Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Je l u kapitalistickim zemljama ne postoji socijalna pomoc? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 http://en.m.wikipedia.org/wiki/Homestead_Strike Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Je l u kapitalistickim zemljama ne postoji socijalna pomoc? На пример, у САД није постојала све до половине XX века па нико није умро од глади. Напротив, били су најбогатија држава на свету и људи су хрлили са свих страна да дођу да живе тамо. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Je l u kapitalistickim zemljama ne postoji socijalna pomoc? A da ne postoji ljudi bi pocrkali od gladi? Care, tamo svako moze da zaradi da prezivi. Socijalna pomoc tamo ti je direktroska plata u srbiji. A sigurno bi mogli da zarade da 'oce... ali eto ne moraju mogu da zive od socijalne pomoci. Imaju jednostavno deksu nekog tamo, koji strahu da ce da pocrkaju od gladi ako im ne daju socijalnu pomoc... pa se ni ne trude da rade... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 На пример, у САД није постојала све до половине XX века па нико није умро од глади. Напротив, били су најбогатија држава на свету и људи су хрлили са свих страна да дођу да живе тамо. Ja pitam za sadasnje stanje? Svet nije bio isti sada i pre 100 godina.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Iako je za mene tu prisiljavanje teska rec, vise je hriscanski od dozvoljavanja sistema u kome bi siromasni umrli od gladi. Zato sto ti je jedna od hriscanske filozofije i ova- Nike greh samo ne ciniti zlo vec i ne ciniti dobro, tamo gde je potrebno i gde mozemo. A da damo deo za najugrozenije, i da to bude regulisano nekim sistemom, mozemo. To sto je za tebe teska rec prisiljavanje ne menja cinjenicu da jeste prisiljavanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ja pitam za sadasnje stanje? Svet nije bio isti sada i pre 100 godina.... Па чекај, данас је свет још богатији него пре 100 година. Ако нико није умро без социјалне помоћи пре 100 година, још мање би данас. Данас углавном постоји у већини земаља. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 http://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Famine_(Ireland) Ако није довољно убијање радника који штрајкују, ево је и глад. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ja pitam za sadasnje stanje? Svet nije bio isti sada i pre 100 godina.... ma pusti ti sta pitas, odakle tebi ideja da bi neko crkao od gladi da ne postoji socijalna pomoc tamo? To je kao ona ortodoksna glupost da tamo ljudi "umiru na ulici" i da ih "izbace bolesne iz bolnice jer nemaju pare da se lece" Najobicnije lazi.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 A da ne postoji ljudi bi pocrkali od gladi? Care, tamo svako moze da zaradi da prezivi. Socijalna pomoc tamo ti je direktroska plata u srbiji. A sigurno bi mogli da zarade da 'oce... ali eto ne moraju mogu da zive od socijalne pomoci. Pa gle. Ja kao prvo nigde nisam pomenuo kapitalisticke drzave, ja sam pominjao o nepostojanju socijalne pomoci za ljude koji nemaju da prezive i umiru od gladi. Onda mi vi pricate kako u kapitalisticmim drustvima niko nije unro od gladi da bi na kraju dosli do toga da ta kapitalisticka drustva imaju socijalnu pomoc za ugrozene, koju ja podrzavam. Tako da, meni uopste nije jasno da li vi pisete meni ili sami sebi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 http://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Famine_(Ireland) Ако није довољно убијање радника који штрајкују, ево је и глад. A kakve veze ima ubistvo radnika sa celom temom... molim te povezi mi a i b ja ne vidim logcnu vezu? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pa gle. Ja kao prvo nigde nisam pomenuo kapitalisticke drzave, ja sam pominjao o nepostojanju socijalne pomoci za ljude koji nemaju da prezive i umiru od gladi. Onda mi vi pricate kako u kapitalisticmim drustvima niko nije unro od gladi da bi na kraju dosli do toga da ta kapitalisticka drustva imaju socijalnu pomoc za ugrozene, koju ja podrzavam. Tako da, meni uopste nije jasno da li vi pisete meni ili sami sebi... U kapitalistickim drzavama ne postoji socijalna pomoc za ljude koji umiru od gladi. Jer ne postoje ljudi koji umiru od gladi. Postoje samo ljudi koji nece da rade pa koriste socijalnu pomoc. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 U kapitalistickim drzavama ne postoji socijalna pomoc za ljude koji umiru od gladi. Jer ne postoje ljudi koji umiru od gladi. Postoje samo ljudi koji nece da rade pa koriste socijalnu pomoc. Postoje i ljudi koji ne mogu da rade na primer, ako nisi cuo do sada... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Postoje i ljudi koji ne mogu da rade na primer, ako nisi cuo do sada... Ti ljudi ne primaju socijalnu pomoc, vec invalidsku penziju. Socijalna pomoc se daje onima koji nemaju posao. Moj ujak npr u 40 godina imao tezak infarkt i sada se vodi kao invalid i prima invalidsku penziju a ne socijalnu pomoc. Moj poznanik je shizofrenicar, prima invalidsku penziju ne socijalnu pomoc. Ja ovde pitam za socijalnu pomoc a ne invalidsku penziju oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Један велики социјални програм "борбе против сиромаштва" покренуо је прецедник Џонсон око 1965-те године. Занимљиво је погледати графикон који показује број сиромашних пре и после: Ако је уопште потребан коментар... Значи сиромшатво је било у рапидном опадању у претходном периоду - то је како ради капитализам. А онда се пад одједном зауставља и број сиромашних стагнира све до данас. У исто време када је његов грандиозни програм "борбе против сиромаштва" почео. Case closed. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука