Јелина Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Не знам да ли сте поменули и могућност да се прво поразговара са вероучитељем, једноставно и фино се оде до школе и укаже човеку на последице његових тумачења. Ако не одреагује адекватно, онда постоје даље инстанце - не треба се либити, човек једноставно много греши. пс. Радим у школи па знам колико морам да пазим на то што радим, управо због великог аудиторијума који то посматра (деца + родитељи + фамилија + комшије + колеге + колеге од комшија...) Paradoksologija, Agaton Vuzman, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Nema veze, kazes? A kamo neka ograda da nisu svi veroucitelji takvi? Gde je sad svo ono objektivno ponasanje sa one druge teme, i sve sto ide uza to? Feminizam (nalik na komunizam, i slicno) u razmisljanju - jednostranost, samoubedjenost, neobjektivnost. Prvo, ja uopšte nisam započela ovu temu. Bila je spin-off sa druge na potpuno drugu temu - došlo se do sekularnosti. Na toj temi sam govorila o svojoj vrlo konkretnoj situaciji i koliko bi meni ta vrlo konkretna situacija bila prijatnija da veronauka/građansko ne postoji na taj način koncipirano kao predmet. Time sam odgovarala na vrlo konkretno lično iskustvo koje je podelio cloudking. Drugo, nisam generalizovala ništa, čak ni u tom jednom postu. Inače, veroučiteljka nam je žena, pretpostavljam da sam time što mi se ne sviđa šta ona kao konkretna osoba govori napala sve žene na ovom svetu. Treće, ne znam tačno što ti toliko smetam, ali mi se nikada u životu nije desilo da jedna osoba uspe toliko strašnih stvari da učita u moje reči u toliko kratkom vremenskom roku. Čestitam. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Не знам да ли сте поменули и могућност да се прво поразговара са вероучитељем, једноставно и фино се оде до школе и укаже човеку на последице његових тумачења. Ако не одреагује адекватно, онда постоје даље инстанце - не треба се либити, човек једноставно много греши. пс. Радим у школи па знам колико морам да пазим на то што радим, управо због великог аудиторијума који то посматра (деца + родитељи + фамилија + комшије + колеге + колеге од комшија...) Probala sam. Ona je mila i deca je vole kao osobu. To je jedan od razloga zašto se roditelji snebivaju. Јелина је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 ако је тако рада да сарађује, чешће јој скрените пажњу на конкретне грешке, нека вас не мрзи, а њој ће то бити путоказ да мора још много да учи. Сад - колико имате времена и стрпљења - толико активно решавајте проблем. Ако бам је битно - бавите се тиме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 ако је тако рада да сарађује, чешће јој скрените пажњу на конкретне грешке, нека вас не мрзи, а њој ће то бити путоказ да мора још много да учи. Сад - колико имате времена и стрпљења - толико активно решавајте проблем. Ако бам је битно - бавите се тиме. Pa probala sam, ali nije vredelo, uopšte se nismo razumele, čak je još par stvari dodala, i to baš pred detetom. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Nema veze, kazes? A kamo neka ograda da nisu svi veroucitelji takvi? Gde je sad svo ono objektivno ponasanje sa one druge teme, i sve sto ide uza to? Feminizam (nalik na komunizam, i slicno) u razmisljanju - jednostranost, samoubedjenost, neobjektivnost. Ja iskreno nisam video da je obelezil "sve veroucitelje" vec je pitala sta deca uce, i navela je slucaj koji zna..... ja se malo salio, ali nije mi delovalo da misli na "sve veroucitelje" Feminizam (nalik na komunizam, i slicno) u razmisljanju - jednostranost, samoubedjenost, neobjektivnost. Svkako, ovaj zpadni.. .medjutim u siriji i saudijskoj arabiji, femizam je onaj feminizam sa pocetka, gde se bore ljudi za jednaka pravaa zena... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Pa probala sam, ali nije vredelo, uopšte se nismo razumele, čak je još par stvari dodala, i to baš pred detetom. онда нешто даље и озбиљније, или ако вам се не бави тиме, онда да свако од родитеља додатно код куће објашњава деци сервиране заблуде; бирајте шта вам више одговара али немојте да остављате ствари нерешеним. nana and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 @Paradoksologija Nista ti ja nisam ucitao, citam ono sto pise, i po tome odgovaram. I nigde nisam video da ti ostavljas mogucnost da taj predmet postoji na neki drugi nacin od ovog sad, jer "sanjas sekularnu drzavu" bez katihizisa. Ne znam da li je to generalizovanje za tebe ili nije, ali za mene jeste. U svakom slucaju, kako god... tvoje pravo da biras sagovornike. Pozdrav. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 @Paradoksologija Nista ti ja nisam ucitao, citam ono sto pise, i po tome odgovaram. I nigde nisam video da ti ostavljas mogucnost da taj predmet postoji na neki drugi nacin od ovog sad, jer "sanjas sekularnu drzavu" bez katihizisa. Ne znam da li je to generalizovanje za tebe ili nije, ali za mene jeste. U svakom slucaju, kako god... tvoje pravo da biras sagovornike. Pozdrav. Nisam rekla da neću da pričam sa tobom, samo je došlo dotle da kad vidim da si ti postovao, unapred pretrnem jer se pitam da li sam napisala kolosalnu glupost ili samo bezobrazluk, ili sam možda farisej ili netrpeljiva. Ovo ti prosto iskreno i otvoreno kažem, ne tražim od tebe ništa da menjaš u svojoj komunikaciji. Da sam napisala početni post kao početni post, sasvim bi drugačije izgledao. Ovo je odgovor na cloudkingov post. Ali, ako te zanima moje mišljenje: volela bih da u mlađim razredima deca uče prvo kroz biblijske narative - Adam i Eva, Potop, Mojsije, Danilo, David, pa zatim Cela Priča o Isusu, pa apostoli. Mnogi od tih časova bi mogli da budu za decu svh religija. Pa u starijim razredima istorija religija, sa fokusom na izabranu religiju, ali relativno objektivno (pošto je nauka u pitanju). Pa u gimnaziji povezivanje sa raznim stavovima iz filozofije i etike, kao i sa kulturom i umetnošću. Ozbiljan program koji bi pravili teolozi u saradnji sa drugim stručnjacima iz raznih oblasti, a koji bi zanimao i decu ateiste, jer je objektivan i informativan. To bih 100% podržavala. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ја би поставио друго питање које гласи : А шта деца уче о вери у дому свом од родитеља? Ја не кажем да су сви вероучитељи добри , али да би некога критиковали , треба прво преиспитати себе , да ли си ти нешто пропустио , па окривити друге , или што би наш народ рекао ,, Треба прво почистити пред свој праг , па гледати како је то други урадио . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 jedna osoba Грешиш ово по питању особе, Оби ВВан је више од човека. Кад бих се усудио да кажем, а да не исповедим јерес, рекао бих: Оби је нешто попут четвртог лица свете Тројице. Ни сам Син Божији Исус Христос не зна многе ствари (како нам је показано у Јеванђељима), али Оби ВВан чак и то зна. Дакле, Оби је нешто ултра гига мега сега...! Ја се не бих шалио са њим ... Paradoksologija, Juanito and Walter је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ali, ako te zanima moje mišljenje: volela bih da u mlađim razredima deca uče prvo kroz biblijske narative - Adam i Eva, Potop, Mojsije, Danilo, David, pa zatim Cela Priča o Isusu, pa apostoli. Mnogi od tih časova bi mogli da budu za decu svh religija. Pa u starijim razredima istorija religija, sa fokusom na izabranu religiju, ali relativno objektivno (pošto je nauka u pitanju). Pa u gimnaziji povezivanje sa raznim stavovima iz filozofije i etike, kao i sa kulturom i umetnošću. Ozbiljan program koji bi pravili teolozi u saradnji sa drugim stručnjacima iz raznih oblasti, a koji bi zanimao i decu ateiste, jer je objektivan i informativan. To bih 100% podržavala. Овде се у потпуности слажем са тобом, а незнам да ли си свесна да је заправо план и програм у највећем свом делу управо такав. Или комплетно упућује на те нормативе. План и програм који је направио Владика Игнатије а на коме му многи замерају (из саме СПЦ) и како ствари стоје програм ће нажалост бити и оборен и ревидиран ..и то од самих људи из СПЦ. Не бих да будем прогнозер (да не кажем пророк..) али то ће уједно бити и ''смрт'' Верске наставе у Срба, вероватно заувек .. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Грешиш ово по питању особе, Оби ВВан је више од човека. Кад бих се усудио да кажем, а да не исповедим јерес, рекао бих: Оби је нешто попут четвртог лица свете Тројице. Ни сам Син Божији Исус Христос не зна многе ствари (како нам је показано у Јеванђељима), али Оби ВВан чак и то зна. Дакле, Оби је нешто ултра гига мега сега...! Ја се не бих шалио са њим ... Знам и ја ''Једног таквог'' .. Да их није онда 5 ?! Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Знам и ја ''Једног таквог'' .. Да их није онда 5 ?! Бојим се да можда јесте тако Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Moje dete ide na veronauku. I deca ateista i inovernih se prebacuju na veronauku jer je tamo većina, pa zezaju manjinu. A na veronauci se uči da Bog više voli onu decu koja idu na veronauku od one dece koja idu na građansko, da Bog dopušta da demoni napadaju nekrštenu decu, da postoje neoprostivi gresi (recimo, laganje je "neoprostiv greh"), da čim legneš u krevet demoni se sjate oko tebe ako slučajno nisi poškropio postelju osvećenom vodicom baš iz Sv. Petke... Moje dete se nekad plaši da spava. Nekad plače kad se seti šta je na veronauci rečeno. Više ne voli da ide u crkvu. Nekad traži da se prebaci na građansko, ali odustane jer svi drugari idu na veronauku. A ja kao vernica maštam o istinski sekularnoj državi gde bih mogla decu na miru da vaspitam u istinski hrišćanskom duhu. Као вероучитељ згрожен сам овим што сте управо испричали. Драго ми је што је смо овим отворили и те како потребну тему, јер има превише некваликификованих вероучитеља. Драго ми је да сте свесни да је овде реч о несавесном и фанатичном подучавању појединца који се према деци не опходи на начин који је Црквом благословен, ма не опходи се ни сходно Христовим речима да пусте децу к Њему! Мислим да је овде сувишно објашњавати шта је све погрешно са педагошке стране, а циљ веронауке је увелико промашен и , као што сте рекли, несавестан рад појединца може оставити негативне последице по дете. Мој савет је да попричате прво са вероучитељем, или осталим родитељима, ако се ништа не промени - причајте са надлежним свештеником, или директором школе. Многа деца су овим угрожена... Скрените пажњу вероучитељу на грешке које чини. А ви сами се потрудите да се дете не удаљи од Цркве због неозбиљности једног човека. Свако добро. Млађони, Јелина, Ламех and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука