Paladije Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Možda je bila već ova tema..ali eto da još malo prodiskutujemo...interesuje me vaše mišljenje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Одакле ти то да га је издао пољубцем? Tako pise u Pismu. I mi ponavljamo to pred Pricesce da necemo dati izdajnicki celiv kao Juda... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Новембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Nešto oskudno se polemiše... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Па реко чоек шта сви мисле, шта више има да се каже, сем ако ниси очекивао да тема крене у неком одређеном правцу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Mislim da je pitanje pre bilo usmereno na simboliku. Zašto je to tako opisano? Zašto je to tako trebalo da bude? Jeste zanimljivo što se najveći čin izdaje u Pismu zbiva upravo kroz slike licemernog zajedništva - Pričešće i celiv - a ne kroz nekakvo nasilje. Дијана., Срђан Шијакињић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Jeste zanimljivo što se najveći čin izdaje u Pismu zbiva upravo kroz slike licemernog zajedništva - Pričešće i celiv - a ne kroz nekakvo nasilje. Највећи чин издаје у Писму (по мом мишљењу, наравно) се збива далеко раније, кроз однос Створитеља и творевине која је хтела на место Створитеља. Иако су имали свесну заједнису са Богом (Луцифер). Па онда опет издаја творевине, кроз однос Адама и Еве и Бога. У неку руку ове две издаје су издаја Оца, свесна издаја Оца кога посматрају и као оца који их је створио, направио. Јудина издаја је већа тиме што он то није учинио ради личног напретка, већ због неке непојмљиво ниске ствари као што је новац. Иако је био ту, гледао чуда, исцељења, видео и осетио Бога. Због пара. Бацио је цео свемир под ноге зарад тридесет сребрњака. Да ли је његова издаја већа или не, не знам, његови мотиви су можда најбеднији, али мислим да су ове две издаје много горе, због тога што је Јуда имао свест о издаји пријатеља, учитеља, а ови претходни су свесно издали Оца, односно оца, Створитеља и у исто време створитеља. verum est in beer and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Matej, glava 26.48. A izdajnik Njegov, dade im znak govoreći: Koga ja celivam, onaj je; držite ga!49. I odmah pristupi k Isusu i reče: Zdravo, Ravi! I celiva Ga.Marko, glava 14.44. I izdajnik Njegov, dade im znak govoreći: Koga ja celivam, onaj je: držite ga, i vodite ga, čuvajući.45. I došavši odmah pristupi k Njemu, i reče: Ravi! Ravi! I celiva Ga.Luka, glava 22.47. Dok On pak još govoraše, gle, narod i jedan od dvanestorice, koji se zvaše Juda, idjaše pred njima, i pristupi k Isusu da Ga celiva. Jer im on beše dao znak: Koga ja celivam, onaj je.48. A Isus mu reče: Juda! Zar celivom izdaješ Sina čovečijeg? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Новембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Па реко чоек шта сви мисле, шта више има да се каже Одакле ти то да га је издао пољубцем? Vidim da mi je rekao šta svi misle... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Verujem da je bio običaj da se ljudi celivaju kad se vide, kao što se danas pozdravljaju tako da bi ga danas verovatno izdao hendšejkom tj. stiskom šake. Mislim da nema neke dublje simbolike u tome. Što kaže Bob Dilan Through many dark hourI’ve been thinkin’ about thisThat Jesus ChristWas betrayed by a kissBut I can’t think for youYou’ll have to decideWhether Judas IscariotHad God on his side Read more: http://www.bobdylan.com/us/songs/god-our-side#ixzz3K4mS9Gsw Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Zato sto je poljubac bio znak da je to Isus posto vojnici nisu znali ko je on. Da ga nije izdao ne bi bilo ni golgote ni vaskrsenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Zato sto je poljubac bio znak da je to Isus posto vojnici nisu znali ko je on. Da ga nije izdao ne bi bilo ni golgote ni vaskrsenja. Samim tim, Juda je doprineo domostroju spasenja, kaj ne? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Samim tim, Juda je doprineo domostroju spasenja, kaj ne? Odigrao je svoju ulogu u komadu u reziji Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 A on odgovarajući reče: Koji umoči sa mnom ruku u zdjelu onaj će me izdati. Sin Čovječiji, dakle, ide kao što je pisano za njega; ali teško onome čovjeku koji izda Sina Čovječijeg; bolje bi mu bilo da se nije rodio taj čovjek. A Juda, izdajnik njegov, odgovarajući reče: Da nisam ja, Učitelju? Reče mu: Ti kaza. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Новембар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Juda; tragičar, žrtva, lakovjerni?( da li je on upšte bio svjestan koga izdaje)?= ostvaren domostroj spasenja.... Juda i Petar= sekta (militantna ideologija) Sikari.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Mozda koren izdaje lezi u tome da je Juda izgubio veru u Isusa kao Mesiju... Paradoksologija and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука