Баба Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Ја немам појма какав је програм за веронауку. Али оно мало вероучитеља што сам упозно (сем ових на форуму) то је Богу плакати. Пре свега ти о којима говорим нису способни да на правилан начин сами схвате веру а камоли да то пренесу деци. А да не говорим каквих сам се све глупости наслушао од њих. При том неки не знају ни основне ствари о Цркви. По мени је незамисливо да је вероучитељ нецрквен човек, да је нелитургијски хришћанин, итд, а упознао сам неке за које би било боље да су атеисти него што верују у оно што верују. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 У моје време, кад је Милошевић владао светом, пардон Југославијом, ја сам клинцима држо веронауку. Час веронауке би трајао два сата и није имао везе са школом него са парохијом. Кад би дошли сви клинци, прво смо прочитали очењаш, потом сам ја свакоме скувао топлу чоколаду, и послао једног од клинаца да купи сок и кексе. Прво би ћаскали необавезно и онда сам читао житије за тај дан. Кад би прочитао житије клинци су постављали питања. На свако питање сам се трудио да дам одговор. Клинци су ме волели и ја сам волео њих. Ти клинци сад имају своје клинце. Сви су долазили на литургију или редовно или макар једном у два месеца. Немам појма ни што је уведена ова школска веронаука. Avocado, Paradoksologija, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 @Odahviing:Današnja veronauka je ekvivalentna predmetu koji se zove Istorija, a u okviru koga se za svih 4 godien radi samo srednji vek. Па није баш савим тако,настојиш да карикираш и претерујеш......ево ти (сасвим случајно и са другим поводом) са једне друге теме сведочење активног вероучитеља _______________________________________________ Данас, 18:58 Aleksandar Milojkov Ових дана са јединим делом ђака радимо светске религије. Прошле недеље радили смо јудаизам. Талмуд (Вавилонски је писан у периоду од 2. века пре до 6. века после Христа) помиње Јошуу (Исуса). Помиње да је био, између осталих негативних одредница и "мађионичар". Талмуд потврђује Христова чуда. Једна противхришћанска књига (у делу где помиње Исуса Христа) сведочи да Исус јесте чинио чуда. _____________________________________________________________________________________- Dok su ostali predmeti obavezni. Ма ко зна на шта ће све изићи ово наше школство Да ли знаш рецимо да је обавезни предмет -физичко васпитање- постао такође на неки начин необавезни тј. изборни ( нема заједничког часа са целим одељењем и са истим програмом за све,деца бирају и деле их по неким групама ---гимнастика, кошарка,рукомет,атлетика,пливање,чак шах,..итд). Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Да ли знаш рецимо да је обавезни предмет -физичко васпитање- постао такође на неки начин необавезни и изборни ( нема заједничког часа са целим одељењем и са истим програмом за све,деца бирају и деле их по неким групама ---гимнастика, кошарка,рукомет,атлетика,пливање,чак шах,..итд). Tehnički plan predmeta zvani fizičko je skroz drugačiji, i radi se sve od navedenog, barem bi trebalo. Tako da sam ja u osnovnoj imao nastavnicu koja je radila po planu i programu i mi nismo birali (imalo je časova kada biramo, ali u većini slučajeva nisamo) šta radimo. I radili smo sve gore navedene stvari. To što profesori i nastavnici ne predaju i ne prade program fizičkog vaspitanja do je druga stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 PS. Pitah odavno ja Acu za to, on mi je rekao da on tako radi, što ja smatram da je odlično. Međtutim kada sam ga pitao kakav je plan i program, ispostavilo se da je drugačije i da se ostale religije skoro ne pominuju. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 гимнастика, кошарка,рукомет,атлетика,пливање,чак шах,..итд). Inače šah nisam imao, šah sam učio iz likovnog u srednjoj naše škole.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Tehnički plan predmeta zvani fizičko je skroz drugačiji, i radi se sve od navedenog, barem bi trebalo. Tako da sam ja u osnovnoj imao nastavnicu koja je radila po planu i programu i mi nismo birali (imalo je časova kada biramo, ali u većini slučajeva nisamo) šta radimo. I radili smo sve gore navedene stvari. To što profesori i nastavnici ne predaju i ne prade program fizičkog vaspitanja do je druga stvar. Па то ти и кажем, не ради се о наставницима, измењено је......сада технички план физичког предвиђа да дете може да изабере да не ради нпр. гимнастику већ хоће само кошарку ....и сва одељења једног разреда у смени имају истовремено физичко а подељени у те специјализоване групе. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Па то ти и кажем, не ради се о наставницима, измењено је......сада технички план физичког предвиђа да дете може да изабере да не ради нпр. гимнастику већ хоће само кошарку ....и сва одељења једног разреда у смени имају истовремено физичко а подељени у те специјализоване групе. Je li ovo sigurno, jer i sada mi burazer mlaći ide u srenju i nema ništa da se bira, imaju većinu časova u vazonu evo vam lopte pa radite šta hoćete idem ja tamo iza. Dok postoje časovi kada se ocenjuje i gde se radi ono po programu, ocenjuju se razne stvari. Ovo sa loptama je samo neodgovornost provesora, dok je ovo drugo obaveza koju mora da ispuni tj. ocenjivanje đaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Je li ovo sigurno Код нас је стварно тако, у основним. Не знам за друге градове, баш стварно не знам, али чисто и не верујем да је то нека специјална "инвентивност" наших локалаца. Дошла ми ћера неки дан и исприча о томе па каже... ех мама замисли да ја нисам морала да прескачем оне козлиће и да се верем уз конопац..(од тога се увек стресирала и често плакала јер је било страх а и постојала опасност да повреди руке и да јој то уништи свирање у музичкој) Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Код нас је стварно тако, у основним. Не знам за друге градове, баш стварно не знам, али чисто и не верујем да је то нека специјална "инвентивност" наших локалаца. Ja znam da takva praksa što se fizičkog tiče jeste, i to na većini mesta, ali to nije plan i program predmeta, već da profesori fizičkog sve rade na svoju ruku i lakše im je da đacima daju lopte da igraju šta žele nego da se drže plana i programa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Причаш о једном ја о другом тј. по мојим сазнањима сада је такав званични план и програм. не ради се о наставницима, измењено је......сада технички план физичког предвиђа да дете може да изабере да не ради нпр. гимнастику већ хоће само кошарку ....и сва одељења једног разреда у смени имају истовремено физичко а подељени у те специјализоване групе. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Причаш о једном ја о другом тј. по мојим сазнањима сада је такав званични план и програм. Evo sada ga čitao,: http://www.zuov.gov.rs/novisajt2012/dokumenta/CRPU/Programi%20za%20gimnaziju%20PDF/19%20fizicko%20vaspitanje.pdf Ima svega nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Evo sada ga čitao,: http://www.zuov.gov.... vaspitanje.pdf Има баш свега, видех,.... средњацима је тек у четвртој дозвољена слобода да изаберу. А где да нађем за основце, чисто баш да проверимо и то Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Има, видех,.... средњацима је тек у четвртој дозвољена слобода да изаберу. А где да нађем за основце, чисто баш да проверимо и то http://www.zuov.gov.rs/novisajt2012/naslovna_nastavni_planovi_programi.html Ovde ja nađoh, ali ne videh za staarije razrede osnovne, video sam od 1-4 razreda možda sam samo ćorav, pa najbolje pogleda i ti još jednom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Evo i za versku nastavu, bacih pogled na brzaka, samo se Hrišćanstvo pominje (barem do trećeg razreda): https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.zuov.gov.rs%2Fdokumenta%2Fpropis-43-Pravilnik_srednja_verska_nastava-preciscen_tekst.doc&ei=Wqp7VL6OHeXVygP0goLwCg&usg=AFQjCNHiVOCNA3yW79Ek_1JN3iRqrI6sDQ&sig2=_x9oni5ZSqFLfZDpGijSew&bvm=bv.80642063,d.bGQ&cad=rja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука