ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 KC dozvoljava svojim vernicima da se pričećšuju kod nas. Priznaju nas kao validnu i punopravnu Crkvu. И шта с'тим? Мислим, какве то везе има са тиме да ли православна црква има пуноћу и благодат Духа Светога или не? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 @@ПиП, Текст нема везе јер је то исти текст који објављује Борба за веру. Јасно је да је то подвала и лаж оних којима смета било који дијалог између православне и римокатоличке Цркве. Иначе, нисам закључио, питам. Папа је рекао једну теолошку истину коју сам издвојио. А ја о тој теолошкој истини нисам уопште расправљао. Ја само питам какве везе сада (мислим на временску одредницу) има католички бискуп или папа са епископима православне цркве? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 И шта с'тим? Мислим, какве то везе има са тиме да ли православна црква има пуноћу и благодат Духа Светога или не? ima što Papa to priznaje nama. Dakle, bez episkopa nema Crkve, mi sa katolicima nismo u jednistvu, ako je Papa rekao da ima onih koji nisu sa njim u jedninstvu, to se može odnositi samo na raskolnike u KC. Kojom logikom može Pravoslavne nazvati bolesnima a prizna nas za punopravnu Crkvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 А ја о тој теолошкој истини нисам уопште расправљао. Ја само питам какве везе сада (мислим на временску одредницу) има католички бискуп или папа са епископима православне цркве? Није ми најјасније питање. На којим теолошким основама треба да се гради дијалог између православаца и римокатолика? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Није ми најјасније питање. На којим теолошким основама треба да се гради дијалог између православаца и римокатолика? Види, да не би лутали превише, ја полазим од претпоставке (пошто се вест шири) да је папа ипак помињао православну цркву у контексту пуноће. Зато постављам питање какве везе уопште има католички бискуп или папа са епископима православне цркве, т.ј. са православном црквом? Колико ја знам и верујем, православна црква има пуноћу, без обзира на јединство са папом, бискупима и католицима уопште. Или правосалвна црква можда нема сада пуноћу? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 15, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Види, да не би лутали превише, ја полазим од претпоставке (пошто се вест шири) да је папа ипак помињао православну цркву у контексту пуноће. Зато постављам питање какве везе уопште има католички бискуп или папа са епископима православне цркве, т.ј. са православном црквом? Колико ја знам и верујем, православна црква има пуноћу, без обзира на јединство са папом, бискупима и католицима уопште. Или правосалвна црква можда нема сада пуноћу? Ево, један добар одовор је дао члан изнад @@verum est in beer, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ја би само на ову изјаву додао и док епископ са епископом није сједињен, нема здраве Цркве. Јел може да буде Васељенски сабор без РКЦ? Наравно да не може. Када буде Васељенски сабор онда можемо рећи да је Црква здрава и сједињена. А ми треба заједно да радимо на томе да дође опет до Васељенског сабора. "А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав". (1 Кор. 13, 13) Љубав напред, искреност напред, покајање напред, разумевање напред... Политика стоп, етнофилетизам стоп, сујета стоп, власт стоп... Коме је Господ упутио речи: "Не бој се мало стадо, јер би воља..." ? Надам се да знаш како иде даље текст. По том тексту никако се не би могао стећи утисак да је за цркву битан квантитет. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ево, један добар одовор је дао члан изнад @@verum est in beer, Ја мислим да му је неко украо налог ) - Шалим се, наравно. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ja poštujem RKC, ali o kakvom Vaseljenskom Saboru sa katolicima diskutujete? Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Благо теби. Ипак, хвала на искреном одговору. Sreca tvoja pa nisi upoznao ni jednog Bicanina za vreme komunizma, a vidis kakvu su pravdu onda delili . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ко говори о квантитету? Говорим о љубави и о испуњавању Христових речи. Шта је по теби мало стадо на 7 милијарди или колико нас већ има? "Колико је до вас, имајте љубав са свима" тако некако беше. То је мера Божанска дата стаду. Нигде ни речи да се мора бити са свима у љубави (јединству) по сваку цену. А није до нас уврштавање Степинца у блажене и најава његове канонизације. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Да ли је и како папа и шта рекао, покушао је на један начин да објасни отац Зоран, на други "Борба за веру"... Тиме се и бавимо на овој теми, ако капирам... И ти сада брате преносиш вест са неких медијских портала, који су не мало пута показали лошу намеру... Па те ето питам, јел` се ти о стању о Цркви информишеш из "Правде" или са званичног сајта СПЦ? Шта си желео овом вешћу да кажеш? Ако је и папа рекао баш онако како је пренела "Борба" и "Правда" и тај Грк који се помиње, није рекла наша Црква... Коме сад веровати? Не разумем заиста шта онда хоћеш да кажеш? Мош` мислити-објавила "Правда"... Извињавам се, изгледа стварно да сам превидео твој одговор. Види, вест постоји. Појавила се на још два сајт (мимо "борбе за веру") и то је оно што сам хтео да кажем. Кажеш наша црква није рекла? По теби онда не би трбало ништа да се коментарише док не буде неко званично саопштење цркве? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Види, да не би лутали превише, ја полазим од претпоставке (пошто се вест шири) да је папа ипак помињао православну цркву у контексту пуноће. Зато постављам питање какве везе уопште има католички бискуп или папа са епископима православне цркве, т.ј. са православном црквом? Колико ја знам и верујем, православна црква има пуноћу, без обзира на јединство са папом, бискупима и католицима уопште. Или правосалвна црква можда нема сада пуноћу? ПиП, душо, ја сам чуо да је папа рекао како је ПиП педофил, јер је јавно осудио педофилију. Борбаши вероватно нису разумели како је он рекао да је ПЦ педофилска. То је он мислио када је говорио о болесној цркви. Сада ПиП, пошто се осећа разобличеним, скаче да напада папу и замагљава "чињеницу" како је овај православне назвао педофилима! Ето, докле се може ићи када се "претпостави". Ја пак претпостављам да бар хрватски знаш, па можеш да одеш директно на сајт Ватикана, страницу коју сам линковао, и нигде, ни у једном другом преводу официјалног папиног говора не помињу се православни. - Сигурно је то папа рекао негде закулисно, као што је папа Јован Павле Други у јавном говору рекао Клинтону да треба бомбардовати Србе, као што је похвалио и његову сурадницу Левински, рекавши како је соларне лепоте. Извор? Борба за неверу. Поп Ђура ком. Када неко хоће да се ослободи демонских опсена, мора да иде на извор. Нема места за "ја претпостављам". Ово су калсичне подметачине систематски пласиране од тровача који талибанизују слабе у вери. Зато се вера мора просвећивати, мисао дисциплинирати. Мора се имати метод иначе оде маст у пропаст. На љуту рану љут лек. Зато сам ја овако бруталан и огаван. Али сети се шта владика Николај каже за непријатеље: да су му драгоценији од пријатеља. Плутон and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Извињавам се, изгледа стварно да сам превидео твој одговор. Види, вест постоји. Појавила се на још два сајт (мимо "борбе за веру") и то је оно што сам хтео да кажем. Кажеш наша црква није рекла? По теби онда не би трбало ништа да се коментарише док не буде неко званично саопштење цркве? Нисам рекао да не би требало, него ако је то заиста истина, онда треба пошто се тиче Цркве, да се и она званично изјасни ваљда-уколико је истинита вест... На то сам мислио... verum est in beer, ПиП, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Ко говори о квантитету? Говорим о љубави и о испуњавању Христових речи. Шта је по теби мало стадо на 7 милијарди или колико нас већ има? Дефинитивно украден налог! Признај ко си? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука