Jump to content

Da li su socijalni programi hriscanski i zasto?

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Идеологија чини чуда. 

Ма идеологија је једно, ал ово је тотална заслепљеност. Не капирам како људи сами себи исперу мозак оволико.

Значи, ја који сам за капитализам и слободно али регулисано тржиште, испаднем комуњара јер се усудим да критикујем било коју цртицу ове либертаријанске догме. На сваки аргумент се потура неко кукавичје јаје типа комунизам или машта, или се глуми нека Калимеро увређеност кад се изгубе аргументи. Малопре још добијем и етикету незналице јер није ни прочитано оно што сам написао.

И онда човек после свега тога може само да стане у неверици.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Zato sto nasa vladajuca koalicija ne zeli ni da razmotri zakon koji omogucava lecenje tako tesko bolesnoj deci, samo zato sto ga je predlozila opozicija.

Има тај закон, прво дете отишло прекјуче за Турску.

Закон о коме причаш је закон око нестале деце, у вези са сумњама на киднаповање, и то је катастрофа, ал није тај закон.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Па ми већ имамо закон о здравству који важи за све. И узима се људима порез, све по пропису.

Pricas za Srbiju ili?

U Srbiji nije regulisano lecenje te mase dece u inostranstvu, koja boluju od tih retkih bolesti. Zato se skupljao novac za Tijanu.

Подели на овим сајтовима

Izvukao si iz mora zrno peska koje tebi odgovara. Tijana je samo jedno zrno kome je narod pomogao i to zbog toga sto su se u to digli svi mediji, internet, javne licnosti. Mnogo drugih zrnaca peska je ostalo da trune i umire bez ocije pomoci.

Ima i obrenovac. Ima gomilu slucajeva. Kada bih krenuo da kopam, pokrio bih dosta sigurno.

pa naravno da mora da se idgnu svi mediji.. ne mozes pomoci neko ako nisi svestan da mu je pomoc potrebna.

U svakom slucaju kada bi merio narod vs drzava video bi da je narod i efikasniji i pravicniji od drzave u pomaganju.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма идеологија је једно, ал ово је тотална заслепљеност. Не капирам како људи сами себи исперу мозак оволико.

Значи, ја који сам за капитализам и слободно али регулисано тржиште, испаднем комуњара јер се усудим да критикујем било коју цртицу ове либертаријанске догме. На сваки аргумент се потура неко кукавичје јаје типа комунизам или машта, или се глуми нека Калимеро увређеност кад се изгубе аргументи. Малопре још добијем и етикету незналице јер није ни прочитано оно што сам написао.

И онда човек после свега тога може само да стане у неверици.

Dobro deder, mi malo prterujemo sa tim komunjara i oprosti za to!

Ali ako hocemo pravilno ispada statista... http://en.wikipedia.org/wiki/Statism

zapravo svi ste vi statisti...a ja i zvone smo minarhisti..

nego taj termin statizam nije bas toliko zvucan koliko komunista, pa ga mi malo... mozda cak i nepravedno koristim :)

Подели на овим сајтовима

Ima i obrenovac.

Мислиш тамо где су људима саграђене куће? Не свима, и апсолутно не темпом којим би требало, али им се граде куће? Види шта је било са овим из Њу Орлеанса и како су их серијски и без казне испаљивали за осигурање које су платили, па онда помињи Обреновац.

Подели на овим сајтовима

To su Mladjo sve ekstremni slucajevi. Kazem ti, Tijana je verovatno imala neku "vezu" sa medijima, tj neki nacin da dodje do bitnih ljudi. Mnoga deca to nemaju i ne moze im se pomoci tako globalno.

Obrenovac je vest koju ne prenlsio ceo svet, narod se solidarisao i to je nornalno i ocekivano, fizicki pomogao. Materijalna pomoc je tu manje bitna u smislu kolicine koja je prikupljena. Mislim da je na sms skupljeno manje od pola miliona evra itd...

Ali to su sve "specijalni slucajevi" neuobicajeni.

Подели на овим сајтовима

Па чекај, зашто је било потребно да скупљају кад већ држава од сваког узима за социјални програм и "бесплатно здравство"?

Ako sam ja dobro skontao koliko sam pratio ceo slučaj (a ograđujem se da možda nešto nisam dobro razumeo), država nije mogla da finansira lečenje dece u inostranstvu zato što bi to bilo kršenje zakona o diskriminaciji, jer ne možeš da šalješ samo decu na lečenje (to je diskriminacija!), onda moraš i odrasle. E, sad je valjda ta retardirana stavka promenjena, pa je osnovan fond pre par meseci iz koga će država da finansira lečenje dece u inostranstvu.

Подели на овим сајтовима

To su Mladjo sve ekstremni slucajevi. Kazem ti, Tijana je verovatno imala neku "vezu" sa medijima, tj neki nacin da dodje do bitnih ljudi. Mnoga deca to nemaju i ne moze im se pomoci tako globalno.

Obrenovac je vest koju ne prenlsio ceo svet, narod se solidarisao i to je nornalno i ocekivano, fizicki pomogao. Materijalna pomoc je tu manje bitna u smislu kolicine koja je prikupljena. Mislim da je na sms skupljeno manje od pola miliona evra itd...

Ali to su sve "specijalni slucajevi" neuobicajeni.

imala dobre ljude...

Nisu to brate ekstremni sluchajevi nego sluchajevi gde je javnost bila informisana.... posto drzava svima uzima pare za poreze i socijalno davanje slabo ko uspeva da se angazuje oko toga... jer zna da ne moze nista da uradi.. niko nece da da to... jer su izglasali zakon... i daju drzavi i misle da je sad mirno spavati (to je moja licna analiza, dakle nije nesto sto mogu da dokazem da je istina)

I onda posto su teret socijalne odgovornosti sa sebe kao individue prebacili na drzavu tako sto su izglasali neki zakon misle da su uradili dobar posao i da je sve ostalo drzavni problem....

Подели на овим сајтовима

Dobro deder, mi malo prterujemo sa tim komunjara i oprosti za to!

Ма не тражим било какав опроштај, нити се тако лако вређам, само не могу да верујем да је могуће да неко води овакве дискусије. Изнесем милијарду аргумената и добијем вређање најгоре врсте, а аргументи се једноставно прескачу. Изнесем историјске податке, који се могу проверити на сваком кораку, испаднем будала јер ви не желите да поверујете у то.

И онда само зинеш и питаш се дал си будала ти што уопште учествујеш у таквим дискусијама, или то ипак говори нешто о некоме кога једноставно не занима ништа што се у длаку не уклапа са нечим што је поставио себи као догму.

Ali ako hocemo pravilno ispada statista... http://en.wikipedia.org/wiki/Statism   zapravo svi ste vi statisti...

И то је нешто лоше?! Па ви се залажете за природно право, побогу! Део природног права је и друштвени уговор. Па и ви сте онда ликови који се залажу за то исто, аман!

И после сам ја крив или контрадикторан што ви не знате основне теоријске поставке нечега о чему сте у стању да причате данима и да отерате све са теме. Или сам безобразан кад вам кажем да прочитате оно о чему причате на оволико страна.

Подели на овим сајтовима

I ne znam Mladjo otkuda to da ja imam poverenja u ovu drzavu?!

Imas vece poverenje u drzavu nego u drustvo i osecaj drustvene i humane odgovornosti pojedinca.

Sad mozda u oba nemas poverenja pa u drzavu imas malo veceg poverenja... ne znam kako si to formulisao u glavi, ali u svakom slucaju... vise verujes u drzavnu internvenciju nego u moju, tvoju, riletovu, zvonkovu, srdjanovu i humanost svih ljudi na ovo jtemi...

Подели на овим сајтовима

Ма не тражим било какав опроштај, нити се тако лако вређам, само не могу да верујем да је могуће да неко води овакве дискусије. Изнесем милијарду аргумената и добијем вређање најгоре врсте, а аргументи се једноставно прескачу. Изнесем историјске податке, који се могу проверити на сваком кораку, испаднем будала јер ви не желите да поверујете у то.

И онда само зинеш и питаш се дал си будала ти што уопште учествујеш у таквим дискусијама, или то ипак говори нешто о некоме кога једноставно не занима ништа што се у длаку не уклапа са нечим што је поставио себи као догму.

Nije do toga da mi to postaljamo kao dogmu, vec iznosis cherrypickovane argumente. I ne uvazavas nase. Zvonko ti je jasno pokazao grafik siromastva.. i jasan trenutak kada je borba protiv siromastva pocela i objasnio i kauzalost i korelaciju borbe protiv siromastva i njenog kontra efekta...

I ti si to ignorisao...

И то је нешто лоше?! Па ви се залажете за природно право, побогу! Део природног права је и друштвени уговор. Па и ви сте онда ликови који се залажу за то исто, аман!

И после сам ја крив или контрадикторан што ви не знате основне теоријске поставке нечега о чему сте у стању да причате данима и да отерате све са теме. Или сам безобразан кад вам кажем да прочитате оно о чему причате на оволико страна.

Pa po meni jeste lose. Brate, molim te podseti se teorije drustvenog ugovora.. kako ga teorise locke, kako hobs, kako ruso.. (posto su oni trojica glavnih) ne shvataju svi drustveni ugovor isto. Ti (ja bih rekao) drzish rusov princip drustvenog ugovora.

Locke ne smatra da sam ja u obavezi da postujem drustveni ugvoor ukoliko ugrozava moja prrodna prava.... hobs i ruso se ne slazu sa time...

Подели на овим сајтовима

imala dobre ljude...

Nisu to brate ekstremni sluchajevi nego sluchajevi gde je javnost bila informisana.... posto drzava svima uzima pare za poreze i socijalno davanje slabo ko uspeva da se angazuje oko toga... jer zna da ne moze nista da uradi.. niko nece da da to... jer su izglasali zakon... i daju drzavi i misle da je sad mirno spavati (to je moja licna analiza, dakle nije nesto sto mogu da dokazem da je istina)

I onda posto su teret socijalne odgovornosti sa sebe kao individue prebacili na drzavu tako sto su izglasali neki zakon misle da su uradili dobar posao i da je sve ostalo drzavni problem....

To je psihologija. Zamisli sada ovo. Skinu ti sa plate 5 somadinara za socijlnu pomoc i tako te stvari. I to se rasporedjuje (verovatno ocajno al sta ces)

A zamisli da sada imas npr na netu 10000 dusa kojima je hitno potrebna pomoc (bolesni, gladni itd). Da li bi ti rekao ovako( da ne placas drzavi soc) : Sad cu da odem sa 5soma din u banku i svakome uplatim po 0,5 din? Naravno da ne bi... Isto i za Tijanu, ljudi posalju 100 din sms... Traze za drugu, za trecu, cetvrto dete....100 to. Ko bi nastavio da salje sms ove? Niko (manje vise). Garantujem.

Evo moj kolega, dobio 300 k dinara da malo sredi kucu u Obrenovcu. Od drzave. Mislis da je dobio neku pomoc od nekog dobrog burzuja? Naravno da ne.

Sta je trebao, da ide na Pink i da moli? A sta ce ostale desetine hiljada ljudi sa ruiniranim kucama....?

Подели на овим сајтовима

Млађо не разумеш ти размишљање данашњег човека - сви проблеми решавају се тако што се донесе одговарајући закон. Живимо у свету бесконачних ресурса које само треба "праведно расподелити".

А кад на крају сви заврше у беди, онда је за то крив "дивљачки, похлепни капитализам".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...