Jump to content

"Добро сам прошао, узми!"

Препоручена порука

Па и други читају и преиспитују себе. Као што се то код тебе не види, тако и ти не видиш код других.

А пре би за тебе рекао да пишеш напамет, јер заговараш нешто што не постоји, а вечина макар пише о конкретним стварима, па макар били у криву за неке, њима се те ствари или системи свиђају.

Види овако. Замисли да је пре 500 година неко писао против робовласничког система и о неком замишљеном друштву у коме су сви људи слободни. И онда му се други ругају и кажу како "заговара нешто што не постоји", а не о "конкретним стварима" - како најбоље искористити робове итд. Јер ето, њима се те ствари и системи свиђају.

Ти имаш став да си најпаметнији од свих, надмено гледаш, а то не ваља, доказ за то је "Углавном пишете напамет и мешате основне појмове. Ал` ето - моја сте екипа - па морам да будем стрпљив и све испочетка објасним."

И шта то није неко прочитао? Твоју литературу?

То је твој субјективни доживљај, ја само износим и покушавам да образложим своје ставове. А чињеница је да многи овде нису прочитали ни једну књигу из области, а коментаришу. И то се види.

Мене та тема занима, то ми је као неки хоби, па сам прочитао о томе пуно. Што не значи да сам паметнији, само да имамо различита интересовања.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако није проблем,избаци ме из те екипе,ако сам уопште у њој, не желим никакво објашњење од тебе ,Млађе и те ваше екипе, просто вас не доживљавам као моје,и то је то, ок?

Ма причај ти шта хоћеш, али мораш да признаш да си и сам мало кориговао ставове и прихватио неке ствари које си видео да су тачне.

Без обзира на нашу несрећну љубав...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa to gledaju oni koji bi da se porede sa onima oko njih, vrlo verovtno sujetni... a neki drugi su zdovoljni kada imaju i malo jer znaju da ima ljudi koji nemaju ni toliko globalno, i da su srecni sto imaju i toliko. Pa ako uspeju vise da zarade super. Ako ne nikom nista.

:)

materijalno bogastvo je moc, bogatasi zude za moci i uticajem medju obicnim narodom, bogatsvo se ne racuna globalno, vec lokalno....

naravno svaka cast bogatasima koji mogu casno da nose tu moc al ih je jako malo, recimo ima onaj hrvat, dalmatinac, milijarder iz kalifornije, vlasnik one fabrike sto proizvodi maglite lampe za nato i za civile, on ima dnevni profit od 30 miliona dolara, sina je zaposlio kao skladistara a cerki sam siva haljinu za matursko vece, zivi normalno i zivi uz obicne ljude, e ajde mi nadji jos takvih milijardera...

Подели на овим сајтовима

Ма важи. Онда је и Хајек комуниста.

Млађо, поред споменутих екстремних решења, имаш и све варијанте између. Већина западних земаља су социјалне демократије са мање или више регулисаним тржишним економијама. И те земље нису комунистичке. Просто и једноставно.

Ima jedna anegdota koju je prico friedman, sedeli friedman i gomila libertarijanske ekipe, sve libertarijanske face i medju njima i mises,  i raspravljali su o idealnim porezima.. i mises poludi, razdere se " SVI STE VI GOMILA SOCIJALISTA! " i izleti napolje :D

Mi u principu volimo da nzivamo ljude "socijalistima" kada se zalazu za socijalisticko resenje u ekonomiji.

Tacno, nisu komunisti, to su takozvani mesani sistemi ...imaju i drzavne intervencije i slobodn trziste..

A varijanta izmedju je - socijlno resenje za ovo, slobodnotrzisno resenje za ono.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

materijalno bogastvo je moc, bogatasi zude za moci i uticajem medju obicnim narodom, bogatsvo se ne racuna globalno, vec lokalno....

A ti inace znas puno bogatasa pa znash cime oni zude? E svasta.....

Znash kordune, ne razmisljaju svi ko ti, ne odu u inostranstvo da bi stekli moc(bogastvo_, p da se vrate u srbiji mocniji (bogatiji)

:P

sina je zaposlio kao skladistara a cerki sam siva haljinu za matursko vece, zivi normalno i zivi uz obicne ljude, e ajde mi nadji jos takvih milijardera...

Ima ih koliko oces takvih. VEcina self made milionera iz USA su takvi... ali ubedljiva vecina..

Gates koga prozivas je takav.... svojoj deci je ostavio samo za osnovno, skolovanje, dom i to je to...

Jobs je u vecini aspekata svog zivota bio teski asketa.. vidi ga kako se samo oblacio

Waren Buffet isto..

To su neki od poznatijih bogatasa... ali ima ih gomila citaj nezvnicne i zvanicne biografije...

Videces da je vecina americkih bogatasa urpavo takvo!

Moras da shvatis da su to ljudi koji su do svojih uspeha dosli svojim radom... i trudom i cene te vrednosti.

Bas kao taj Hrvat u kaliforniji.. takav je i Grizli, samo sto grizli nije neki bogatun...

Подели на овим сајтовима

naravno svaka cast bogatasima koji mogu casno da nose tu moc al ih je jako malo, recimo ima onaj hrvat, dalmatinac, milijarder iz kalifornije, vlasnik one fabrike sto proizvodi maglite lampe za nato i za civile, on ima dnevni profit od 30 miliona dolara, sina je zaposlio kao skladistara a cerki sam siva haljinu za matursko vece, zivi normalno i zivi uz obicne ljude, e ajde mi nadji jos takvih milijardera...

А тек онај Индијац што је свим радницима саградио град!

Подели на овим сајтовима

Ма причај ти шта хоћеш, али мораш да признаш да си и сам мало кориговао ставове и прихватио неке ствари које си видео да су тачне.

Без обзира на нашу несрећну љубав...

ne slaze se sa nama na politicko ekonomskom planu pa nece ni da budemo braca u Hristu.. :)

Подели на овим сајтовима

A ti inace znas puno bogatasa pa znash cime oni zude

ne znam nista slutim, neke stvari se daju naslutiti, bog zna... sta ce nekome milijarde matere ti , ja da imam milijarde da se vozam u jahti koja vredi ko kvart grada, pa sam bi se sebi mucio, a ovamo znam da ima ljudi koji gladuju, koji gube najmilije zbog materijalne nemoci

Подели на овим сајтовима

ne znam nista slutim, neke stvari se daju naslutiti, bog zna... sta ce nekome milijarde matere ti , ja da imam milijarde da se vozam u jahti koja vredi ko kvart grada, pa sam bi se sebi mucio, a ovamo znam da ima ljudi koji gladuju, koji gube najmilije zbog materijalne nemoci

pa mozd ne rade za milijader.... mozd rade za nesto drugo...

Mozda vole svoj posao, i svoju karijeru....

Pogledaj recimo Elon Muska, onog sto je napravio teslu...... evo ti biografija...

POgledaj Sergeja i onog iz google..

Njima milijarde nisu bile ambicija uopste.. miliajrde su kod njih posledica....

Подели на овим сајтовима

Ajd i da mozes to da potrosis, nego te pare ne mozes ni da vidis uzivo, samo u vidu brojeva u nekom sistemu.

Za to vreme se izmenja na hiljade ID brojeva pod tvojim bicem, ugasi se jedan broj, na njegovo mesto dodje drugi i tako u krug...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Како зашто? Па да сагради свим убогим радницима барем по кућу. :)

Мада могао се и раније "пензионисати". Купи себи јахту, стави у банку, узима камату... а раднике на улицу.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/504097/Indija-Poslodavac-poklonio-radnicima-stanove-kola-nakit

Подели на овим сајтовима

Ajd i da mozes to da potrosis, nego te pare ne mozes ni da vidis uzivo, samo u vidu brojeva u nekom sistemu.

Za to vreme se izmenja na hiljade ID brojeva pod tvojim bicem, ugasi se jedan broj, na njegovo mesto dodje drugi i tako u krug...

Dekso... jedno pitanje

Jel smatras ovu recenicu tacnom, da bi se neko obogatio neko drugi mora da se osiromasi?

Подели на овим сајтовима

Па да, ти си изван времена, а ми смо толико глупи да не схватамо. То је све машта што причаш, нема никакве опипљиве потврде, а мани се тога да си испред времена у размишљању, то је гордо и неисплатљиво. Ми живимо у овом времену.

Сваки човек треба да се труди да му размишљање буде независно од времена у којем живи. То није гордост него задатак сваког од нас. Посебно хришћана.

Па и други то покушавају, други су исто читали, не разумем шта хоћеш да кажеш. Опет то да си ти стручњак јер си прочитао много књига, а друге си одмах окарактерисао да не читају и немају појма. Па то се и другима чини код тебе, па не коментаришу, пошто ипак није културно.

Кажем "из области". Верујем да си ти прочитао више књига из своје области од мене. А када неко направи елементарну грешку у коментару из области коју познајем, онда логично закључујем да није превише о томе читао. Јбг. ако ми не можемо отворено да разговарамо без да се вређамо на сваку очигледну констатацију, како онда да уопште разговарамо?

Шта је ту у ствари гордост?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...