Deja Vu Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Има он тамо пуно паметних ствари које је написао, ниси морао да искористиш тренутак слабости да га обрукаш... Ех ал сам га обруко, лик написао цео програм Нове странке Живковића, баш му је нека слабост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Има он тамо пуно паметних ствари које је написао, ниси морао да искористиш тренутак слабости да га обрукаш... hehe... Ех ал сам га обруко, лик написао цео програм Нове странке Живковића, баш му је нека слабост. ajmee zeza se grizli oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 hehe... ajmee zeza se grizli Самном нема зезања, крајње сам озбиљан. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Самном нема зезања, крајње сам озбиљан. plakao si kad je pala sekurikotea? Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па моје услуге не значе неком живот. Стим што ја још ништа не нудим, јер студирам. Радио сам овако на грађевини и остале физикалије, ћале ме терао јер сам био лењ и дрмао ме пубертет, па ме рад средио и преваспитао Мене би гризла савест да морам неком да оперишем а ко треба хиљаде евра да ми даа иначе ће умрети. Па они људи раде колико могу, то је екстремно стресан посао... Многи од тих доктора се пропију, на таблетама су и ко зна шта све. Само што не можемо да очекујемо ни од кога да ради бесплатно. Једноставно је немогуће. Ако желимо мању цену, треба нам већа конкуренција. Било би добро, на пример, да се укину закони који онемогућавају људе који су завршили медицину да слободно раде, већ су принуђени да траже везе да би се убацили на некакво "волонтирање" итд. Кад би сваки дипломирани медицинар могао да одмах да отвори своју "радњу" и лечи људе, било би их на сваком ћошку. И цене би биле веома пристојне. Што јесте тачно, али не значи да такво друштво треба да проповедамо. Споменуо сам геј параду. Проповедање да је геј парада нешто у реду значи проповедање да је један грех у реду. Наравно, то не значи да треба да изађемо на улице и гађамо гејеве камењем, већ значи да покушамо да им приђемо, да кажемо: Е шта има, како си, знаш не треба тако, није то тоо... и шта већ. Дакле, треба да проповедамо хришћанство. А слободно друштво нека је слободно и то не значи равнодушност према ближњем: Ах, ето он је слободан, нек ради шта хоће, хришћански је да му не чачкам слободу, Слободно друштво не значи да ти не можеш да имаш своје вредности и да их проповедаш, на пример да "грех није у реду". Значи само да не смеш да их намећеш силом. Значи, у таквом друштву ти би имао свако право да разговараш са учесницима параде и објасниш им своје ставове. Слободно друштво управо значи твоју слободу да верујеш шта желиш и о томе слободно говориш. Не значи, али ти је у ''љуби ближњег свога'' садржано и ''укини ропство''. Зато сам рекао да нема потребе да се према нечему опредељујемо, јер све имамо. Довољно је рећи: Ја сам хришћанин, и све се тиме рекао. И да волиш слободу, и да волиш људе, и да волиш рад, и да волиш природу итд. Па није баш тако. Св. оци су се изјашњавали о свету око себе, трудили се да то "ја сам хришћанин" примене на разне области људског постојања. Не може, али као хришћани треба да се према другима односима хришћански. Што значи ако је неко атеиста, не значи да треба да постанем либерал да бих са њим могао да имам однос. Једноставно: Е брате шта има, како је... нећу га смарати ко Јеховин сведок: Добре вести пријатељу, Христос васкрсе! Па то "е брате та има, како је..." ти је бити либерал. Не знам како си ти разумео то "постати либерал"... То је једноставно - живи и пусти друге да живе. Ништа више ни мање. Неће бити ни новца, јер није потребан. А што га не би било, шта фали новцу? Зашто мислиш да би свет био бољи без новца? Новац је само једно средство које нам помаже да живимо заједно. У ствари је веома важан, јер нам омогућава да мирољубиво размењујемо производе. Алтернатива новцу је хаос и насиље. Друштво у коме не постоји начин да људи мирољубиво сарађују... То би био веома суморан свет у коме не би било никаквог напретка. Проблем је "љубав/страст према новцу" који је духовна болест, зависност. Као што је то коцка, алкохол или дрога. Није проблем новац сам по себи. Новац је корисна ствар. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Самном нема зезања, крајње сам озбиљан. Па не могу више, једва гледам већ... Али пошто сте феноменални студенти, ево још то да објаснимо. Укратко - Душан ту греши у самом старту јер погрешно поставља проблем. Није питање "колико коме узети" него "колико треба". Значи, прва и основна ствар је - колико кошта та услуга коју нам полиција пружа? Рецимо да у граду имамо три полицајца, сваки има плату по 1000 динара. Значи, укупно нам треба 3000 динара. Град има 2000 становника, значи то је 3000/2000 = 1.5 динара по становнику. И онда имаш неку представу о проблему и колика је цена. Овако кад то заобиђеш и одма` кренеш "колико ко треба да да"... Мислим, зашто разговарамо о "процентима" од зараде, ако је то више или мање него што је потребно? Треба поћи од тога "колико је потребно", па онда распоредити на људе равноправно. Не капирам чему та дискусија "ко треба да да више", а камо ли "колико проценатa коме треба да узмемо". Изгледа да су људи потпуно заборавили зашто се то ради пре свега, па почели да се баве неким техникалијама које са практичним проблемом немају никакве везе. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па не могу више, једва гледам већ... Али пошто сте феноменални студенти, ево још то да објаснимо. Укратко - Душан ту греши у самом старту јер погрешно поставља проблем. Није питање "колико коме узети" него "колико треба". Значи, прва и основна ствар је - колико кошта та услуга коју нам полиција пружа? Рецимо да у граду имамо три полицајца, сваки има плату по 1000 динара. Значи, укупно нам треба 3000 динара. Град има 2000 становника, значи то је 3000/2000 = 1.5 динара по становнику. И онда имаш неку представу о проблему и колика је цена. Овако кад то заобиђеш и одма` кренеш "колико ко треба да да"... Мислим, зашто разговарамо о "процентима" од зараде, ако је то више или мање него што је потребно? Треба поћи од тога "колико је потребно", па онда распоредити на људе равноправно. Не капирам чему та дискусија "ко треба да да више", а камо ли "колико проценатa коме треба да узмемо". Изгледа да су људи потпуно заборавили зашто се то ради пре свега, па почели да се баве неким техникалијама које са практичним проблемом немају никакве везе. Oni tu imaju neke argumente.. ko ima vise para, vise rizikuje i ima vise imovine pa je potrebna veca zastita i vise policija ima posla oko njega..... medjutim to je glupost... mozda ja hocu privatno obezbedjenje itd..... mozda necu da mi policija obezbedjeju.. drugo policija mi nista ne cuva... dok ga ne opljackaju tek tad policija ima posla..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Уопште, генерално је проблем што су људи прихватили "порез" независно од тога колико коштају те неке "услуге" које држава пружа. И онда они само товаре. Мислим, пази ти то лудило кад већина влада данас у свету унапред планира "буџет" са урачунатим "дефицитом"!? Значи, они у старту планирају да потроше више него што имају. Па где то има брате мили? Који то нормалан човек погледа у новчаник и види 1000 динара, па каже - идем сад у кафану да потрошим 2000... Можда неки пијаница на вересију, ал` тај неће дуго... Али то је за њих данас савим нормално. Данашње државе су хронични алкохоличари. Сваки нормалан човек погледа прво колико има пара, шта хоће да уради, па се срачуна може ли или не може. Ако не може, онда нешто мора да чека следећу плату и крај приче. Тако би требало и поштена држава да функционише. ВИЛМА and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Уопште, генерално је проблем што су људи прихватили "порез" независно од тога колико коштају те неке "услуге" које држава пружа. И онда они само товаре. dap... samo sipaj ne pitam kol'ko kosta... ko u kafani kad prodju tiket na kladzi.. pa se na kraju ispostavi da dobili na kladzi 3 000 a castili ekipu za 6 000 dinara oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 А тек кад би могли да штампају паре, која би то жураја била... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Hriscanski je pomagati slabijem od sebe.A pod slabijim podrazumjevam one kojima u zivotu nije data sansa da se ostvare i svojim radom izdrzavaju i doprinose sebi i svojoj porodici,a ujedno i drustvu.Po meni je daleko vise hriscanski i svrsishodnije pomagati na ovaj nacin iskljucivo onim pojedincima koji nisu sposobni ni u mogucnosti da sami sebe izdrzavaju zbog nekog fizickog ili psihickog hendikepa,starosti...Oni pojedinci koji su sposobni u navedenom smislu hriscanski je pomagati tako sto ce takvi pojedinci imati prednost pri zaposljavanju,ukoliko recimo dolaze iz viseclanih porodica,porodica u kojem zivi neko lice sa invaliditetom i slicno...uglavnom da se radi o socijalno ugrozenim ali koji su radno sposobni.Medjutim,i tada bi trebalo da postoje razlicite kategorije kako se ne bi na taj nacin ugrozila prava onih koji su,istina imali daleko bolje uslove za napredovanje i ucenje,i tako ostvarili dobre rezultate.Jer ne bi bilo pravicno te pojedince izmjesati sa ovom prvom kategorijom.Mala digresija,kod nas raspisu konkurs u drzavnim institucijama i daju prednost djeci poginulih boraca,i ukoliko neki uspjesniji diplomac bude primljen,djeci poginulih boraca se daje pravo da traze da se taj konkurs ponisti.Takva je situacija i kada su u pitanju stipendije. Pomagati na nacin na koji se odnosi ova tema moze biti hriscanski samo ukoliko se radi o radno nesposobnim licima.Svima drugima treba prvo dati mogucnost i prednost pri zaposljavanju.Naravno ovdje polazimo od pretpostavke da se radi o jednom uredjenom socijalnom sistemu,sto je sasvim utopisticki posmatrati sa ove distance,bas kao sto je i ova tema prilicno utopisticki postavljena.Tako da se opet svodi sve na humanitarni rad pojedinaca iz uvodnog posta ili da se nadamo da ce se nas socijalni sistem koliko toliko urediti da bude pravican,ako vec ne moze da bude hriscanski. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Ако могу, проблем је и то што ми једноставно немамо изграђену свест потребну за такво друштво. Дужност је сваког да склони снег лопатом испред своје куће. Склонио ја, склонило још двоје комшија из целе улице. На остатку улице снег, поледица, и све остало. Е сад, ако би да будеш либералан, можеш да се надаш да ће они то ипак негде да почисте, што значи да си магарац. Ако би да будеш комуниста ударник, почистићеш све сам, што значи да ћеш да будеш будала, и да ћеш да им даш прилику да те опет јашу. Ако би да будеш безобразан, позваћеш инспекцију, и они ће морати да почисте, али то значи да си се посвађао са свим комшијама у улици. Шта је поента? Џаба и закони и све теорије док народ не промени свест. А то је проблем не само код нас, само што није свуда овако изражен као код нас. И док народ не дође на тај стадијум да се самоорганизује спонтано, а да притом нико не забушава, ипак је потребан један "терач", ма колико се то не свиђало било коме од нас. Потпис. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Ако би да будеш комуниста ударник, почистићеш све сам, што значи да ћеш да будеш будала, и да ћеш да им даш прилику да те опет јашу. Ево га опет онај с гртал'цом! Срђан Шијакињић, Avocado, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ckrva nema socijalnu ulogu, crkva ima humanitarnu ulogu. Svaki put kada crkvenu humantarnu i dobrociniteljsku ulogu nazovemo socijalnom bacamo ljagu na crkvu, dobrociniteljstvo i humanitarizam crkve. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ckrva nema socijalnu ulogu, crkva ima humanitarnu ulogu. Svaki put kada crkvenu humantarnu i dobrociniteljsku ulogu nazovemo socijalnom bacamo ljagu na crkvu, dobrociniteljstvo i humanitarizam crkve. Наравно да има социјалну улогу. Социјално значи друштвено. Друга је ствар како доживљавамо и тумачимо реч "социјално". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука