Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

http://www.znakoviporedputa.com/drustvo/875-zašto-sam-prestao-da-vršim-abortuse-dr-stojan-adašević doktor je sve ovde rekao. po meni to je greh koliko god neko bjezao od istine.
Подели на овим сајтовима

Како се развезло о личности, ајде прво да ми дефинишемо шта је уопште личност? 

Ne umem. Umem da prepoznam, ali nisam dovoljno razmisljao kaako to da definisem - prenesem na druge.

kako se iz neličnosti postaje ličnost, nešto mora da postoji.

Ne znam.. nije mi jasno. Isto kao sto mi nije jasno kako je iz bezivotne materije nastala ziva..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Први пут на овм форуму чује да је закон могуће штитити неког једино ако је он лчност. Код нас у црној гори се уводе закони за заштитиу животиња, закони за заштиту педера, само хвали закон за заштиту људи

Подели на овим сајтовима

http://www.znakoviporedputa.com/drustvo/875-zašto-sam-prestao-da-vršim-abortuse-dr-stojan-adašević doktor je sve ovde rekao. po meni to je greh koliko god neko bjezao od istine.

Doktor je rekao da je to grej? Ja koliko znam doktori se ne bave da li je nešto hreh ili ne.

Подели на овим сајтовима

Ne zaprvo.. oko 75 % oplodjena jajna celija (ne racunajuci abortuse ) ne postane covek...

Uglavnom ih zene ispiske...

Дакле, доказано је да 3 од 4 оплођене јајне ћелије заврше овако?

Ако је тако, то онда јако утиче на мој став о томе кад најраније човек постаје јединствена личност, различита од свих других...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Први пут на овм форуму чује да је закон могуће штитити неког једино ако је он лчност. Код нас у црној гори се уводе закони за заштитиу животиња, закони за заштиту педера, само хвали закон за заштиту људи

Ne. Zakon moze da stiti mnogo toga. Ali nosioc prava moze biti samo lichnost (fizicko lice ) ili skup licnosti u obliku orgnizacije (pravno lice).

Подели на овим сајтовима

Дакле, доказано је да 3 од 4 оплођене јајне ћелије заврше овако?

Ако је тако, то онда јако утиче на мој став о томе кад најраније човек постаје јединствена личност, различита од свих других...

Da.... nisam siguran tacno, valjda vecin ne stigne d se zalepi na mtericni zid.. oko tip 70 % i jos neke posle kada se zalepe na matericni zid propadnu.. nemoj me drzati za rec... istrazi sam..

Подели на овим сајтовима

Ne znam.. nije mi jasno. Isto kao sto mi nije jasno kako je iz bezivotne materije nastala ziva..
Duhom Božijim :)
Подели на овим сајтовима

To sam i j prvo hteo d napisem... nego d ne sirim.. ne znam kako ali verujem da se duhom bozijim dobija licnost ...

dobija se potencijal, Bog je sačekao da evouliramo.

Tako i mi, kojima je Bog dao mogućnost da učestvujemo u stvaranju, čekamo da se potencijal razvije u učestvujemo u kreiranju ličnosti.

Подели на овим сајтовима

Da.... nisam siguran tacno, valjda vecin ne stigne d se zalepi na mtericni zid.. oko tip 70 % i jos neke posle kada se zalepe na matericni zid propadnu.. nemoj me drzati za rec... istrazi sam..

Ово мења мој став у религијском смислу. Ако ја добро разумем, хришћанство учи да већ у тренутку оплодње јајне ћелије, дакле када сперматозоид продре у њу, једна личност је "додељена" тој оплођеној јајној ћелији, једна личност је настала у Божијем Уму, ако могу тако да се изразим, у Богу. Ако је тако, онда долазимо у ситуацију да постоји много више људи него што је икада рођено.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

mislim da ličnost niko nije u potpunosti definisao.

ali, bez zajednice nema ličnosti, ja nisam Dejan u odnosu na zid...

Ту се слажем, да нема без заједнице личности и због тога је личност духовни појам, а не биолошки. 

Е сад ако је тако, што онда не би стем ћелије биле личност, а тек рођена беба би била? По мени никакве разлике нема и не видим где је та граница која одређује неког као личност. Ако личност зависи од заједнице, онда је веза плода и мајке најбољи показатељ односа две личности, пошто су толико блиски и физички везани. То што нема очи, уши, руке ноге нема везе. Многи људи су слепи, глуви, немају руке и ноге па их нико не одбацује као личности. 

Ne umem. Umem da prepoznam, ali nisam dovoljno razmisljao kaako to da definisem - prenesem na druge.

Па што онда уопште расправљаш о личности ако је не знаш дефинисати? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...