RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Nije do toga da mi to postaljamo kao dogmu, vec iznosis cherrypickovane argumente. I ne uvazavas nase. Zvonko ti je jasno pokazao grafik siromastva.. i jasan trenutak kada je borba protiv siromastva pocela i objasnio i kauzalost i korelaciju borbe protiv siromastva i njenog kontra efekta... Ма черипикован аргумент. На аргумент да се у свим земљама социјалне правде живи добро, и на набројане примере тих земаља, добијем слику педерских понија. На историјске аргументе о положају радника, о положају широких друштвених слојева, о глади, добијем увреде, јер једноставно не желите да поверујете у било шта што се коси са вашом догмом. И онда треба таквог саговорника да схватим озбиљно? Brate, molim te podseti se teorije drustvenog ugovora.. kako ga teorise locke, kako hobs, kako ruso.. (posto su oni trojica glavnih) ne shvataju svi drustveni ugovor isto. Брате, извини што нисам баш толико докон вечерас Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Млађони, а шта мислиш о систему социјалне заштите за који се залаже Радуловић? Је л' комуњарски? Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Evo moj kolega, dobio 300 k dinara da malo sredi kucu u Obrenovcu. Od drzave. Mislis da je dobio neku pomoc od nekog dobrog burzuja? Naravno da ne. Sta je trebao, da ide na Pink i da moli? A sta ce ostale desetine hiljada ljudi sa ruiniranim kucama....? Па држава је те паре отела од некога. Вероватно не од буржуја него од сиромашка... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ја се не сећам да сам потписао било какав "друштвени уговор", ако неко има копију са мојим потписом молио би да ми је достави за личну архиву. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Imas vece poverenje u drzavu nego u drustvo i osecaj drustvene i humane odgovornosti pojedinca. Sad mozda u oba nemas poverenja pa u drzavu imas malo veceg poverenja... ne znam kako si to formulisao u glavi, ali u svakom slucaju... vise verujes u drzavnu internvenciju nego u moju, tvoju, riletovu, zvonkovu, srdjanovu i humanost svih ljudi na ovo jtemi... Da, vise u zakon. Iako je i jedno i drugo ocajno. To kazem bez ustezanja. Da ti poplavi kuca brate ne daj Boze, od svih nas sa ZRU daj Boze da bi skupio jednu sobu da okrecis. Zao mi je, ali ja imam takvo vidjenje situacije. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Брате, извини што нисам баш толико докон вечерас Nista brate nek se i ne slazemo, ali dok pricamo konstruktivno i iznosimo argumente, makar falicne... vezbamo vijuge.. to je ono najbitnije... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па држава је те паре отела од некога. Вероватно не од буржуја него од сиромашка... Od mene na primer. Neka ja ne zalim, meni taj dinar sto je kolegi otisao ne znaci nista, njemu znaci da ne pluta u sobi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Od mene na primer. Neka ja ne zalim, meni taj dinar sto je kolegi otisao ne znaci nista, njemu znaci da ne pluta u sobi... Супер, али онда си требао сам да му даш. Има других којима су узели, а којима је био потребан. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Da, vise u zakon. Iako je i jedno i drugo ocajno. To kazem bez ustezanja. Da ti poplavi kuca brate ne daj Boze, od svih nas sa ZRU daj Boze da bi skupio jednu sobu da okrecis. Zao mi je, ali ja imam takvo vidjenje situacije. Pa dobro, imaj poverenja u zakon.. ja i nemam nekog poveranja u zakon jer taj zakon sprovode najpohlepniji ljudi ovog drustva i verujem da su u vlasti uvek bili i bice oni koji su najgori sljam, neradni i lenji.... zelji moci nad drugim ljudima. I nemam apsolutno nikakvog poverenja u njih. Dok u tebe, rileta, zruovce imam mnogo vise poverenja... i radije bih moje poreze za socijalnu pomoc dao tebi da ih rasporedelis nego vucicu...i zato zalim svaki dinar koj idrzava uzme od mene. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ја се не сећам да сам потписао било какав "друштвени уговор", ако неко има копију са мојим потписом молио би да ми је достави за личну архиву. "Потписали" су они који су се први удружили у друштво. Да се они нису удружили у неком тренутку прошлости, ни ми не бисмо могли да имамо било шта што имамо јер смо све што имамо добили у оквиру друштва. Нисмо отишли на другу планету и довукли неко благо отуда у чијем стварању није учествовао нико сем нас. VaSa110 and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Супер, али онда си требао сам да му даш. Има других којима су узели, а којима је био потребан. Pa tu je problem u lopovluku brate, ne u tom sistemu. Zamisli kada bih ja nosio svakom ugrozenom ponaosob po dinar, ovako je lakse kada postoji sistem koji to raspodeljuje. E problem je sto je taj sistem ocajan, sto se krade na sve strane iz drzavne kase. Ovo i Mladji odgovaram. Isto kak sto ljudi nece u crkvu zbog popova, crkva je tu u redu ali pop nije. I ja sam isto ocajan zbog sistema u kom zivim ali ne mogu sada reci, necu nikome nista da dam neka svi pocrkaju. Neka neki i ne pocrkaju ali neka mi nesto i ukradu sta cu sad... Kao sto rekoh vise pita, biram manje zlo. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Sistem. Mentalitet se gradi tako sto stavis coveka u odredjeno okruzenje sa odredjenim pravilima i once se prilagoditi tim pravilima. Stavi coveka ljude u dzunglu oni ce postati krvolocni lovci. Stavi ih u civilizacij uoni ce krenuti da kukaju o pravima zivotinja i humanitarnom klanju. Да би се систем поставио и спроводио, мораш имати људе који ће га спроводити, а да би имао такве људе мораш да имаш базу људи, одређени већи број људи, који имају свест о потреби псотојања система и поштовања правила. Из тог скупа људи се могу издвојити неки чији би посао био брига о поштовању правила. У ситуацији када већина људи, нарочито оних заинтересованих да се укључе у бригу о систему (=партијски кадрови), нема ту свест, можеш да псотављаш на папиру шта хоћеш, и даље ће бити џунгла. Тако ја видим стање код нас... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 "Потписали" су они који су се први удружили у друштво. Да се они нису удружили у неком тренутку прошлости, ни ми не бисмо могли да имамо било шта што имамо јер смо све што имамо добили у оквиру друштва. Нисмо отишли на другу планету и довукли неко благо отуда у чијем стварању није учествовао нико сем нас. Опет не видим ту мој потпис. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Dok u tebe, rileta, zruovce imam mnogo vise poverenja... i radije bih moje poreze za socijalnu pomoc dao tebi da ih rasporedelis nego vucicu...i zato zalim svaki dinar koj idrzava uzme od mene. Онда је проблем што бирамо неспособне или непоштене да управљају државом, а не што постоје социјални програми. Проблем је што смо политички некултурни и политички не кажњавамо људе који се не покажу добро, тако што нећемо гласати за њих на изборима. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Да би се систем поставио и спроводио, мораш имати људе који ће га спроводити, а да би имао такве људе мораш да имаш базу људи, одређени већи број људи, који имају свест о потреби псотојања система и поштовања правила. Из тог скупа људи се могу издвојити неки чији би посао био брига о поштовању правила. У ситуацији када већина људи, нарочито оних заинтересованих да се укључе у бригу о систему (=партијски кадрови), нема ту свест, можеш да псотављаш на папиру шта хоћеш, и даље ће бити џунгла. Тако ја видим стање код нас... Mi imamo narodne izreke za sve to "najteze je tudje pare brojati" A i "moc korumpira, apsolutna moc korumpria apsolutno" Zamisli ti prosecnog lika koji bez dana radnog staza dodje u poziciju da moze da rasporedjuje milione i milione dinara? Sta mislis.. koliko ce da bude efikasan i pravican u tome? Mislim da tu efikasnost i pravicnost vidim u praksi u srbiji. Ljudi su takvi kakvi su, politika privlaci ljude kakve privlaci i to je objektivna realnost..... da je suprotno. komunizam bi funkcionisao. Svidelo se to nama ili ne... kad god postavis sistem gde mnogo para dolazi u ruke politicara i gde ima dosta politciara, taj sistem ce biti maksilano zloupotrebljen i to ce doneti vise koristi nego stete. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука