grigorije22 Написано Децембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2014 Ignjatije and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2014 Ima i prevod Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Je li Aiša vjerovala da je Muhammed pravi poslanik ? Nije potrebno biti doktor islamski nauka, da bi svatili, Kuran je djelo smrtnog covjeka.Pravi Bog, kad objavi svoj zakon, svi moraju slusati.Proroci nisu bogovi niti povlasteni ljudi.Njihov zadatak je poucavati Bozijem zakonu i sami moraju biti uzor narodu u: moralnom, fizickom i duhovnom pogledu.Ako neki prorok umisli se da moze sve ciniti i krsiti svaki zakon, onda sigurno znajte, on je obicni lazov.Cijeli Kuran samo ispunjava Muhamedove zelje.Obratite paznju na ovaj stih. a Gospodar tvoj će tebi, sigurno, dati, pa ćeš zadovoljan biti! (Kuran 93:5) Muhamed je sam sebi ispunjavao zelje i izmisljao, kako to njemu Allah dozvoljava.Muhamed je znao, Allah je izmisljeni bog stari Arapa.On se proglasio prorokom i sam izmisljao ajete da opravda svoje postupke.Njegova supruga Aisa je to dobro znala i jasno je izjavila, "Ja rekoh (Muhamedu), Imam osjećaj tvoj Gospodar samo požuruje da ti ispuni želje i požude."(Sahih Buhari Book 65, Hadith 4788).Prvo, Bog nece dozvoliti proroku da ima svaku zenu koju pozeli.Mnoge prostitutke su cekale u redu da budu opecacene.Zato je Aisa sumnjala u Muhameda, da izmislja stihove i trazi opravdanje za svoj kurvaluk.Obratite paznju na sledeci hadis. Muhamed može imati svaku ženu koju želi Arabic reference :Sahih Buhari Book 65, Hadith 4788حَدَّثَنَا زَكَرِيَّاءُ بْنُ يَحْيَى، حَدَّثَنَا أَبُو أُسَامَةَ، قَالَ هِشَامٌ حَدَّثَنَا عَنْ أَبِيهِ، عَنْ عَائِشَةَ ـ رضى الله عنها ـ قَالَتْ كُنْتُ أَغَارُ عَلَى اللاَّتِي وَهَبْنَ أَنْفُسَهُنَّ لِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم وَأَقُولُ أَتَهَبُ الْمَرْأَةُ نَفْسَهَا فَلَمَّا أَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى {تُرْجِئُ مَنْ تَشَاءُ مِنْهُنَّ وَتُؤْوِي إِلَيْكَ مَنْ تَشَاءُ وَمَنِ ابْتَغَيْتَ مِمَّنْ عَزَلْتَ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكَ} قُلْتُ مَا أُرَى رَبَّكَ إِلاَّ يُسَارِعُ فِي هَوَاكَ. Pripovijeda Aiša: Ja sam prezirala žene koje su se nudile Alahovom poslaniku, i Ja sam govorila, "Može li se žena sama nauditi (covjeku) ?" Ali kad je Allah objavio: "Možeš zanemariti one među njima koje hoćeš i možeš pozvati sebi onu koju hoćeš, a možeš zatražiti onu koju si udaljio, nijedno od toga nije tvoj grijeh.(Kuran 33:51).Ja rekoh (Muhamedu), Imam osjećaj tvoj Gospodar samo požuruje da ti ispuni želje i požude."(Arabic reference :Sahih Buhari Book 65, Hadith 4788) Provjeri ovaj hadis na ovom linkuhttp://sunnah.com/urn/44660 Podpuno isti izvjestaj imate u Sahih Muslim, Book 008, Number 3453.Kako je Aisa svatila da Muhamed je obicni lazov ? Obratite paznju na sledeci izvjestaj iz Kurana.Zabranjene su vam: majke vaše i kćeri vaše i sestre vaše, i tetke vaše (po ocu) i tetke vaše (po majci), i kćeri brata i kćeri sestre, i majke vaše koje su vas zadajale i sestre vaše po dojenju, i majke žena vaših i pastorke vaše koje su pod zaštitom vašom, od žena vaših, onih kojima ste ulazili - pa ako niste ulazili u njih, tad vam nije grijeh - i supruge sinova vaših koji su iz kičmi vaših; i da sastavite dvije sestre, izuzimajući šta je već prošlo.* Uistinu! Allah je Oprosnik, Milosrdni; (Kuran.4:22-23) Jasno vidimo, Kuran zabranjuje zeniti svoje tetke .Je li Muhamed ispoštovao Allahovu riječ ? Sledeci hadis otkriva tajnu. Khaula bint Hakim al-Salamiyah je Muhamedova tetkaعن سعيد بن المسيب : أن خولة بنت حكيم السلمية وهي إحدى خالات النبي صلى الله عليه وسلم Pripovjeda Sa’eed ibn al-Musayab:Khaula bint Hakim al-Salamiyah je bila jedna od tetki poslanika. (Musnad Ahmad 6/409, Hadith 26050) Provjeri na ovom linkuhttps://archive.org/details/MusnadAhmedBinHanbalVolume6ByRmp Sahih al-Bukhari 5113 حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ سَلاَمٍ، حَدَّثَنَا ابْنُ فُضَيْلٍ، حَدَّثَنَا هِشَامٌ، عَنْ أَبِيهِ، قَالَ كَانَتْ خَوْلَةُ بِنْتُ حَكِيمٍ مِنَ اللاَّئِي وَهَبْنَ أَنْفُسَهُنَّ لِلنَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم فَقَالَتْ عَائِشَةُ أَمَا تَسْتَحِي الْمَرْأَةُ أَنْ تَهَبَ نَفْسَهَا لِلرَّجُلِ فَلَمَّا نَزَلَتْ {تُرْجِئُ مَنْ تَشَاءُ مِنْهُنَّ} قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَرَى رَبَّكَ إِلاَّ يُسَارِعُ فِي هَوَاكَ. رَوَاهُ أَبُو سَعِيدٍ الْمُؤَدِّبُ وَمُحَمَّدُ بْنُ بِشْرٍ وَعَبْدَةُ عَنْ هِشَامٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَائِشَةَ يَزِيدُ Pripovijeda Hishamov otac:Khawla bint Hakim je bio jedan od onih žena koje se ponudila Poslaniku za brak.Aisa je rekla: "Nije li žena postidjena koja sama se nudi čovjeku ?" Ali kad je stih : (O Muhamed), Možeš zanemariti bilo koju od njih (svoje zene), kako ti zelis, "(Kuran 33:51), bio je objavljen.Aisha je rekla, "O Allahov Poslanik ! Ja ne vidim, ali tvoj Gospodar samo pozuruje da te zadovolji." (Sahih al-Bukhari 5113) Provjeri na ovom linkuhttp://sunnah.com/bukhari/67 Khawla bint Hakim se ponudila Muhamedu, i on je ozenio svoju tetku.To izvjestavaju sunijevi istoricari.Tako Muhamed odbaci Allaha i njegov zakon.Zato je Aisa znala, Muhamed je izvor Kurana i sam objavljuje kako se njemu svidi.Obratite paznju na sledece izvjestaje. عن خولة بنت حكيم وكان رسول الله صلى الله عليه سلم تزوجها Pripovjeda Haula bint Hakim, "Alahov poslanik je oženio nju." (Majma’ al-Zawaid 9/418, No. 15410;Mu’jam al-Awsat 1/204) Aiša javno pred ljudima izjavila Muhamed je lažni poslanik Ako poslanik izjavi jedno i sam pogazi taj zakon, kojeg je navodno dobio od Boga, on nije poslanik on je obicni lazov.Zato je poslije Aisa ucestovala s ashabima i otrovala Muhameda.Ako njegova supruga nije vjerovala u njegov Kuran, zasto bi mi danas vjerovali ? ألست تزعم إنك رسول الله ؟Zar vi niste jedan od laznih koji tvrdi da je Allahov poslanik ? (Musnad Abu Ya'la (Dar al-Mamun lil Turath, Damascus, first print, 1984; annotator: Husayn Salim Asad) 8/129 No. 4670) Nakon smrti Muhammeda Aiša osniva novu sektu Mnogi muslimani ne znaju za ovu istinu.Aisa je odbacila Muhameda kao poslanika jer doista on nije bio Boziji poslanik.Kao sto smo dokazali iz Kurana i pouzdani hadisa.Ona je zapocela novi pravac i sama je to priznala na kraju pred samu smrt.To su zabiljezili sunijevi ucitelji.Navodim dokaz. al-Mustadrak 4/7, Number 6717حدثنا أبو العباس محمد بن يعقوب ثنا أبو البحتري عبد الله بن محمد بن بشر العبدي ثنا إسماعيل بن أبي خالد عن قيس بن أبي حازم قال : قالت عائشة رضي عنها : و كانت تحدث نفسها أن تدفن في بيتها مع رسول الله صلى الله عليه و سلم و أبي بكر فقالت : إني أحدثت بعد رسول الله صلى الله عليه و سلم حدثا أدفنوني مع أزواجه فدفنت بالبقيع Pripovijeda Kajs ibn Abi Hatim:"Aiša je željela da se ukopa u svojoj kući zajedno s poslanikom, mire neka je nad njim, i Abu Bakr.Zatim ona reče, "Ja sam počela sektu posle smrti Allahovog poslanika.Zato me ukopajte zajedno s njegovim drugim ženama." Tako je ona bila ukopana u al-Baki. (al-Mustadrak 4/7, Number 6717) Al-Dhahabi receعلى شرط البخاري ومسلمSahih (provjereno) na osnovu al-Bukhari i Muslim. Al-Hakim rece:هذا حديث صحيح على شرط الشيخين و لم يخرجاهHadis je sahih (provjeren) na osnovu dva sejha, mada oni nisu to zapisali Isus je bio podložan i poslušan svom Bogu Yahweh Isus je dao najbolji primjer dragovoljne poslušnosti Bogu. Ostao je vjeran svom nebeskom Ocu pod svim okolnostima i unatoč svim oblicima protivljenja i patnje. Isus se odlučno i uspješno odupro Sotoninim kušnjama (Matej 4:1-11). Neko vrijeme neki Isusovi rođaci nisu vjerovali u njega te su čak rekli da je ‘sišao s uma’ (Marko 3:21). No Isus nije dozvolio da oni utječu na njega. On je nastavio vršiti Božje djelo. Unatoč uvredama i napadima, uvijek se svladavao i nikada nije želio nauditi svojim protivnicima (1. Petrova 2:21-23).On nikada nije ugadao sebi niti je zloupotrebio zakon u svoju korist.To je primjer Bozijeg sluge i nas primjer kojeg trebamo slijediti.Isus je ostao vjeran sve do smrti — okrutne i bolne smrti iza koje su stajali njegovi neprijatelji (Filipljanima 2:8). Što li je sve morao proći zadnjeg dana svog života na Zemlji! Uhvatili su ga, optužili na temelju iskaza lažnih svjedoka, pokvareni suci su ga osudili, mnoštvo ga je ismijavalo, a vojnici su ga mučili. Pribijen na stup, prije nego što je ispustio posljednji dah, rekao je: “Dovršeno je!” (Ivan 19:30). Međutim, trećeg dana nakon što je Isus umro njegov nebeski Otac uskrsnuo ga je u duhovni život (1. Petrova 3:18). Nastavimo i mi oponasati njegov uzor i neustrasivo objavljujmo dobru vjest svim narodima (Matej 24:14).Pozivam sve iskrene ljude da se nama pridruze u obozavanju jedinog Boga Yahweh (Izajija 44:6-8).Ako netko zeli besplatni bibliski studi, neka se licno meni obrati.Hvala unapred svima i veliki pozdrav od Nermina Majlovica. https://www.facebook.com/groups/314420242003278/permalink/640233362755296/ Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Kako bi ti svojim rečima odgovorio nekom muslimanu koji ti kaže da se Muhamed spominje u Bibliji i da je on taj dugo najavljivani prorok? Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Kako bi ti svojim rečima odgovorio nekom muslimanu koji ti kaže da se Muhamed spominje u Bibliji i da je on taj dugo najavljivani prorok? Trazio bi da mi pruzi dokaze,i on bi umesto toga obesio neki klip od dva sata ili krenuo da troluje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 8, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2015 Канал је протестантски, али је много квалитетан што се тиче апологетике Исламу и Зитгејсту, и антитеизму донекле. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 9, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2015 Ko je PRVI započeo sa spaljivanjem Kur'ana ,,Za vreme halife Osmana granice islama su se proširile prema istoku. Osvojena je Armenija... U tim vojnim pohodima učestvovao je i Huzejfa ibn Jeman, koji je zapazio da se tamo mnogi ljudi* razilaze u načinu čitanja i učenja Kur'ana, što je često dovodilo do svade i nereda. Huzejfa ibn Jeman je nakon povratka o tome obavijestio halifu Osmana, koji je zatražio od Hafse da mu pošalje Mushaf koji je sakupljen za vrijeme Ebu Bekra.Kada mu je taj primjerak stigao on je naredio Zejdu ibn Sabitu i ostalim članovima komisije da ga prirede i umnože u nekoliko primeraka.To je urađeno i primerci su poslani u pojedine pokrajine države islamske.Po jedan primerak je poslao u Mekku, Basru, Kufu, Šam, Jemen i Bahrejn, a jedan je ostavio kod sebe.Stari primjerak koji je bio pohranjen kod Hafse, Osman je dao spaliti.Primerak koji je zadržao kod sebe Osman je nazvao Mushafu’l-Imam." Izvor: Jusuf Ramić, Tefsir – historija i metodologija, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2001., str. 13. Zašto je treći kalif Osman spalio Muhamedov Kur'an grigorije22 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 9, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2015 50 razloga zbog kojih Muhamed ne može biti poslanik od Boga. Uključite prevod ako se ne pojavi automatski Top 10 10-20 20-30 30-40 40-50 grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Jedno od iskustava Preobražaja. Ignjatije and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Hvala vam na linkovima, i svaka čast onome ko ima vremena da sve to pogleda.... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука