Jump to content

Папа Франциско: Петнаест „болести“ којих се Црква и више свештенство морају чувати

Оцени ову тему

Препоручена порука

То је наша главна тактика: да те игноришу. И у полемикама које сам имао са нашим битним тракторима, после је било: "добро, има помало права, али љут сам му", а други: "дали сте му реч, а он је против Цркве и Бога!". - Да не улазим. Нашијенци мисле да је кулирање супер тактика, али не виде да тиме подржавају изумирање нашег рода. Тај "будизам" или "лези лебе" ће нас сахранити. Дух Свети има смисла за хумор па нам даде у овом моменту за преЦедника коме је занимање гробар.    

Нема те добре идеје коју ми не можемо да одћутимо... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А тамо се радују што је папа православан? :)

papa će da bude pravoslavan kada se u dogmatskim stvarima vrati na stanje pre 1054. 

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Svasta necemo valjda da nasednemo na ovaj fol jeresi rimokatolicke crkve i upadnemo u jeres ekomunizma.. dajte braco nemojte biti naivni! :D

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@,

Ако под католиком подразумеваш оно што реч и значи (саборан човек), верујем да си у праву. 

mislim rimokatolik, što nikako nije ekvivalentno sa katoličkim.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

Подели на овим сајтовима

@,

То онако одокативно тврдиш? На чему засниваш ту тврдњу? Озбиљно питам. 

Уједно, јеси ли прочитао текст? Имаш ли примедбе на њега?

pročitao sam ga. vrlo korektan tekst, ali ništa revolucionarno, ni epohalno da bi izazvalo toliko oduševljenje. Čovek pokušava da sredi svoje redove, kao što bismo i mi trebali da sredimo svoje redove.

Zar i mi nemamo mudrih episkopa i odličnih teologa poput +Amfilohija, +Atanasija, +Jovana, +Joanikija...

Подели на овим сајтовима

• Гости

pročitao sam ga. vrlo korektan tekst, ali ništa revolucionarno, ni epohalno da bi izazvalo toliko oduševljenje. Čovek pokušava da sredi svoje redove, kao što bismo i mi trebali da sredimo svoje redove.

Zar i mi nemamo mudrih episkopa i odličnih teologa poput +Amfilohija, +Atanasija, +Jovana, +Joanikija...

Да ли је баш све тако? Ја мислим да ово јесте револуционаран текст у РМК. 

А ко је рекао да ми немамо такве епископе? Наравно да имамо. Баш ове које си навео и још неке друге. 

Мени је овај текст доста отрежњавајући, могу да га потпуно применим у свом животу као православни хришћанин.

Подели на овим сајтовима

Да ли је баш све тако? Ја мислим да ово јесте револуционаран текст у РМК. 

А ко је рекао да ми немамо такве епископе? Наравно да имамо. Баш ове које си навео и још неке друге. 

Мени је овај текст доста отрежњавајући, могу да га потпуно применим у свом животу као православни хришћанин.

U pravu si..Ovo je univerzalni tekst koji se može primeniti na svakog hrišćanina. Ali ne vidim u njemu nešto što će ubrzati dijalog između pravoslavnih i RKC.

Inače, izneo sam samo sopstveni stav, poštujem Vaše pravo na vlastito mišljenje, pa i vi poštujte moje pravo da iznesem svoje.

Подели на овим сајтовима

• Гости

U pravu si..Ovo je univerzalni tekst koji se može primeniti na svakog hrišćanina. Ali ne vidim u njemu nešto što će ubrzati dijalog između pravoslavnih i RKC.

Inače, izneo sam samo sopstveni stav, poštujem Vaše pravo na vlastito mišljenje, pa i vi poštujte moje pravo da iznesem svoje.

Наравно, нема никаквих проблема. Овај текст и нема за циљ побољшање дијалога између западне и источне Цркве. Текст је за мене управо добар, чак фантастичан, зато што је универзалан.

Кладим се да када би овај текст пренео неко од ових расколничких дружина, само да не потпишу Папу, да би био најчитанији текст. 

Подели на овим сајтовима

Наравно, нема никаквих проблема. Овај текст и нема за циљ побољшање дијалога између западне и источне Цркве. Текст је за мене управо добар, чак фантастичан, зато што је универзалан.

Кладим се да када би овај текст пренео неко од ових расколничких дружина, само да не потпишу Папу, да би био најчитанији текст. 

Apsolutno! Nikakvih ja problema nemam sa katoličkom Crkvom...Cak sam dobar deo života proveo upućen na rimokatolike...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...