Jump to content

нема бољих гонитеља хришћана од самих хришћана...

Препоручена порука

ako nesto ocekujes mozes vrlo lako da se razocaras

meni se ne svidjaju : fariseji ( tu ulaze i revnitelji bez ljubavi ) ,licemeri ,iskljucivi ljudi ,i na kraju ,a mogu da budu i na pocetku osobe bez ljubavi za sebe ,samim tim i za druge

:)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ništa me ne razočarava. Može da me rastuži, ali ne i da razočara. U temelju razočarenja stoji sud - presudih da neko nije nešto što sam JA mislio da jeste. Pošto nema pravednika na ovoj zemlji, a ni ja nisam ništa bolji od drugih nego se batrgam tražeći put ka spasenju, trudim se da gledam sebe, a ne druge - sebe da prosuđujem, a ne druge. Ako se razočaravamo, znači da još nismo pravi hrišćani.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Znači ,padre ti se ne razočaravaš već rastužuješ,jer kako reče u temelju razočarenja ( sa čime se ne slažem),stoji sud.Dakle mi svi koji smo ovde iskazali razočarenje u nečije osobine smo im u stvari presudili,a samo se tebi to ne dešava jer te ništa i ne razočarava.Svaka čast padre.Znači da ti više ništa i nikog ne osuđuješ već samo tuguješ.Slava Bogu!

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ako bolje razmisliš, videčeš da je tako - ma kako sakriveno, ipak je sud ukorenu. Trudim se da ne osuđujem, poprilično sam smanjio tu aktivnost vremenom. Varava je to stvar, ali čim prepoznaš o čemu se radi i gde je problem, možeš da počneš da ga rešavaš.

Подели на овим сајтовима

ako nesto ocekujes mozes vrlo lako da se razocaras

meni se ne svidjaju : fariseji ( tu ulaze i revnitelji bez ljubavi ) ,licemeri ,iskljucivi ljudi ,i na kraju ,a mogu da budu i na pocetku osobe bez ljubavi za sebe ,samim tim i za druge

:)

A dobro me podseti, zaboravio sam da pomenem iskljucivost...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Anastazija, kažeš - iskazali razočaranje u nečije osobijne...Znači očekivala si da neko ima osobine koje si ti očekivala da imaju, pa kad se pokazalo da ih nemaju (a ko je to utvrdio nego ti), razočarala si se (jer si, opet, presudila da ta osoba nema osobine koje ti smatraš da bi trebala da ih ima) - meni to itekako liči na presudu. E sad, pošto možemo da menjamo SAMO sebe, razočaranje u druge samo pokazuje da ih ne razumemo (razumeti - ne znači opravdavati).

Подели на овим сајтовима

Razočarenje može da sledi samo ako očekujemo nešto od nekoga ili nečega,pa ako se to ne ispuni,onda nastupa razočarenje,padre to nije osuda to je samo razočarenje u ono što smo očekivali a nije se ispunilo ili nije ispalo onako kako očekujemo.Osuđivanje je sasvim drugačije stanje od razočarenja.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Razočarenje može da sledi samo ako očekujemo nešto od nekoga ili nečega,pa ako se to ne ispuni,onda nastupa razočarenje,padre to nije osuda to je samo razočarenje u ono što smo očekivali a nije se ispunilo ili nije ispalo onako kako očekujemo.Osuđivanje je sasvim drugačije stanje od razočarenja.

Nije šija nego vrat :)

Pa i u toj formi ne valja nam posao. "Ljubav ne traži svoje"...kako reče sv. Pavle. Ako nešto oečkuješ od drugoga pa ne dobiješ (u bilo kojem smislu) znači da si razočaran jer nisi SVOJE dobio. (opet, u korenu stoji sud...malecki ali čvrst dovoljno da te razočara).

Подели на овим сајтовима

Anastazija, kažeš - iskazali razočaranje u nečije osobijne...Znači očekivala si da neko ima osobine koje si ti očekivala da imaju, pa kad se pokazalo da ih nemaju (a ko je to utvrdio nego ti), razočarala si se (jer si, opet, presudila da ta osoba nema osobine koje ti smatraš da bi trebala da ih ima) - meni to itekako liči na presudu. E sad, pošto možemo da menjamo SAMO sebe, razočaranje u druge samo pokazuje da ih ne razumemo (razumeti - ne znači opravdavati).

e sad iz razočarenja ( neispunjenih očekivanja drugih ljudi) može da se lako pretvori u osudu,ali samo po sebe razočarenje nije osuda.Da,sa ovi se slažem,možemo sebe samo da menjamo,ali što se meen tiče daleko sam ja od toga da se još ne razočaravam u neke ljude,na žalost i osuda mi često pobegne sa usana.I da razočarenje znaći i ne razumevanje na neki način ali ne i osudu.
Подели на овим сајтовима

Pitanje je šta smatraš pod "osudom". Za mene je osuda i : on nije onakav kakav se predstavlja, recimo, a to je česta forma koja u izvršenju dovodi do razočarenja.

ne,na ovoj temi sam izrazila razočarenje u ljude koji prihvataju kreacionizam i koji ne prihvataju nauku i negiraju njena dostignuća.Moje razočarenje nije osuda njih samih i ja jesam od nekih u svom privatnom životu očekivala više što se toga tiče,ali nije bilo tako,jesam se razočarala jer su mi dragi i volim ih,ali ih nisam osudila,družimo se,ne mislim da su manje vredni,ne mislim da sam bolja od njih ali pošto imaju određene visoke škole,neki se bave i naučnim radovima,nekako sam očekivala da će im i sam pristup nauci biti naučni a ne kreacionistički.Rekoh razočarenje nije samo po sebi osuda,ali može da ode u osudu,ako čovek ne pripazi na sebe.Smatram da se čovek ceo život bori sa razočarenjima u ovo ili ono ,u drugog čoveka,druge ljude i da je to borba do kraja života.Lek je jedino ne očekivati ni od koga ništa ,a to je teško,veoma teško.Bar meni još uvek.
Подели на овим сајтовима

Мислим да је Мидраш је у праву, али по слабости, дешава ми се да се разочарам у неког ближњег :10500:(најчешће због лицемерја),па чак и да се зарожем као чарапа (расплачем, па не могу да станем ) crvenilo, али онда наступа борба са самом собом, која зна да потраје и по неколико дана и бесаних ноћи .

Призивам у помоћ цитате из Новог завета,из житија светих, и све оно што знам о хришћанству, као и сећања на ситуације кад сам ја неког разочарала , и slavaaa успевам да победим.

Што каже мој Епископ шумадијски Јован, наш мир је, у ствари, наша стална борба са самим собом да га постигнемо и сачувамо.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

A hriscanina ne bi trebalo nista da razocara, jer nam je Hristos primer, da tako kazem, a On nije razocaran. To stanje je suprotno Ljubavi, a Bog jeste ljubav

Ovo je zaista tačno.

Postoje razni razlozi zašto neko krene u Crkvu ali ja ne mogu da shvatim one koji prestanu da idu jer su se razočarali.

Predpostavljam da su iz pogrešnih razloga i došli ili već ne bi znao to da objasnim.

Te ljudi u Crkvi su ko i svuda te vaki te naki,popovi su vaki te naki.

Ok,i ja sve to znam ,čak mnogo više nego mnogi drugi ali ipak ja u Crkvu nisam došao zbog ovih ili onih došao sam zbog Hrista.

Jedino u šta sam se razočarao sam ja sam ali to me ne baca u očajanje već mi malo daje podstrek da nešto učinim po tom pitanju...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...