Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Отварам ову тему где можемо да убацујемо оцене нових модела аутомобила са европског теста безбедности. Први на тапету, Renault Megane. С' разлогом. Наиме, последњи модел Renault Megane добио је "катастрофалне" оцене на тесту безбедности. Само 3 звездице од максималних 5. То је јако лош резултат за нов ауто, у тој класи, произведен у Европи. Између осталог, то је ауто који је доста заступљен на нашем тржишту. Тест је рађен летос, јун. А пре једно месец дан одрађен је нови тест, пошто је Renault то захтевао. Радили су неке дораде са системом за обавештавање када појас није везан, и са другим подсистемима, и... Добили су још једну звездицу (дакле, 4) што су представили као епохално. А истина је уствари да је то, у односу на конкуренте у класи, и даље слабији резултат. Углавном сви добијају оцену 5... Шта ће бити са аутомобилима продатим за то време? Добио сам информацију да их немци масовно мењају као "старо за ново", дајући их за овај дорађени модел. Први тест са 3 звездице: Други тест, са дорађеним системима, 4 звездице: Пг, Милан Б and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Наравоученије - купујте половњаке, некада су се произвођачи такмичили ко ће направити безбедније возило, Рено је важио за веома квалитетно возило по питању безбедности: Иначе ни овај "наш" 500Л се није прославио на америчком IIHS тесту, нарочито на small overlap тестирању: Пг and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Наравоученије - купујте половњаке, некада су се произвођачи такмичили ко ће направити безбедније возило, Рено је важио за веома квалитетно возило по питању безбедности: Иначе ни овај "наш" 500Л се није прославио на америчком IIHS тесту, нарочито на small overlap тестирању: Ову нашу "сподобу" и не гледам. Шалим се, ал стварно не волим 500л. Нарочито ако је иза тебе, а мрак је. Његове упаљене фарове нећеш моћи да "избегнеш" на твом ретровизору, осим уколико немаш сензор, фотогреј фазон, да се ретровизор сам затамни. То је велики недостатак - заслепљивање возача испред. Фарови су му јако високо постављени, и то је лоше... Ужасно решење. Још увек немају сви (већина) сензор на ретровизору и о томе је требало да се размишља. Мени није довољан податак да се он као нешто разликује... А и већ личи на нешто, али то је друга прича. И да... Било некад. Сааб, Волво,БМВ - то је све важило за максимално поуздано. Баш си љубитељ Рено-а? Е за тебе информација... Другару "радим" један Рено 5 ГТ. Зврк. Ех, што се аутомобила тиче, дефинитивно сам заостао у '90-им. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Не верујем да велики број људи приликом одабира возила размишља о положају фарова и евентуалном заслепљивању других возача Заправо сам више наклоњен ПСА групацији, сетио сам се Реноа јер ми је ова реклама остала у сећању, а и у широј породици сам имао случај да је баш стари Клио сачувао главу и одлично се показао у жестокој саобраћајки (директан судар са стојадином чији је возач мортус пијан ишао у контра смеру на путу са раздвојеним тракама...) Пг and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Не размишљају људи кад купују, нормално. И што би? Кад већ пројектант и фабрика не размишљају... Заправо сам више наклоњен ПСА групацији, сетио сам се Реноа јер ми је ова реклама остала у сећању, а и у широј породици сам имао случај да је баш стари Клио сачувао главу и одлично се показао у жестокој саобраћајки (директан судар са стојадином чији је возач мортус пијан ишао у контра смеру на путу са раздвојеним тракама...) Ужас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Занимљиво је да је 500Л имао 5 звездица на европском тесту 2012. http://www.euroncap.com/player_Mediacenter.aspx?nk=697cb5b3-dad7-47f0-b915-4ea0e7b392e4 Код американаца је свуда "добар" осим на оном тесту малог преклопа http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/fiat/500l/2014 Испадне да је безбедније директно се сударити него покушавати да се избегне фронтални судар :.mislise. :.mislise. :.mislise. Резултати европских тестирања за 2014. http://www.euroncap.com/results/2014.aspx Пг and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Peugeot 301 и Citroen C Elysee (Исти ауто, други знак) су "нискобуџетни" аутомобили, у класи Dacia-e. Самим тим такође имају по 3 звездице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Ford Mondeo karavan. Оцена 5. За Млађонија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Срећа па се не продају у Америци, тамо би вероватно постали негативни рекордери (мислим наравно на пуг и цитроен). Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Peugeot 301 и Citroen C Elysee (Исти ауто, други знак) су "нискобуџетни" аутомобили, у класи Dacia-e. Самим тим такође имају по 3 звездице. Nemoj tako, Dacia ima 4 http://www.euroncap.com/results/dacia/sandero/517.aspx Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Срећа па се не продају у Америци, тамо би вероватно постали негативни рекордери (мислим наравно на пуг и цитроен). Брате, колико пара, толико музике. Коштају око 10-11-12000. Мада, никад ми неће бити јасно зашто живот оног који има мање уједно и вреди мање. Ал ајде, можда ми се каже само кад порастем. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Nemoj tako, Dacia ima 4 http://www.euroncap.com/results/dacia/sandero/517.aspx Истина! Фала за преправку. Ја мислим да Логан има 3 звезде. Едит: Нови Логан Милан Б and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Ford Mondeo karavan. Оцена 5. За Млађонија. Добар је и на америчким тестовима, мада је то њихова марка па су сигурно пристрасни http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/ford/fusion/2014 Пг and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 По свим истраживањима и мојим инсајдерским дојавама, нова Шкода Фабија је мало чудо. Одлична је, а ја се надам да ће јој таква бити и продаја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Ни јапанац није што је некад био. Suzuki Celerio се прави у Индији. Ни овде се није баш прославио, 3 звезде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука