto se mene tice nek su svi neistomisljenici u pravu istovremeno samo dajte da se slozimo jednom oko jedne f***ing  stvari da je ovo zlo i

da mu se treba suprotstaviti svim sredstima i to na nivou svih Evropljana.

Подели на овим сајтовима

Врше, али изолуј овај случај. Зашто нису нападнуте друге новинске и медијске редакције, него баш она која већ година чачка мечку?

Наравно, дешавали су се терористички напади по метроима, али што баш нападају земље као што је Француска, ВБ, САД (ако их је ико икад напао у она два небодера) које чачкају мечку? Нападају и нас који смо на граници понекад.

Napali bi i njih.. ovi su samo bili prva meta jer su bili najglasniji... da oni nisu postojali napali bi sledeceg glasnog ili pogodnog za napad...

2010–current

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...