RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Млађони, таман кренем да одговарам на једно, видим после написано још пет редова. Нећу такав разговор. Или промисли пре писања, или причај, али без мене. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 И овде не причамо о социјалистичким друштвима, него о социјалним програмима. На српском, брига о друштву. Зато би било фино да не подмећеш. Pa o socijalnim programima i pricamo. Evo naveo sam ti gore socijalni program u praksi. Moja majka dobije otkaz - da bi njena firma zaposlila mlade sa birao jer drzava pomaze socijalni program(subvencija) koju ti podrzavas... Eto ti "socijlizma u praksi" sve te tvoje reci su lepe... na papiru.. ali su obicna retorika koja veze sa realnoscu nema sto sam licno osetio na mojoj kozi.. ... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Млађони, таман кренем да одговарам на једно, видим после написано још пет редова. Нећу такав разговор. Или промисли пре писања, или причај, али без мене. Oprosti za to.... brzi mi prsti od pameti nekad... pa vidim da nisam lepo srocio argument. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Зато би било фино да не подмећеш. После онога горе што си написао рећи некоме да не подмеће је оно као... WTF!#@???? Ал` навикли смо на такве ствари од тебе па нема везе... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 или причај, али без мене. Учини нам услугу, молим те... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 После онога горе што си написао рећи некоме да не подмеће је оно као... WTF!#@???? Ал` навикли смо на такве ствари од тебе па нема везе... Pa cista podmetacina. Ili se zalazemo za socijalne programe ili ocemo da drugi crknu od gladi. A mozda niko ne shvata da mi mislimo da bi privatni dobrovoljni programi bili pravedniji i bolji. Mozda bi manje novca skupili, ali bi i manje siromasnih bilo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Није ми јасно како неко улети у тему онако разуларено и бахато, а онда очекује да се са њим разговара разумно и смирено... Иди бре човече. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 После онога горе што си написао рећи некоме да не подмеће је оно као... WTF!#@???? Ал` навикли смо на такве ствари од тебе па нема везе... После истине о стварима које су се дешавале у дивљачком капитализму, пре доношења закона који су људе штитили од дивљака који су се докопали пара? И то тек пошто су се људи у тим друштвима бунили толико да је претила револуција? Не знам дал мислиш на то ил на нешто друго? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Размажемо и незрело. Људи ће према теби показати поштовања онолико колико си ти показао према њима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pa o socijalnim programima i pricamo. Evo naveo sam ti gore socijalni program u praksi. Moja majka dobije otkaz - da bi njena firma zaposlila mlade sa birao jer drzava pomaze socijalni program(subvencija) koju ti podrzavas... Eto ti "socijlizma u praksi" sve te tvoje reci su lepe... na papiru.. ali su obicna retorika koja veze sa realnoscu nema sto sam licno osetio na mojoj kozi.. ... Ок, социјализам у пракси имаш у скандинавским земљама, у Немачкој, Француској, Канади, Аустралији, Новом Зеланду... Не видим да људи падају мртви од глади по улицама тамо, или да људи масовно беже из тих земаља. То што је наше друштво неуспешно у спровођењу мера, не значи да су саме мере лоше. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Размажемо и незрело. Људи ће према теби показати поштовања онолико колико си ти показао према њима. Такав утисак имам кад прочитам сваки твој пост у ком игноришеш реалност или историју, па је можда и боље да се и не осврћеш на моја писања, јер се углавном баве тим мрским стварима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Mod fight! Deja Vu and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 pa dobro stoj... ali nisi odgovorio na pitanje.. jel to hriscanski? Osim sto si izneo svoje misljenje da su ljudi pohlpeni i da ne bi pomagali.... jel hriscanski prisiljvati nekog da da novac koji nece da da? Iako je za mene tu prisiljavanje teska rec, vise je hriscanski od dozvoljavanja sistema u kome bi siromasni umrli od gladi. Zato sto ti je jedna od hriscanske filozofije i ova- Nike greh samo ne ciniti zlo vec i ne ciniti dobro, tamo gde je potrebno i gde mozemo. A da damo deo za najugrozenije, i da to bude regulisano nekim sistemom, mozemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Iako je za mene tu prisiljavanje teska rec, vise je hriscanski od dozvoljavanja sistema u kome bi siromasni umrli od gladi. Zato sto ti je jedna od hriscanske filozofije i ova- Nike greh samo ne ciniti zlo vec i ne ciniti dobro, tamo gde je potrebno i gde mozemo. A da damo deo za najugrozenije, i da to bude regulisano nekim sistemom, mozemo. Ствар је у томе да у капитализму никад нико није умро од глади. Нема потребе да решавамо проблем који не постоји. Посебно не силом. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Iako je za mene tu prisiljavanje teska rec, vise je hriscanski od dozvoljavanja sistema u kome bi siromasni umrli od gladi. Pa vidis, to je tvoja pretpostavka (i to netacna) u kapitalizmu niko ne bi umro od gladi to se desava samo tamo gde imas previse drzavnih regulacija. Sve one situacije koje si nabrojao, gde ljudi rade za saku pirinca su - socijalisticke zemlje, zemlje koje regulisu i kontrolisu ekonomiju, upravo suprotno od kapitalizma. Sto je zemlja vise kapitalisticka to manje siromasnih i ljudi koji umiru od gladi, to je prosta cinjenica. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука