Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ako su ga preneli, dakle nekritički ga podržavaju, o.Zoran je tu sasvim u pravu. Skoncentrišite se i vi У чему је то О. Зоран у праву? Да је господин Јоргу експозитура бивег комунистичког режима, или да је текст који је он написао демонска подметачина сајта "Борба за веру"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Како оно беше - "лекару, излечи се сам". И ви сте се могли мало више сконцетрисати пре писања. Колико сам успела да видим, тај текст на сајту "Борба за веру" уопште није њихов оригинални текст. Лепо пише на крају текста: Надам се да се боље концентришете када пишете друге текстове, да се у њима не налазе (барем) овако очите грешке, да не кажем - подметачине. Ух, изгледа да се Дух Свети шали са вама. У ноти бр. 1 сам написао: "Папа Фрањо назвао Православну Цркву „болесном“, уторак, 11 новембар, 2014. http://borbazaveru.info/content/view/7301/1/, што је по материјалу са „Православный Апологет“ приредило Уредништво „Борбе за веру“, а извор је блог http://aktines.blogspot.ru/2014/11/blog-post_8.html, гласило отпадника јеладске цркве". Све сам врло прецизно навео. Зато молим за концентрацију, да се не брукамо и да имамо времена за нека паметнија питања. :bendoff: :bendoff: :bendoff: Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Имам мисао око гордости,подстакнуто писањем на овој теми.... Будући да је гордост мајка свих грехова, приметио сам да ако за неког кажемо и изнесемо суд, да је горд односно да знамо да се је погордио, није ми јасно зашто је пропраћено ударцем на ту личност. Кажем и раније сам приметио, да ако неко неког осуди да је горд, обавезно га и удари а уствари по мени би требало бити мало другачије,јер мајка свих грехова та гордост коју "се надамо можда чак и прижељкујемо да ћемо је само код других видети" која обузима човека, уствари чини човека најмањим и најболеснијим чланом Цркве,коме треба под хитно Љубав и разумевање,помоћ од свих,понајвише од оног ко изнесе суд о гордости. Није ова моја мисао у мојој лудој глави ни тако офф од ове теме. Праштајте. Владан Здравков Меденица and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ух, изгледа да се Дух Свети шали са вама. У ноти бр. 1 сам написао: "Папа Фрањо назвао Православну Цркву „болесном“, уторак, 11 новембар, 2014. http://borbazaveru.info/content/view/7301/1/, што је по материјалу са „Православный Апологет“ приредило Уредништво „Борбе за веру“, а извор је блог http://aktines.blogspot.ru/2014/11/blog-post_8.html, гласило отпадника јеладске цркве". Све сам врло прецизно навео. Зато молим за концентрацију, да се не брукамо и да имамо времена за нека паметнија питања. :bendoff: :bendoff: :bendoff: О, извињавам се што нисам ишла на ваш сајт. Mea culpa. Читала сам оно што је постављено ове, а ту није било поменуте фусноте. Но независно од фусноте, цео ваш текст је срочен тако да изгледа као да "борбаше" , односно неког од њих, сматрате аутором текста. Кажете : "Да погледамо текст који борбаши цитирају, али у мом преводу, а не њиховом, „стилски“, дорађеном ." Борбаши су само превели, нису ништа они цитирали нити су стилски дорађивали папин говор. То је урадио господин Грк. Тако да се не може рећи, као што сте ви учинили, да је то њихова демонска подметачина. Може се рећи, ако хоћете, да су они злонамерно, без критичког односа и сл. итд. пренели тај текст. Не може се рећи то што сте ви рекли. Па и ја молим за бољу концентрацију и доследност у мишљењу. И нема потребе за тим, са висине, презривим речима о брукању и бављењу паметнијим питањима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 А сад право извињење: постоји, видим, та фуснота и овде, на нашем сајту. Али свеједно, стоји чињеница да пребацујете борбашима оно штро није њихова одговорност. Њихова одговорност је нешто друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 О, извињавам се што нисам ишла на ваш сајт. Mea culpa. Да вам је ово једина грешка, некако бих могао прећи преко ње. И све остале опсервације су вам погрешне, не могу вас поучавати и разуверавати као што сам на блиц урадио у првом одговору. Много времена бих потрошио, али узалуд јер видим да немате намере у нешто паметније да се упустите. Пријатно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Да вам је ово једина грешка, некако бих могао прећи преко ње. И све остале опсервације су вам погрешне, не могу вас поучавати и разуверавати као што сам на блиц урадио у првом одговору. Много времена бих потрошио, али узалуд јер видим да немате намере у нешто паметније да се упустите. Пријатно. Највише волим ове ничим поткрепљене оцене типа "погрешне опсервације", које, нажалост, ето, немате времена објашњавати. А волим и овај смирени, не с висине и не презрив, тон говора. То ми је омиљена особина код (пре?)учених богослова. То је право примењено богословље. Извињавам се на трошењу вашег драгоценог времена и до сада. А хвала вам што и ви штедите моје време тиме што нећу морати да читам ваша поучавања. У том смислу, смислу уштеде сопственог времена, вероватно ћу поновити грешку неодлажења на ваш сајт. По цену да преко те грешке и не пређете. Пријатно и вама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Papa to sigurno nije rekao. Takva izjava ne može doći od ovog pape šmekera. Šta zaista misli o nama je druga tema. Znamo mi šta su pisali o nama i kako su se ponašali u praksi. Džaba foliranje. Nego, Zoki, da nisi slučajno neki Jezuita ili njihov saradnik? Ono "Sveti Otac" te odalo. Primetili ljudi. Sa tog sajta ništa ne uzimam za istinu dok dobro ne proverim na netu. Više puta sam ih uhvatio u lažima(možda su samo prenosili laži sa drugih portala). Nepouzdan senzacionalistički sajt. Dodje mu kao neki verski "Skandal". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Nego, Zoki, da nisi slučajno neki Jezuita ili njihov saradnik? Ono "Sveti Otac" te odalo. Primetili ljudi. На списку сам православних свештеника званичне цркве. Лако проверити. Православац не може бити језуита, ваљда је то јасно? Да имам пријатеља из разних католичких редова то није никаква тајна. Па и они су људи? Ја радим на томе да их излечим, да преведем Папу у слатко православље, а да га онда митр. Амфилохије крсти! Ето, открих се. Шалу на страну, мислим да је свима који прате борбаше јасно о каквом је племену реч. Безочни лажови и распиритељи мржње. Можда су они и у праву, али њихова порука нема никакве везе са Јеванђељем. Не примећују каквим духом су надахнути. Твоју опаску сам, иначе, разумео као пошалицу. Владан Здравков Меденица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Danas sam sa onim svojim prijateljom dugo razgovarao telefonski o ovoj i o nekoliko daljih tema, on povremeno prati ovdje pisanja na forumu jer mu ja redovno šaljem linkove na teme koje se tiču ekumenizma i sl. i došli smo o nekakvih vrlo zanimljivih zaključaka o kojima bi vrijedilo otvoriti posebnu temu a rado bi se o njih podijelili i sa svima vama. Što kažu Česi, stajat će to za to, vrijedit će to toga. Tim prije što je on Srbin katolik (ne uzimajte ili ne shvaćajte to kao neku provokaciju jer to zaista i nije) i zato je toliko zainteresovan o takve teme. Ja ću tu temu otvoriti danas navečer ili sutra, prekosutra, tokom vikenda, zavisno o tom koliko mi uzme vremena priprema a radni naslov će biti otprilike: "Pravoslavlje i katoličanstvo o kakvim još niste nikad ništa čuli." A mnogi će biti dosta iznenadjeni tim što će tamo biti uvedeno jer smo našli malo drugačiji ugao pogleda iz kojeg to sve izgleda takodjer dosta drugačije. Radi se o sporu u Crkvi kako katoličkoj tako i pravoslavnoj koji ima neke zajedničke ií dodirne tačke a univerzalno se da izložiti kao kontroverzija hipotetički i praktički realno prisutna kako u Crkvi tako i van Crkve, biće riječ dakle o univerzalno vrijedećem i vječitom, uvijek dešavajućem se sukobu ili zapasu "libertarijana" i "kanonista, regulativaca" (Biblijskim i Jevandjeljskim rječnikom "zakonika, pismoznanaca") koji se može sresti svuda u društvu, ekonomiji, politici itd. svuda tamo gdje su nekakvi ljudi i nekakva pravila i harizma, idejni okvir i cilj, ljudska bitka ili zapas o opšte blago, dobro ili ideju (humanizam, vjersku objavu, orthodoxiu i orthopraxu, komunizam i socijalizam itd.) pa i u crkvenom domenu (unutarcrkvenom i medjukonfesionalnom) i na polju hrišćanske duhovnosti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 dopuna: a univerzalno se da izložiti kao permanentna kontroverzija (vrenje, kvašenje) hipotetički i praktički realno prisutna kako u Crkvi tako i van Crkve, Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Зашто се ја толико плашим да ће Црква постати само институција. Црква је унутрашњи осећај вере. Кад говорите о Цркви,ви говорите о Христу,кад кренете Црквено да делујете, ви делате Духом Светим или нити говорите нити делате. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Зашто се ја толико плашим да ће Црква постати само институција. Црква је унутрашњи осећај вере. Кад говорите о Цркви,ви говорите о Христу,кад кренете Црквено да делујете, ви делате Духом Светим или нити говорите нити делате. Pa Crkva je najviše tada institucija kad posredstvom svojih vjernika, mirjana i klira svuda okolo širi atmosferu duhovnog totalitarizma, kad svaki njen član kome to na um padne lijepi etikete drugima na čelo sa natpisima: jeretik, prelešćen, ekumenista i antiekumenista, kad propisuje svaki detalj zakonima, kanonima i propisima, kad se slijepo drži praznog slova a ne Živoga Duha koji duva gdje hoće i kuda hoće i kad se svaka i ta najmanja rupica začepljava kako ni slučajno ne bi bila nekakva promaja a ni dašak tog Živoga Duha prodreo nekim slučajem u Crkvu a ona ostala až na vijeki vjeku kao muzejski eksponat ogradjena pod staklenim zvonom, izolovana od svega vani, nikakvog vjetra u njoj, nikakvog vrenja i kvašenja, kad je vjerom samo ono što se propiše, odobri, proglasi i uzakoni, ako nečeg nema u kanonima i zakonima, to kao da ni ne postoji. Ponašamo se kao čovjek koji je zaglavio u liftu, boji se da će se ugušiti od nedostatka vazduha ali istovremeno svime čime stigne čepi svaku rupu i šupljinu koju tamo pronadje i uvidi i kroz koju bi taj životodarni vazduh mogao prodrijeti. Vapimo za Crkvom Źivom a sve radimo kako bismo onemogućili svaki poriv i lahor vjetra Duha Svetoga u njoj, začepljavamo usta prorocima, proganjamo vizionare i harizmatike i nazivamo ih jereticima a onda ih po njihovoj smrti neke od njih ipak nekim čudom uzmemo "na milost", priznamo i proglasimo svetima, naslikamo im ikonu, napravimo kipić, ištampamo životopise i "svete sličice", brinemo o njihovim svetim moštima, presvlačimo ih i štujemo, njihovu harizmu i vizije zakonzervujemo a samozadovoljno nastavljamo po starom onako komfomistički i u sebeopravdavajućem duhu samoopraštanja kako smo navikli kao i do sada, sve što se izmiče našim predstavama o Crkvi a htjelo bi rasti i razvijati se spalimo i uništimo u zarodku, rijeci zabranimo teći, izvor zabetoniramo a od svega na kraju ostane samo baruština ili Mrtvo More. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Pa Crkva je najviše tada institucija kad posredstvom svojih vjernika, mirjana i klira svuda okolo širi atmosferu duhovnog totalitarizma, kad svaki njen član kome to na um padne lijepi etikete drugima na čelo sa natpisima: jeretik, prelešćen, ekumenista i antiekumenista, kad propisuje svaki detalj zakonima, kanonima i propisima, kad se slijepo drži praznog slova a ne Živoga Duha koji duva gdje hoće i kuda hoće i kad se svaka i ta najmanja rupica začepljava kako ni slučajno ne bi bila nekakva promaja a ni dašak tog Živoga Duha prodreo nekim slučajem u Crkvu a ona ostala až na vijeki vjeku kao muzejski eksponat ogradjena pod staklenim zvonom, izolovana od svega vani, nikakvog vjetra u njoj, nikakvog vrenja i kvašenja, kad je vjerom samo ono što se propiše, odobri, proglasi i uzakoni, ako nečeg nema u kanonima i zakonima, to kao da ni ne postoji. Ponašamo se kao čovjek koji je zaglavio u liftu, boji se da će se ugušiti od nedostatka vazduha ali istovremeno svime čime stigne čepi svaku rupu i šupljinu koju tamo uvidi i kroz koju bi taj životodarni vazduh mogao prodrijeti. Vapimo za Crkvom Źivom a sve radimo kako bismo onemogućili svaki poriv i lahor vjetra Duha Svetoga u njoj, začepljavamo usta prorocima, proganjamo vizionare i harizmatike i nazivamo ih jereticima a onda ih po njihovoj smrti neke od njih ipak nekim čudom uzmemo "na milost", priznamo i proglasimo svetima, naslikamo im ikonu, napravimo kipić, ištampamo životopise i "svete sličice", brinemo o njihovim svetim moštima, presvlačimo ih i štujemo, njihovu harizmu i vizije zakonzervujemo a samozadovoljno nastavljamo po starom onako komfomistički i u duhu sebeopraštanja, sve što se izmiče naššim predstavam o Crkvi spalimo i uništimo u zarodku, rijeci zabranimo teći, izvor zabetoniramo a od svega na kraju ostane samo baruština ili Mrtvo More. Potpisujem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Зајрон, да. о.Зоран не потписујеш пишеш о томе. Ја, то вам кажем људи. Zoran Đurović and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука