Jump to content

ДСС и Двери формирали патриотски блок

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Демократска странка Србије и Покрет Двери формирали су опозициони патриотски блок, који се противи уласку Србије у ЕУ и НАТО, а залаже за економски патриотизам, интензивирање сарадње са Русијом и одбрану Устава Србије.

Лидери ДСС-a и Покрета Двери Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић навели су на првој заједничкој конференцији, у седишту ДСС-а, да је Косово Србија, а Крим Русија и да би власт требало да "призна Русију у њеним уставним границама", преноси Танјуг.

DSS.jpg

Истичући да је националном блоку најпреча Србија и борба против актуелне власти, председница ДСС-a Санда Рашковић Ивић рекла је да су спремни да разговарају са лидером радикала Војиславом Шешељем о сарадњи, али да жели да види у ком ће правцу ићи његова политика.

"Ми можемо са сваким разговарати. Договор је једно, а разговор је друго", рекла је Рашковић Ивић, наводећи да се из Шешељевих изјава види да сада није заинтересован за прављење коалиција.

Рашковић Ивић је рекла да се патриотски блок, у којем су, како је навела, и поједини истакнути интелектуалци, одлучно противи уласку земље у НАТО и ЕУ и залаже за јачање економске и политичке сарадње са Русијом.

"Клатно Србије које је кренуло ка западу треба вратити на исток", рекла је Рашковић Ивић.

Навела је и да се противе продаји природног и привредног богатства Србије - "Телекома", "Електропривреде", "Галенике", а залажу за економски патриотизам, који подразумева улагање у домаћу привреду и пољопривреду, уз стратешку сарадњу са Русијом.

Рашковић Ивић је рекла и да је Устав Србије последња одбрана од цепања Србије, истичући да би брисањем преамбуле био отворен пут за признавање независности Косова.

Наводећи да власт води Србију у демагошку, економску и социјалну пропаст, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је опозициона сарадња и формирање патриотског блока важан тренутак у српској историји.

"Време је за сабирање патриотских снага за промену власти у Србији. У Скупштини Србије нема опозиције, права опозиција је ван парламента", рекао је Обрадовић и позвао "све српске родољубе да им се прикључе".

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1754298/%D0%94%D0%A1%D0%A1+%D0%B8+%D0%94%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8+%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA.html

Подели на овим сајтовима

Dss i dveri tesko d mogu da se sloze oko ekonomskog progrma a da jedn od njih dvoje ne promeni ozbiljno svoju ekonomsku politiku...

medjutim ovo mu nekko prirodno dodje posto su osnivaci dveri pre bili u DSS .. makar deo njih

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Odlican manevar nasih guvernera koji ovog puta rade u neposrednom interesu gradjana Srbije. Ujedinjenje petokolonaskih pseudopatriotskih stranaka Dveri i DSS kako bi oduzeli glasove istinski patriotskoj (time i pogubnoj po nasu fizicku ezgistenciju) Srpskoj radikalnoj stranci.

Formalno objasnjenje zasto nece sa SRS: "Seselj se radovao ubistvu Djindjica- to je previse hardcore" xDDD

Подели на овим сајтовима

Glupo je praviti koalicije 3 godine pred izbore.

Jedna veštačka koalicija koja je osuđena na propast.

DSS se ovom koalicijom srozao na najniži nivo u svojoj dosadašnjoj istoriji. To ujedno govori i koliko Sanda sa svojim novim DSS-om nije sposobna da pridobije patriotski nastrojene glasače.

Što se tiče samih Dverjana oni su dušom šešeljevci i to je još jedan od razloga zbog kojih će pući ova trula koalicija.

Килер метиљавих попова

Подели на овим сајтовима

Још Шешељ фали, али сумњам да ће он, не иде ДСС и СРС. 

А ДС и СРС, све се може кад се има интерес

Подели на овим сајтовима

Ништа неочекивано. Почињу се одређене оријентације кристализовати и стање се полако сређује ( наравно ако се и други почну уједињавати ). Не слажем се уопште са СРС, ДСС, Образом и Дверима, али волио бих да их видим све уједињене у једну десничарску странку. Исто тако бих волио видјети и једну велику лијевичарску странку ( ДС, СДС, ЛДП, Радуловић, ЛСВ итд. ). Тада бисмо лијепо имали Либерале, Социјалисте, Напредњаке и Националисте. Много љепше и једноставније, а и идеолошки се могу некако раздвојити, иако је идеологија код нас само шминка. Ал' хајд, макар да лијепо изгледа.

Подели на овим сајтовима

udružuju se ne bi li nekako prešli cenzus i zaseli u fotelje, boli njih uvo za ekonomiju i preporod kao i ove, i sve prethodne na vlasti.

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

udružuju se ne bi li nekako prešli cenzus i zaseli u fotelje, boli njih uvo za ekonomiju i preporod kao i ove, i sve prethodne na vlasti.

:aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz:   :good2:

Подели на овим сајтовима

Лако ће се сложити само да дођу на власт.

Није ваљда Млађони да још верујеш у идеологије? Још верујеш у економију? То не постоји код нас, изумрло одавно.

Ne bas.... ja verujem u slobode... ne u ideologije..

..bizarna činjenica, da od svih velikih političkih struja, jedino liberalizam nema ideologiju. – Anthony de Jasay

http://katalaksija.com/2013/01/01/dusa-klasicnog-liberalizma/

procitj ceo tekst da bi video u sta ja verujem. :)

Подели на овим сајтовима

Ne bas.... ja verujem u slobode... ne u ideologije..

..bizarna činjenica, da od svih velikih političkih struja, jedino liberalizam nema ideologiju. – Anthony de Jasay

http://katalaksija.com/2013/01/01/dusa-klasicnog-liberalizma/

procitj ceo tekst da bi video u sta ja verujem. :)

Тако су говорили и марксисти.  :D

Подели на овим сајтовима

Ништа неочекивано. Почињу се одређене оријентације кристализовати и стање се полако сређује ( наравно ако се и други почну уједињавати ). Не слажем се уопште са СРС, ДСС, Образом и Дверима, али волио бих да их видим све уједињене у једну десничарску странку. Исто тако бих волио видјети и једну велику лијевичарску странку ( ДС, СДС, ЛДП, Радуловић, ЛСВ итд. ). Тада бисмо лијепо имали Либерале, Социјалисте, Напредњаке и Националисте. Много љепше и једноставније, а и идеолошки се могу некако раздвојити, иако је идеологија код нас само шминка. Ал' хајд, макар да лијепо изгледа.

Ko bi bili libelari? Osim ako nees ja ti auror i ekipa da formirmo stranku :D

Тако су говорили и марксисти.  :D

hehehehe :D

P sta znaam.... meni kad kazes ideologija, meni je to - kako cu da uredim ljudsko drustvo.. kad mi kaazes pusticu ljude da se uredjuju.. to nije ideologija.. :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...