Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Дакле они би били јунаци када би рецимо Вучић са Дачићем заједно ишли у Сирију да се боре против Ал Каиде. Ако би били доследни вазали онда против Асада, али они лично а не да шаљу неког другог. Свашта... Ја их не бих сматрао за хероје ни да погину тамо. А поготово ако погине и један једини српски војник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Важно је да су Прле и Тихи хероји од главе до пете...колоне. Ово ми је један од најбољих досад. Баба and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Свашта... Ја их не бих сматрао за хероје ни да погину тамо. А поготово ако погине и један једини српски војник. Па ти онда не знаш шта је витештво и јунаштво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Па ти онда не знаш шта је витештво и јунаштво. Ја само чојство и јунаштво признајем. А ово твоје витештво смо видели '99. Дођу витезови да се бију за паре далеко од куће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Ја само чојство и јунаштво признајем. А ово твоје витештво смо видели '99. Дођу витезови да се бију за паре далеко од куће. Мислиш да Марка Турци нису плаћали? Мислиш да Карађорђе и други ајдуци нису имали ћеифа у ратовима с Турцима? Мислиш да је Аркан само пљачко по ратишту ? Бем ти па овде све нека деца на форуму... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 E sad,samo moram da kažem da kada neko zvuči kao naš Željko,kada kaže ,"Engleska je kriva za sve,Engleska je ovo,Engleska je ono....",to je pouzdan znak da te info,tj.propaganda, dolaze iz Ruske kuhinje. Zbog čega? Prvo,Rusija je od perioda Napoleonovih ratova vrlo ljuta na Britaniju,kada je Britanska flota onemogućila Rusko širenje u Mediteranu,i od Krimskog rata kada je Velika Britanija demonstrirala svoju moć i porazila Rusiju ,u njenom dvorištu takoreći,i njenu flotu i njene mnogobrojne kopnene snage.Britanska flota je čak došla i do Petrograda i kada je Britanske jarbole opazilo Rusko stanovništvo u Carskoj prestonici došlo je do panike.Kakvo je to samo poniženje za Cara bilo to se ne može zamisliti! E vidiš,Rusi nikad neće oprostiti ni zaboraviti ovo poniženje koje su joj naneli Britanci,i od tada Britanija postaje Ruski neprijatelj broj jedan,a nemačka i austrija trenutno padaju na mesto broj dva! Od tada Ruska propaganda pokušava da okrivi Britaniju i Nemačku za sva zla na svetu,i malim narodima sugeriše da su za sve nedaće krivi ili Britanija ili Nemačka.Ta tendencija se zadržala čak i u peridu komunizma.Simptomatično,zar ne? Drugi pouzdan znak da je u pitanju Ruska propaganda je reč "Engleska".Jedino Rusi umesto Velika Britanija kažu Engleska. Engleska je samo jedno od tri kraljevstva koje čine Ujedinjeno kraljevstvo iliti Veliku Britaniju. Pošto je i naš narod dosta nakljukan Ruskom propagandom,to se i kod nas poprimio običaj da umesto Velika Britanija ili UK,kažemo Engleska-a misleći na Britaniju. To bi isto bilo kao kada bi rekao Jakutija a pri tome misliš na Rusiju Хм, шта ми прво пада напамет : подбадање Енглеза на 27. март, њихова улога у распаду СФРЈ (додуше, нису предњачили само су учествовали заједно са свима осталима) и на крају бомбардовање '99. Ако се добро сећам, није им се баш свидело ни да изађемо на море после Балканских ратова, па су направили марионетску Албанију, стим што - опет ако се добро сећам - ни друге велике силе нису биле за толико ширење Србије. Ето, чини ми се да су ово чињенице, тако да не видим шта би ту могло да се сматра руском пропагандом? Што се тиче улоге у свету, класични империјалисти. Ништа суштински различито додуше од других колонијалних сила, па и Русије, али је ипак њихов Комонвелт био највећа имеприја у историји, па их логично и више људи не воли. Што се тиче назива Енглеска, баш занимљиво, нисам о томе пре размишљао... Ипак english је назив за језик, прихваћен у целом свету? Ипак ми се чини да Велика Британија јесте творевина Енглеске пре свега, јер је одатле, са југа острва кретала увек експанзија и уједињавање. Без обзира ко је био на престолу (после револуције, крајем 17. века, краљ је - опет ако се сећам - дошао из Холандије, Виљем Орански?), одлуке су доношене у Енглеској, око Лондона, од стране енглеске властеле. О односу Енглеза и Велшана не знам много, чини ми се да је утицај енглеске увек био ту и да су углавном заједно наступали. Али Шкоте, а о Ирцима да не причамо, су углавном држали или војском или економском зависношћу... Тако да све у свему, ја видим доста разлога да се ВБ доживљава као Енглеска. Иначе, емотивно много волим Русе, али не очекујем да и они мене воле или да ми нарочито помогну, бар не пре енго што сами себи помогнемо... А много више него руска, свиђа ми се острвска култура и менталитет, хумор и све остало, мада УК као државу не подносим... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Мислиш да Марка Турци нису плаћали? Мислиш да Карађорђе и други ајдуци нису имали ћеифа у ратовима с Турцима? Мислиш да је Аркан само пљачко по ратишту ? Бем ти па овде све нека деца на форуму... За тог историјског Марка ти тврдиш да је херој, ја не. Ја само оног из песама признајем. Што копље на три половине поломи. Не знам да ли је Карађорђе имао ћеифа, али сваки војник има плату. Мени су хероји они који не иду у рат због те плате, него из љубави према свом народу. Ја у војску када сам ишао, нисам морао да идем и да сам сачекао још који месец била би укинута. Сигурно нисам ишао због пишљивих 1500 динара (или колико је већ била војничка плата). Ни да је била 100 000 не бих ишао због тих пара него из неких других разлога. Ово за Аркана нећу ни да коментаришем... Неки нови клинци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Онда су многи људи идеала, а убица и атентатора има баш мало. Том логиком. Мени није јасно којом логиком се ви служите, тј Звонко и ти. Гаврлио Прицим је убио зло европе, које су биле аустроугарска и немачка. Исте су планирале напад на Србе и коначно решење за Србе још тада. Гаврило је само убрзао припреме и зезнуо исте...јер сам убеђен да је то одрадила Српска тајна служба, да би аустроугари кренули у рат раније, и мало слабији. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Увек ме је интересовало у каквим су односима народи на Острву, како Енглези данас гледају Ирце и обрнуто (туку се по Белфасту често, мрзе се кад је Олд Фирм, још им памте све у песмама народним, али опет са друге стране много Ираца најнормалније живи и ради у Енглеској), како Шкоти мисле о Енглезима, Ирцима, Велшани су исто ту итд. Посматрано са стране културе су им сличне, као што смо Хрвати и ми слични њима, а опет ми се чини да и поред тога што и они имају крви између себе у историји, као и ми на Балкану, данас живе мирније једни са другима... Не знам да ли би се Србин у Хрватској скорије могао осећати као Енглез у Ирској... Штета што нема неког формаша са Острва... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 За тог историјског Марка ти тврдиш да је херој, ја не. Ја само оног из песама признајем. Што копље на три половине поломи. Да...историјски гледано и верификовано, Марко је неосновано преузео све заслуге Шарца. Raymond Red Reddington and Баба је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Да...историјски гледано Марко је неосновано преузео све заслуге Шарца. Зар није пола-пола било? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Зар није пола-пола било? Можда са вилом Равијојлом....ух, сад сам већ безобразан. Баба је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 За тог историјског Марка ти тврдиш да је херој, ја не. Ја само оног из песама признајем. Што копље на три половине поломи. Не знам да ли је Карађорђе имао ћеифа, али сваки војник има плату. Мени су хероји они који не иду у рат због те плате, него из љубави према свом народу. Ово за Аркана нећу ни да коментаришем... Неки нови клинци... Па то ти говорим за тебе су идеал јунаштва Прле и Тихи и не само за тебе него за све овде неке нове клинце. А Прле и Тихи су измишљени ликови. Није било комунистичког покрета отпора у Београду за време окупације сем оног у Бањици. Ето морам да те разочарам. И да, и партизани су клали и бацали у јаме, и чинили злочине иако су били антифашисти. И ајдуци су клали и убијали и зулуме чинили и то не само над Турцима него и над имућнијим Србљима који су им се нашли на нишану. А опевасмо их све одреда у песмама. И Марко је био јунак иако је био турски вазал, не само онај у песмама него и онај у реалности јер не узеше га Срби залуд у песме него из разлога јунаштва и витештва његовога. Јер Марко у последњем боји коју су Турци учинили противу Хришћана рече нека би Хришћанска војска победила у овом рату па макар ја први погинуо. И погину тада Марко. Нема таких јунака без витештва. И мој сомсед Жолт је витез јер је лојалиста и ако је ишао дваред на ратиште једаред због себе други пут наместо брата, кад се врно поново је био само паор и ништа друго. А мого је и да побегне у Маџарску ал није, јер је витез. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Увек ме је интересовало у каквим су односима народи на Острву, како Енглези данас гледају Ирце и обрнуто (туку се по Белфасту често, мрзе се кад је Олд Фирм, још им памте све у песмама народним, али опет са друге стране много Ираца најнормалније живи и ради у Енглеској), како Шкоти мисле о Енглезима, Ирцима, Велшани су исто ту итд. Посматрано са стране културе су им сличне, као што смо Хрвати и ми слични њима, а опет ми се чини да и поред тога што и они имају крви између себе у историји, као и ми на Балкану, данас живе мирније једни са другима... Не знам да ли би се Србин у Хрватској скорије могао осећати као Енглез у Ирској... Штета што нема неког формаша са Острва... Толико мирно живе да мал, мал па Шкоти најављују отцепљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Мени није јасно којом логиком се ви служите, тј Звонко и ти. Гаврлио Прицим је убио зло европе, које су биле аустроугарска и немачка. Исте су планирале напад на Србе и коначно решење за Србе још тада. Гаврило је само убрзао припреме и зезнуо исте...јер сам убеђен да је то одрадила Српска тајна служба, да би аустроугари кренули у рат раније, и мало слабији. Просто, тај потез, убиство наследника тадашњег владара (дакле не чак ни владара него његовог будућег наследника), једне државе која је била огромно царство, са многим интересима и бројном елитом, у којој се ни цар не пита за све а камоли његов престолонаследник, није могао представљати никакву одбрану, никакав ефекат није могао имати, није могао николике животе сачувати, а само то би могло оправдати убиство из заседе - да су бар неки животи сачувани. Али не, до тад Аустроугарска није убијала Србе иако је била јако непријатељски настројена и иако је анектирала Босну. Тако да није било чак ни директног напада, да би се могло говорити о одбрани некаквој. То је био један чин пркоса, једног младића, детета, идеалисте. Не мислим да је Принцип зликовац, али не мислим ни да је херојски убити човека из заседе, ако тиме директно не спасаваш бар један живот. Немам појма шта је било у позадини и ко је стајао иза тога, стварно немам знања о томе никаква... А не знам ни да је неко планирао коначно решење тада у АУ, нисам никад налетео на такве податке, а да нису претпоставке... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука