Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Проблем је што ја и не разговарам са верујућим људима. Да су они верујући, не би браћу католике називали јеретицима, безбожнима, осуђеним на пропаст. Verujuci su oni.. samo ne u Pravoslavnu crkvu, sabornost....itd...oni su verujuci u neke druge stvari.... moral(u smislu drustvene norme) naprimer.. ja oce, necu da ti persiram, iz par razloga.. prvo mislim da ti ne prija, mlad si covek... nisi za persiranje.... drugo.... ne volim to lazno obracanje u nekoj finoci i maniru pravoslavnom svestiniku na formu dok se svima drugima obracamo bez persiranja.. dakle... nadam se da ti ne smeta ... nista uvredljivo ne mislim. Ocu da kazem da te ja pratim & citam, i to ne na fejsbuku, vise ovde na forumu.. vise me zanima ta malo licnija komunikacija, ovde ipak ima interakcije neke. I svidja mi se kako pises i mogu samo da kazem da su me ljudi kao ti vratili u pravoslvlje iz ateizma... ljudi u kojima vidim ono sto sam video u Hristosu. Samo tako nastsavi... Eto, malo podrske, koju osecam potrebu da iskazem kda vidim ovakve napade na nekog.... posto sam primetio da voli odredjen klasa ljudi da se udruzuje, dok neka druga klsa ljudi nije bas sklona udruzivanju u napadanju.... ali mislim da mozemo da se "udruzujemo" u odbrani... Dakle ja kao deo Crkve, smatram da radis odlican posao i vodis pravoslavlje u pravom smeru i znam da mnogo ljudi deli misljenje sa mnom iako postoje mnogi koji ne dele.... sto mozemo videti ovde. Isto tako mislim da mi koji delimo treba da se oglasimo, da se cuje da "nismo sami" ... iako se glas galamdzija daleko cuje... ali slabo prodire. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Cekajte ako sam dobro rastumacio oca Zorana on ne prica sa verujucim ljudima jer verujuci i iskreni pravoslavci ne pricaju o katolickoj crkvi u vidu jeretika,ljudi koji su skrenuli sa apostolskog puta...? Koliko svetitelja nasih je bilo onda neverujuce? jel ima neka statistika o tome,mislim znam da me neko probudi u pola noci bar jedno 6,7 svetitelja iako me ta prica nesto previse ne zanima tako da ih sigurno ima i mnogo vise. ПиП and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Verujuci su oni.. samo ne u Pravoslavnu crkvu, sabornost....itd...oni su verujuci u neke druge stvari.... moral(u smislu drustvene norme) naprimer.. Ocu da kazem da te ja pratim & citam, i to ne na fejsbuku, vise ovde na forumu.. vise me zanima ta malo licnija komunikacija, ovde ipak ima interakcije neke. I svidja mi se kako pises i mogu samo da kazem da su me ljudi kao ti vratili u pravoslvlje iz ateizma... Eto, malo podrske, koju osecam potrebu da iskazem kda vidim ovakve napade na nekog.... posto sam primetio da voli odredjen klasa ljudi da se udruzuje, dok neka druga klsa ljudi nije bas sklona udruzivanju u napadanju.... ali mislim da mozemo da se "udruzujemo" u odbrani... Dakle ja kao deo Crkve, smatram da radis odlican posao i vodis pravoslavlje u pravom smeru i znam da mnogo ljudi deli misljenje sa mnom iako postoje mnogi koji ne dele.... sto mozemo videti ovde. Isto tako mislim da mi koji delimo treba da se oglasimo, da se cuje da "nismo sami" ... iako se glas galamdzija daleko cuje... ali slabo prodire. Хвала, Млађони. Мени је ово једина плата када видим да има људи које није погодио талибански вирус. То је опака бољка, гора од еболе и Американаца. Тачно је да се ова "струја" слабо удружује. То сам лепо видео када Срби на окуп објавише мој одговор Стевлићу, где сам растурио његове и Артемијеве ставове као Шешељ Хашки трибунал , али се тамо одмах дигла кука и мотика са оним Грешним Милојем и олошем (у грчком: охлос), који су затравили са неким дугачким писмима копи-пејст, вриштећи нон-стоп како сам ја језуита, отпадник од вере, продана душа, Игњатијев и Иринејев полтрон, како ме они плаћају. Интересантно, ниједан аргумент о аргументима из текста. Е, таквим малоумницима је лако да се удружују јер памет их не смета, а они који нешто знају угланом се склањају са стране да се не би упрљали. Јер кад крене цунами талибана, спасавај се ко може! Сада пак, једни од њих ми топло препоручују да се бавим само научним писањем а да не будем присутан на популарним местима. То не значи да ме они цене као научног посленика, или да читају те студије (то видех и овде кад су поставили моју студијицу о Петровићевој тезили да су Богомили уствари Латини), него знају да ће то читати само мали број способних, који су ионако навикли да "млате" умом, али је ово подривачка делатност, јако опасна, па зато борбаши ни Истина=Артемије никада не преносе моје одговоре. Има слабих душа, може неко да се расталибанизује. У сваком случају, хвала и свако добро! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Cekajte ako sam dobro rastumacio oca Zorana on ne prica sa verujucim ljudima jer verujuci i iskreni pravoslavci ne pricaju o katolickoj crkvi u vidu jeretika,ljudi koji su skrenuli sa apostolskog puta...? Koliko svetitelja nasih je bilo onda neverujuce? jel ima neka statistika o tome,mislim znam da me neko probudi u pola noci bar jedno 6,7 svetitelja iako me ta prica nesto previse ne zanima tako da ih sigurno ima i mnogo vise. eo ja cu da pokusam to mnogo prosto da ti objaasnim... Crkva je burazeru ziv organizam... prilgodjva se vremenu i prostoru... nisu sve stvari fiksirane i zapisaane u kamenu(neke jesu ali nisu sve)... nekad su kanoni zabranjivali sluzenje sa katolicima, danas se te stvari polako gube. Nije dakle pravosvlje neka talibanska vera u kojoj je svkai aspekt nepromenljivi zacementiran u kaamenu, medju njima i aspekt odnosa pravslavne i katolicke crkve. Dakle ta tvoja prica, da neko prica za svetitelje da su "nepravoslavni" jer proziva dansnje nazovi verujuce... zbog njihovog stava prema katolicima - ne pije vodu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Cekajte ako sam dobro rastumacio oca Zorana on ne prica sa verujucim ljudima jer verujuci i iskreni pravoslavci ne pricaju o katolickoj crkvi u vidu jeretika,ljudi koji su skrenuli sa apostolskog puta...? Koliko svetitelja nasih je bilo onda neverujuce? jel ima neka statistika o tome,mislim znam da me neko probudi u pola noci bar jedno 6,7 svetitelja iako me ta prica nesto previse ne zanima tako da ih sigurno ima i mnogo vise. Нисам ја Хајдегер, али видим да многи имају проблема са разумевањем. Прочитати мој текст: https://www.academia.edu/8472136/%D0%9E_%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C._%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%83_%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%B8%D0%B7_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9Ao%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8 а нарочито поглавље о св. Симеону Солунском. Да се не препричавам. Што се тиче овога, упао си у анахронизам: ови светитељи немају никакве везе са данашњим талибанима. Живе у одвојеним временима. Кроз пример, јер и тако морам да вам дочарававам: За Оца који је живео у 14. веку и мислио да је земља у центру света не може се рећи да је глуп, али за данашњег талибана који то исто вели може, и то са правом. - Успут, побрисао сам те са ФБ и желео бих да ми се не јављаш тамо поново са неким другим налогом. Читај од мене што има на нету или у штампи, овога се клони. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 A sta da radimo sa stepincem ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 A sta da radimo sa stepincem ? На ту тему видети: http://stanjestvari.com/2014/05/13/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BA/ http://stanjestvari.com/2014/09/05/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%88/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Нисам ја Хајдегер, али видим да многи имају проблема са разумевањем. Прочитати мој текст: https://www.academia.edu/8472136/%D0%9E_%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8_%D0%9C._%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B0_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D1%83_%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%B8%D0%B7_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%9Ao%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%9B%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8 а нарочито поглавље о св. Симеону Солунском. Да се не препричавам. Што се тиче овога, упао си у анахронизам: ови светитељи немају никакве везе са данашњим талибанима. Живе у одвојеним временима. Кроз пример, јер и тако морам да вам дочарававам: За Оца који је живео у 14. веку и мислио да је земља у центру света не може се рећи да је глуп, али за данашњег талибана који то исто вели може, и то са правом. - Успут, побрисао сам те са ФБ и желео бих да ми се не јављаш тамо поново са неким другим налогом. Читај од мене што има на нету или у штампи, овога се клони. Oce ti ko da si malo ne znam psihicki nestabilan. Ne zelim da ti dajem savete neke sta bi trebao u tom smislu jer ces reci da sam zlonameran. Tamo si me optuzio da sam lud,glup,jadan i pretio i to samo zato sto sam napisao da se ne slazem sa tvojim stavom u vezi pravljenja od mitropolita Amfilohija nekog demona nad demonima,ovde mi opet porucujes da se klonim i jos pravis od mene nekog progonitelja kao nemoj da se javljas sa drugim nalogom,evo bas hocu imam jedno 10 naloga da pratim oca Zorana Djurovica i da ga nerviram. I tebe i Milosavljevica. Sacuvaj Boze,smirenje 0,gordost 10,nazalost nisam to mogao ocekivati od svestenika bar ne u tolikoj meri. Mozda imate neki argument,mozda lepo pisete,ali vi ste od svestenika jedno 3,4 visine drona udaljeni,nazalost...i bez obzira sto cete videti u mojim diskusijama na vasim temama gde sam puno puta stajao na vasu stranu kad ste pisali o vasem zivotu,nepravdi i slicno,da sam polako kontam da je ipak nemoguce da i vl.Atanasije i mitropolit Amfilohije i jos neke vladike ne valjaju a vi valjate i da je problem u njima a ne u vama. Jos jedared sve najbolje... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Oce ti si psihicki malo labilna licnost i to malo previse. ides na odobravanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 ides na odobravanje Бићанићу, ако Милош иде на одобравање због тога што је написао, ред би био да макар упозориш свештеника Ђуровића за начин и вулгарност којом пише овде на форуму. Пре свега због тога што је свештеник Ђуровић први употребио вулгарне речи у обраћању Милошу и тако га испрвоцирао. Стално инсистираш на некој финоћи а одређеним људима се допушта да вређају кога стигну и да не бирају речи којима се обраћају другоме. Да ли је то праведно? Оптужујеш (и ти и још неки на форуму) све и свакога да су себи створили гуруе, а сами не примећујете да од појединих људи овде на форуму уствари сами стварате гуруе. Један од њих је и свештеник Ђуровић чија писања и тумачења чини ми се врло често прихватате здраво за готово без да о томе ишта промислите. Биће на крају да ћете сами упасти у замку за коју оптужујете сваког ко се не слаже са вама. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 @@ПиП, Имате право на ваше мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 @@ПиП, Имате право на ваше мишљење. Не знам зашто од тебе нисам ни очекивао неки озбиљан одговор. Али поновићу још једанпут кључно питање из претходног мог коментара: Да ли сматраш да је праведно то што радиш? Замолио бих те да одговориш конкретно на питање а не са неким питањем или констатацијом. Битан ми је само одговор сматрам или не сматрам. Даље о томе нећу полемисати, обећавам. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Мислим, не знам шта да одговорим. да не сварамо гуруе? Беспредметно ми је о томе говорити, гуруизам не стварамо, никада нисмо, е сад, ако ви мислите да стварамо , ја ту не би се мешао. Од 2009 до сада критичара овог сајта је на претек, нисмо савршени али те неке оптужбе за гуруизам, издају , плаћеништво више не коментаришемо, ако је неком лепо тако да мисли , нека мисли. Отац Зоран је доласком на овај сајт отприлкике рекао како пише и како се понаша, то или прихватите или не учествујете с њим у дискусији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Мислим, не знам шта да одговорим. да не сварамо гуруе? Беспредметно ми је о томе говорити, гуруизам не стварамо, никада нисмо, е сад, ако ви мислите да стварамо , ја ту не би се мешао. Од 2009 до сада критичара овог сајта је на претек, нисмо савршени али те неке оптужбе за гуруизам, издају , плаћеништво више не коментаришемо, ако је неком лепо тако да мисли , нека мисли. Отац Зоран је доласком на овај сајт отприлкике рекао како пише и како се понаша, то или прихватите или не учествујете с њим у дискусији. Бићанићу, ако Милош иде на одобравање због тога што је написао, ред би био да макар упозориш свештеника Ђуровића за начин и вулгарност којом пише овде на форуму. Пре свега због тога што је свештеник Ђуровић први употребио вулгарне речи у обраћању Милошу и тако га испрвоцирао. Стално инсистираш на некој финоћи а одређеним људима се допушта да вређају кога стигну и да не бирају речи којима се обраћају другоме. Да ли је то праведно? Мислио сам на овај део. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Јесте, праведно је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука