Aquilius Cratus Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 minute ago, Владимир Васић рече Бинго! СССР није имао тржиште! Imao je, ali priguseno zlikovackom ideologijom i politikom. Ћириличар and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 hour ago, Владимир Васић рече После другог светског рата - катастрофално високе, да би их Реган скресао. Међутим, гле чуда, највећи технолошки развој и раст имале су управо у средином 20. века. Jesu zvanično raspisani porezi na dohodak bogatima bili ekstremno visoki (preko 90% čak...), ali je bilo toliko rupa i dedukcija tu, da praktično niko nije plaćao tolike iznose. To je razlog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 Ма каква наука и инжењеринг, ја сам рекао да се мање зарађује када су мањи порези иако то нигде не можеш да цитираш. Зашто водиш са мном даље расправу када износим такве апсурдне тврдње? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 hour ago, Владимир Васић рече Добро, ајде ти хоћеш тако постулишеш причу. Није ми само јасно против кога је држава интервенисала у СССР-у када је све сама контролисала. Вероватно је интервенисала на самој себи. Ти си рудник дијаманата, матере ми Не треба постојати објекат над којим се врши интервенција, него је у питању правац у којем се државна итнервенције креће ( ка вани, тј. ка тржишту, или у супротном правцу ). Дакле није питање "на коме", него "у ком правцу". Ђаво је у детаљима, Rege satanas 1 hour ago, Владимир Васић рече А како ти то знаш? На основу чега износиш такве тврдње? На основу просте здраворазумске логике да се привредници у тим земљама нису бунили и негодовали због превисоких пореза ( како у Србији раде ), као и на основу тога да су порези на Западу и повећавани и смањивани генерално у разним периодима јер је јавна власт реаговала на разне друштвене и економске појаве и тако сагелдавала ефекте једне и друге политике ( па се у свим тим премењавањима дошло до неке "златне средине" у скоро свкаој држави када су у птиању пореске стопе ). Као друго, која нормална власт би држала порезе превисоким за своје привреднике? Ниједна нормална, а и ак оби нека власт их и држала, убрзо би привреда почела грцати па би се и тако видјело да су порези превисоки. 1 hour ago, Владимир Васић рече Ок. Наведи који су то фактори који су анлирали дејство пореза, па да завршавамо расправу. Не не не, нисам ја говорио о анулирању ефекта пореза ( чак је и нетачно поставити то као птиање, осим ако не пирачмо о агрегатном стању привреде ). Нећемо се играти манипулације и навођења воде на своју воденицу. Порези утичу на пословање у једним сегментима ( рецимо АБЦ ), док на примјер геополитички положај и односи државе у другим пољима ( ЦДЕ ), а историјски и културолопки елементи на неке треће сегменте ( ФГХ ). Тако имаш ефекте који се негде поклапају, негдје не, али сви у агрегату утичу на привреду. Па тако нека држава може имати веће порезе, али тај терет може олакшати тиме што ће повећати финансирање здравственог осигурања или нечега другог у другом сектору. Дакле не може се тек тако симплистички сагледавати макроекономска слика, поготово не изолацијом једног или пар фактора, јер има сијасет ефеката који се морају узети у обзир, па опет и тада треба бити опрезан у давању категоричких ставова, као ти што радиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 4 minutes ago, Владимир Васић рече Бинго! СССР није имао тржиште! Celu civilizaciju treba ukinuti, to bi bilo najbolje... Nije ni čudo što ono prvo stanje nazivaju 'primordijalni socijalizam'. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 3 minutes ago, Владимир Васић рече ја сам рекао да се мање зарађује када су мањи порези иако то нигде не можеш да цитираш Jel ti više zaradiš kad ja od tebe uzmem više ili kad ti uzmem manje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 2 minutes ago, Господин Дареалис рече Jesu zvanično raspisani porezi na dohodak bogatima bili ekstremno visoki (preko 90% čak...), ali je bilo toliko rupa i dedukcija tu, da praktično niko nije plaćao tolike iznose. To je razlog. Напредујемо. То са 90 % је трајало кратко време. Граничне стопе пореза су лагано смањиване али су биле јако, јако високе за данашње појмове. Има још један фактор. Амортизациони отписи. Фирме су их користиле да би избегле плаћање пореза, често је и администрација либерализовала прописе, али је тешко проценити колико је све то имало ефекта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 hour ago, Владимир Васић рече Бинго! СССР није имао тржиште! Па како да се прича са тобом када ни најосновнији концепт не можеш погодити како треба? То што си ти подвео под "тржиште" у овој реченици је само показатељ шта ти мислиш шта је тржиште о којем неолиберали толико дрве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 3 minutes ago, Владимир Васић рече али је тешко проценити колико је све то имало ефекта. Juanito, Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 5 minutes ago, Господин Дареалис рече Jel ti više zaradiš kad ja od tebe uzmem više ili kad ti uzmem manje? Прати ток дискусије. То питај програмера. Пошто ми он подмеће да сам овде бранио своју докторску пара-, анти-, контра- умну тезу да се са мањим порезима зарађује мање. Побегао је, иначе чекам цитат, да видим где сам ја то тврдио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 hour ago, Aquilius Cratus рече Niko to ne tvrdi i to je ono sto ti ne mozes ili ne zelis da razumes. Posto se cak ni Austrijanci Menger, Mizes, Hajek ne zalazu za ukidanje poreza, nego za njegovo smanjenje kao i a smanjenje birokratije a ponajvise za ukidanje sistema frakcionog i centralnog bankarstva sa inflatornom moentarnom politikom. Pri cemu je ovo potonje centralno i sustisnko pitanje Austrijanca,a ne porezi. Porezi su tu najmanje bitni. I niko ne tvrdi da se sa povecanjem poreza ne moze zaradjivati vise na pojedinacnom nivou nego da se manjim porezima moze zaradjivati jos vise. A to iz ovih tvoji podataka nije moguce videti. 18 minutes ago, Владимир Васић рече Ма каква наука и инжењеринг, ја сам рекао да се мање зарађује када су мањи порези иако то нигде не можеш да цитираш. Зашто водиш са мном даље расправу када износим такве апсурдне тврдње? 7 minutes ago, Владимир Васић рече Прати ток дискусије. То питај програмера. Пошто ми он подмеће да сам овде бранио своју докторску пара-, анти-, контра- умну тезу да се са мањим порезима зарађује мање. Побегао је, иначе чекам цитат, да видим где сам ја то тврдио. Evo citata koji dokazuje da si ti jedini ko ovde laze, lupeta i podmece. Jasno kao dan. A ako nastavis ovakvo budalasanje sa klevetama i podmetanjima krenuce opomene. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 13 minutes ago, Ћириличар рече На основу просте здраворазумске логике да се привредници у тим земљама нису бунили и негодовали због превисоких пореза ( како у Србији раде ), као и на основу тога да су порези на Западу и повећавани и смањивани генерално у разним периодима јер је јавна власт реаговала на разне друштвене и економске појаве и тако сагелдавала ефекте једне и друге политике ( па се у свим тим премењавањима дошло до неке "златне средине" у скоро свкаој држави када су у птиању пореске стопе ). Као друго, која нормална власт би држала порезе превисоким за своје привреднике? Ниједна нормална, а и ак оби нека власт их и држала, убрзо би привреда почела грцати па би се и тако видјело да су порези превисоки. Слушај, имаш и ти рубина и дуката! Можемо да кренемо у размену и ево нам минијатурног тржишта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 1 hour ago, Владимир Васић рече Слушај, имаш и ти рубина и дуката! Можемо да кренемо у размену и ево нам минијатурног тржишта. Ad hominem кога не прате аргументи. Варијација Годвиновог закона - што значи прича је завршена Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 Јасно је као дан сам то написао у ироничном тону. Дакле, настављаш да ми подмећеш. И то овог пута стварно јадно. Жалићу се администраторима система ако ми буду модерисане поруке због оваквих небулоза. Ја овде нисам никога вређао, па ни тебе. Улетео си у ланац дискусије и почео да ми интерпетираш поруке онако како то теби одговара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Васић Написано Септембар 25, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече Ad hominem кога не прате аргументи. Варијација Годвиновог закона - што значи прича је завршена Па кад је неко идеолошки опредељен онда никаква аргументација не помаже. Него желео бих да чујем Дежа вија, он за себе тврди да је поперовац. Он би барем требало да у теоријама тражи грешке и да их оповргава, ане да их догматски брани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука