w.a.mozart Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Čitajući Otkrivenje, vidim http://wwwyu.com/biblija/66otk002.htm Tako imaš i ti koji drže nauku Nikolinaca, na koju ja mrzim. Ko su ti Nikolinci? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 12, 2014 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Pitaj velecasnog Midrasa. On mora da zna. Moguce da je neka sekta iz tog vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 У тумачењу од св.Андреја Кесаријског пише само ово ''...и међу онима који су себе називали верујућима налазило се много развратника - николаита који су зао коров потајно посејали међу жито...'' А моје питање које се надовезује на ово, шта значи Валаам? Исти тумач каже ''...Самим тим он указује на духовног Валаама-ђавола, који је некад кроз телесног Валаама научио Валака да саблазни Израиљце блудом и идолопоклонством...''? У исто време постоји познати руски манастир Валаам, да ли су та два имена повезана?! едит ово сам нашао преко гугла https://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=8432.0 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Mene odmah asociralo na Tomu i Dragicu :) RYLAH, Богдан_ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Е вако.... Ти николинци или никалоити су добили име по једном од првозваних ђакона Николи из Антиохије који је био прозелит.Помиње се у Дјелима апостослким шеста глава пети стих. Он и његови следбеници су били присталице јеретичке гностичке секте која се дакле развила још у апостолско доба. Њихво учење је било да су хришћани али да поштовање Божијег закона није потребно. Помиње их свети Иринеј Лионски и каже да " су потпуно равнодушни према неморалу и да једу храну која је приношена идолима". Углавном бавили се блудом и свим и свачим. w.a.mozart and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Ти николинци или никалоити су добили име по једном од првозваних ђакона Николу из Антиохије који је био прозелит.Помиње се у Дјелима апостослким шеста глава пети стих. Чарнићев превод: "I svide se ova reč svemu narodu, pa izabraše Stefana, čoveka puna vere i Duha Svetoga, zatim Filipa, Prohora, Nikanora, Timona, Parmena i Nikolu proselita iz Antiohije. 6 Njih postaviše pred apostole, koji se pomoliše Bogu i položiše ruke na njih." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Август 5, 2020 Пријави Подели Написано Август 5, 2020 пре 11 минута, [email protected] рече NIKOLA ============================ Sveti Nikola =================== OTKRIVENJE 2,6 Ali ovo imaš: mrziš NIKOLA-ITSKA djela koja i ja mrzim. OTKRIVENJE 2,15 Tako i ti imaš takvih koji drže nauk NIKOLA-ITSKI. ............................................. Slavljenje NIKOLE – nije pozitivni Biblijski nauk. To su dve različite ličnosti. "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Август 5, 2020 Пријави Подели Написано Август 5, 2020 пре 1 минут, [email protected] рече normalno da su različite osobe ALI u Bibliji ima spomena SAMO o JEDNOM NIKOLI i TO - negativno =============== kad ti se kaže - Sveti Nikola ŠTO ti sve prvo padne na pamet? KOJI detalji? ŠTO radi? KAKO izgleda? .... ???? Onaj što je ošamario jeretika. Između ostalog. Tako da... be careful. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 5, 2020 Пријави Подели Написано Август 5, 2020 Колико сам ја упућен, мислим да су ти Николаити ранохришћанска секта, настали негде у Малој Азији, који су умножавали грешна дела, да би се умножила и благодат. Ако је тачно, били су познати по мењању партнера међу паровима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука