Milan Nikolic Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Понављање је мајка учења. Колико сте активни у понављању прочитаних књига - поновном читању? Мислим на оне књиге које се сматрају битним. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 "Braca Karamazovi" je knjiga koju citam oko petnaest godina unazad, od srednje skole. Stoji mi na krevetu i skoro svake veceri, mada se slobodno moze reci i svake, procitam jedan odeljak. To mi je ritual. Ponekad izmedju dva citanja ubacim "Omilije" od Nikolaja Velimirovica. Eto, ponavljanje ovih knjiga traje i traje i trajace... Osim toga, strucnu literaturu stalno obnavljam i mislim da cu citavog zivota imati potrebu za tim. Svake nedelje moram da otvorim neku "knjizurinu" i podsetim se nekih finesa, kako bih mogla da ispravno vezem celinu. To je jednostavno neophodno, ako smo perfekcionisti i ako hocemo da napredujemo u poslu, jer covek nije robot, a mehanizam pamcenja i zaboravljanja je takav da izmedju ta dva slozena psihicka procesa stoji upravo ponavljanje u tacno odredjenim vremenskim intervalima, cija duzina zavisi od materije koju ucimo. Караконџула, Пг, Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 I meni je knjiga Braća Karamazovi fascinantna. Pročitao sam je tri puta. Mislim da sam pronašao poentu te knjige. Pisac je hteo da predstavi pojam ,,oca (roditelja)'' kao nešto najuzvišenije, i po meni, Aljoša je - mojim nekim slobodnim tumačenjem - morao oženiti smernu Ninočku (Ninu). Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Ко још чита....а још мање понавља прочитано... Kaludjerovic Sreten, Богдан_ and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2014 Врло ретко се враћам а хтео бих. Има толико ствари које бих желео да прочитам да не стигнем ни то да обухватим а камоли да се враћам на старо. Кад прочитам Стари Завет планирам да редовније ишчитавам Нови, а и Старечник вреди отварати чешће, као и Пролог. Остало мање-више. Мислим да би вредело посветити се некој књизи која покреће на молитву. Kaludjerovic Sreten and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука