Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ko hoce da pomogne bliznjem, nece ga Dacic spreciti u tome sigurno. Te price neka kupuje neko drugi, ja necu. Kao sto rekoh, voleo bih da znam koliko se ljudi brojcano odazvalo na njegov apel a videlo ga je i procitalo na hiljade. Posto ne verujem da je brojka veca od sto ukupno, takodje ni ne verujem da je samo taj procenat ljudi mogao da odvoji 200 dinara iz dzepa za pomoc coveku u nevolji. Toliko o dobrovoljnoj pomoci od mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ko hoce da pomogne bliznjem, nece ga Dacic spreciti u tome sigurno. Te price neka kupuje neko drugi, ja necu. Oce ako mi uzme pare, sprecio me je. pa ti nemoj da kupujes.... meni je dacic uzeo pare za pomoc ugrozenima i sada on nek pomaze tormentoru posto mi je uzeo iz nuznog zla... to sad da li ti tu cinjenicu prihvatas ili ne, nebitno je.. cinjenica je cinjenica.. dacic i meni i tebi uzima pare i mi danas nemamo da damo tormentoru.. p.s. Koliko si mu ti para donirao? posto toliko zagovaras da drugi doniraju....pozivas se na hriscanstvo humanost... kada treba od drugih da se uzmu pare za to... jel si dao nesto vise od njih? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Taj opis i analogija koju navodiš važi samo za uvođenje novih poreza i to za progresivno oporezivanje na imovinu... za postojeći sistem ne važi baš mnogo jer taj koji je zaradio sve vreme kalkuliše i te poreze kao trošak poslovanja. Kod nas su porezi na imovinu prilično niski a i inače države najviše prihoduju od poreza na prihod (plate pre svega), pa zatim od poreza na promet (PDV). Prvi pogađa sve zaposlene građane, a drugi pogađa sve građane, jer svi nešto kupuju. Da li je takva preraspodela sredstava hrišćanska? Nemam pojma - verovatno nije, kao i većina drugih propisa... što ne znači da je loša. А зашто не постоји једноставно порез? Порез за функционисање државе или тако нешто. И да буде X% од свачије плате, односно профита фирме и то је то. Порез на приход, имовину, промет и остало звучи као казна за људе јер имају или зарађују. Зар не би то било једноставније и логичније? Шта пропуштам? Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je nebitno u ovoj prici. Ja stojim iza svake svoje reci ovde, to je dovoljno da kazem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ево и мене Није хришћански управо због овог што је Млађо написао. Дакле, ја сам богаташ имам пара и онда дође нека власт која каже да морам да плаћам већи порез зарад сиромашних. Ако ја кажем да нећу, онда ме та власт силом тера да платим. Сила није компатибилна са хришћанством из чега следи закључак да није хришћански. Хришћански је добровољно помагање и давање које долази од хтења, а не морања какво год да је. Иначе, невезано сад за хришћанство, алтернатива за социјална давања су хуманитарна удружења разних облика као и Црква. Зашто би нека виша организација попут државе помагала када постоје ниже које се о тиме баве добровољно? Неефикасно и беспотребно примењивање силе као и трошење ресурса. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Мада опет, вреди размислите о случајевима. Сиромаштво може да угрожава живот као што може криминал нпр. Ако је сврха државе да обезбеди сигурност, па самим тим спречи криминал, онда би требала да спречава све што угрожава нечији живот, а то је и сиромаштво. Као кад би неко почео неког да бије на улици, хришћански је то спречити и применити силу - значи пребити га ко вола у купусу. Замените манијака са сиромаштвом које бије неког на улици. Вреди ипак размислити. Али ако постоје могућности попут споменутих хуманитарних удружења и Цркве, онда не би требало да постоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Шта би ми без тебе! Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Мада опет, вреди размислите о случајевима. Сиромаштво може да угрожава живот као што може криминал нпр. Ако је сврха државе да обезбеди сигурност, па самим тим спречи криминал, онда би требала да спречава све што угрожава нечији живот, а то је и сиромаштво. Као кад би неко почео неког да бије на улици, хришћански је то спречити и применити силу - значи пребити га ко вола у купусу. Замените манијака са сиромаштвом које бије неког на улици. Вреди ипак размислити. Постоји значајна разлика између та два примера. Када неко некога бије, постоји активни учесник који чини зло. Зато је оправдано применити силу да се та особа заустави у чињењу зла. Када је неко сиромашан, онда не постоји "особа" која му чини зло. Не постоји "кривац", па немамо кога да казнимо. Кога да бијемо? Не можемо да бијемо "сиромаштво". И онда долазимо у ситуацију да "кажњавамо" некога ко за то уопште није одговоран... Кажњавамо Павла, зато што је Петар сиромашан, иако Павле за то уопште није одговоран. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Наравно да нису хришћански. Да могу, пустио бих смрдљиву сиротињу да поцрка од глади, па да онда останемо само ми капиталисти и они способни за рад, тако ће друштво најбрже еволуирати. Такође бих побио све који су неспособни да привређују, нема потребе да их држимо на овом свету, само су баласт нама вишим људима. За старије од шездесет година лапот наравно, наживели су се они доста, а и овако нема пара за пензије. Децу у домовима право на улицу па нек се сналазе. Ако има више од дванаест година, у фабрику па нека ради и заради. Ко у оно златно доба пре свих ових закона за заштиту "права", и осталих социјалистичких глупости. Школе све по кратком поступку, па ко има пара нек се школује. Богат је ту да мисли, сиротиња да ради. То јњ природан поредак од вајкада, ко смо ми да се сад мешамо у промисао природног поретка ствари? Мислим да, ако се спроведе ових пар мера за ефикасно друштво, напредак не гине. Историја је показала да се напредак остварује искључиво у друштвима која негују ове стандарде, које волим да зовем "природни поредак". Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je nebitno u ovoj prici. Ja stojim iza svake svoje reci ovde, to je dovoljno da kazem. pa dobro stoj... ali nisi odgovorio na pitanje.. jel to hriscanski? Osim sto si izneo svoje misljenje da su ljudi pohlpeni i da ne bi pomagali.... jel hriscanski prisiljvati nekog da da novac koji nece da da? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 @@ RYLAH, Колико ја знам историју, људи су умирали од глади у социјалистичким друштвима. У капитализму нико никад није умро од глади. Ал` ја не знам историју. Одо да читам... туриста and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Наравно да нису хришћански. Да могу, пустио бих смрдљиву сиротињу да поцрка од глади, pitanje je jako prosto, da li je hriscanski da ti meni monopolom fizicke prisile uzmes pare da bi dao siromasne? Nemoj da pravis straw mana. O tome da li treba pomagati siromasnima doborvoljno ili ih treba pustiti da pocrkaju od gladi je sasvim druga tema. Школе све по кратком поступку, па ко има пара нек се школује. Богат је ту да мисли, сиротиња да ради. То јњ природан поредак од вајкада, ко смо ми да се сад мешамо у промисао природног поретка ствари? Koja boljsevicko-komunisticka retorika! hahahaha Bogati imaju pravo na sve, radnici nemaju nista, uzmimo bogatima da damo radnicima to je pravedno! Evo u americi se samo bogati skoluju.... a vredni siromasni nikako lol... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Занимљиво је то како људи воле капитализму да приписују ствари које су му дијаметрално супротне... Иако је то очигледно да очигледније не може бити. Свако може да види где се боље живи и где људи умиру од глади, а где живе у благостању. Ал` то не бира памет него дупе, што рече песник. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 @@ RYLAH, Колико ја знам историју, људи су умирали од глади у социјалистичким друштвима. У капитализму нико никад није умро од глади. Ал` ја не знам историју. Одо да читам... Наравно да јесу. И од глади и од изнурености, и од професионалних обољења јер су радили по четрнаест сати дневно, и убијали су их када штрајкују. То што ти нећеш да прихватиш чињенице не значи да оне не постоје. И овде не причамо о социјалистичким друштвима, него о социјалним програмима. На српском, брига о друштву. Зато би било фино да не подмећеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Занимљиво је то како људи воле капитализму да приписују ствари које су му дијаметрално супротне... jos zanimljivije da vole socijalizam da smatraju zasluznim za ono za sta je zasluzan kapitalizam... naprimer manje zaposlenih.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука