Jump to content

Zbog čega je Šešelj pušten iz Haga?

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Молим да се вратите на тему.

Младене, ако заиста мењаш коментаре, онда је и ред да кажеш да си изменио, или три пута измериш пре него што исечеш, тј. објавиш...

Подели на овим сајтовима

Care, aargentinsko meso ti je jeftinije nego srpsko meso. Kapiras? Ne?

Ako "zastitis" domcu proizvodnju sve sto ces da dobijes jeste - skuplje meso.

Sve sto bi postigao onaj ko bi "stopirao uvoznu mfiju" jeste da ja svinjsku but umesto 400 dinara moram da placam 450....

e sad kad znash tu informaciju, zapitaj se... jel seselj namerno hoce d podigne srbim cene? Ili jednostavno lupeta gluposti. Jedno od ta dva.

Ili jednostaavno verujes da neko namerno forsira proizvode iz argentine iako su skuplji, a srpski nrod glup.. nece da kupi jeftinije?

Taj deo bih voleo da mi malo pojasnis. Dakle, po tvom pisanju, reklo bi se da se ni jednoj zemlji ne isplati da proizvodi bilo sta, ako negde neko to proizvodi jeftinije? Na konkretnom primeru, ako damo argenticima 350 za but, pa ga mi ovde prodajemo za 400 tu se u nasoj zemlji okrece 50 dinara. S druge strane, ako bismo kupovali svoje, placali bismo mozda skuplje, ali bi sav novac ostajao u zemlji. Mislim ja se u to ne razumem pa bih voleo da cujem objasnjenje, da li bi to pomoglo, kada bismo se zrtvovali za toliko da placamo nesto skuplje, ali da razvijamo domacu proizvodnju a ne stranu? I ako ne bi, zasto ne bi. Da li bi se to mozda odrazilo na broj nezaposlenih, visinu plata itd.

Подели на овим сајтовима

ma bojis se bana sta izmotavas tu,

Izmisljotine,  lazi, i gluposti...... mozes pitati par moderaaatora da sam par puta lichno trazio da me banuju.......

Ne bojim se banaa, nego sam obecao nekim ljudimaa koji mi znaace u zivotu da necu vredjaati druge..... pa se setim to obecanja naazalost tek posle uvrede...

Sto se tiche bana, boli me uvo... evo pozivam nek me odmaah banuju, dozivotno aako hoce.

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Opet si pristrasan.. pogledaj komentare pre toga kada me napada i vredja.

Svaka vam cast na junastvu, samo vam mdurosti nedostajalo uz to junastvo....da ste je imali pa manje slusali likove kaao Seselj, sad bi ste jos ziveli tamo.

Da ste bili mudri ko srednjevekovni srpski vladari koji su znali koje bitke treba biti a koje ne..... gde bi vam kraj bio... nazalost niste..

a sta je seselj uradio u krajini, nista, sta je arkan radio nista, kod nas to nije palilo , nije ni u republici srpskoj, to je bilo u baranji i nigdje vise, a baranja je inace srbija, samo su je 1946 godine odvojili od vojvodine i dali hrvatskoj administrativnoj granici da budu podjednake velicine republika glavnih naroda u jugoislaviji u ime brastva i jedinstva , junak da ima mudrosti nikad ne bi bio junak, to je za budale, mudrost i junastvo ne idu zajedno, takvi smo kakvi smo i takvi su svi , nismo mi izuzetak, izuzetci su oni koji su mudri, ne mogu svi biti mudraci pa pojeli bi se izmedju sebe

Подели на овим сајтовима

Izmisljotine,  lazi, i gluposti...... mozes pitati par moderaaatora da sam par puta lichno trazio da me banuju.......

Ne bojim se banaa, nego sam obecao nekim ljudimaa koji mi znaace u zivotu da necu vredjaati druge..... pa se setim to obecanja naazalost tek posle uvrede...

Sto se tiche bana, boli me uvo... evo pozivam nek me odmaah banuju, dozivotno aako hoce.

e onda to postujem, jos samo kad bi malo manje kontrirao imao bi vise prijatelja

Подели на овим сајтовима

Taj deo bih voleo da mi malo pojasnis. Dakle, po tvom pisanju, reklo bi se da se ni jednoj zemlji ne isplati da proizvodi bilo sta, ako negde neko to proizvodi jeftinije? Na konkretnom primeru, ako damo argenticima 350 za but, pa ga mi ovde prodajemo za 400 tu se u nasoj zemlji okrece 50 dinara. S druge strane, ako bismo kupovali svoje, placali bismo mozda skuplje, ali bi sav novac ostajao u zemlji. Mislim ja se u to ne razumem pa bih voleo da cujem objasnjenje, da li bi to pomoglo, kada bismo se zrtvovali za toliko da placamo nesto skuplje, ali da razvijamo domacu proizvodnju a ne stranu? I ako ne bi, zasto ne bi. Da li bi se to mozda odrazilo na broj nezaposlenih, visinu plata itd.

Prvo moramo da razjasnimo jednu stvar. Ne proizvodi zemlja, proizvode ljudi. Daakle da budemo odmaah precizni. Proizvode privatnici. Zemlja proizvodu u komunistickim i slichnim sistemima sa centralizovanom privredom. To je vrlo vaazno znati kada diskutujemo o ovemo.

E sad je pitanje, da li se privredniku to jest privatniku isplati da proizvodi? To je pravo pitanje.

Zavisi od toga - d li kupci hoce da kupe njegov proizvod.

Recimo u Srbiji saada ti imas tri izboraa...

1. Da kupis domce aa skuplje.

2. Da kupis strano i jeftinije

3. Da kupis od nekog na crno, domace a jeftinije.

kupci se uglvnom odlucuju na prvi izbor... jer im je jeftinije - najispltivije.

zaato se smim privrednicimaa ne isplaati da raade....ili ako rade - to rade naa crno.

Jel ti je to bilo pitanje?

Подели на овим сајтовима

e onda to postujem, jos samo kad bi malo manje kontrirao imao bi vise prijatelja

Ja se sa mojim prijteljim svadjaam stalno. Evo imam jednog drugara sa kojim sam se juce raspravljao oko "robota i radne snage" on argumente da ce mnogo ljudi ostti bez posla jer dolze roboti a jaa argumentumen nesto drugo, daa ce to da sttvori i nova radnaa mesta.

Ali mi se ne ubacaamo sa time " ti si takaav i takav" i ne izmisljamo jedni drugima da smo rekli nesto sto nismo. Ponekad i povisimo glaas i izleti nam neka uvred, ali znamo da je sve to u zaru diskusije.

junak da ima mudrosti nikad ne bi bio junak

E pa vidis ja se tu ne slazem sa tobom. Po meni je dobar junak, samo onaj koji je junak kada je to mudro. Ko se junaci u suicidnim misijama i bije borbe koje ne moze da dobije, taj je po meni nije junak.

Ali to je opet stav licni.. ko da raspravljamo o tome da li je mafijasa hrabar ili nije... neki ce reci da je hrabar, ja da nije....

Подели на овим сајтовима

Ja se sa mojim prijteljim svadjaam stalno. Evo imam jednog drugara sa kojim sam se juce raspravljao oko "robota i radne snage" on argumente da ce mnogo ljudi ostti bez posla jer dolze roboti a jaa argumentumen nesto drugo, daa ce to da sttvori i nova radnaa mesta.

da ali kakva radna mjesta, nesto  tipa iz supljeg u prazzno gdje se ne cjeni ni rad ni radnik, u tom je stos, stanovnistvo mora da se drzi zaposleno, jer bi izbio rat odma, ta nece okolo ljudi gladovati a pojedinci voziti jahte, uvijek ce biti posla samo se kvalitet radnog mjesta za obicnu radnu snagu iz godine u godinu pogorsava upravo zahvaljujuci automatskim obradnim centrima koj imjenjaju visokokvalifikovanu radnu snagu koja je bila debelo postovana i debelo placena, danas oni ne trebaju kao sto su nekada trebali, idu na losije psolove ili im je rad manje cjenjen nego ranije...

meni se svidja sto seselj kaze da se zastitimo , svoju proizvodnju da zastitimo od jeftine bolesti sa zapada 

Подели на овим сајтовима

Молим да се вратите на тему.

Младене, ако заиста мењаш коментаре, онда је и ред да кажеш да си изменио, или три пута измериш пре него што исечеш, тј. објавиш...

Izmenio sam, sledeci put cu d sacekam deset minuta pre nego sto ga objvim, jer ovako objaavim na brzinu paa razmislim malo paa skontam da sam rekao nesto nekom sto stvarno nisam zeleo nego mi izletelo "u zaru borbe"

Подели на овим сајтовима

Izmenio sam, sledeci put cu d sacekam deset minuta pre nego sto ga objvim, jer ovako objaavim na brzinu paa razmislim malo paa skontam da sam rekao nesto nekom sto stvarno nisam zeleo nego mi izletelo "u zaru borbe"

brzi ti prsti od pameti  :))

Подели на овим сајтовима

Млађо зашто је шешељ пуштен из Хага?

Pojma nemam iskreno.... on nista ne prica, sve uvija u neki humor "dosadio sam im" kao.... od njih nismo dobili nista, nikakvu informaaaciju.... tako da je sve to otvoreno spekulaciji...

Подели на овим сајтовима

Prvo moramo da razjasnimo jednu stvar. Ne proizvodi zemlja, proizvode ljudi. Daakle da budemo odmaah precizni. Proizvode privatnici. Zemlja proizvodu u komunistickim i slichnim sistemima sa centralizovanom privredom. To je vrlo vaazno znati kada diskutujemo o ovemo.

E sad je pitanje, da li se privredniku to jest privatniku isplati da proizvodi? To je pravo pitanje.

Zavisi od toga - d li kupci hoce da kupe njegov proizvod.

Recimo u Srbiji saada ti imas tri izboraa...

1. Da kupis domce aa skuplje.

2. Da kupis strano i jeftinije

3. Da kupis od nekog na crno, domace a jeftinije.

kupci se uglvnom odlucuju na prvi izbor... jer im je jeftinije - najispltivije.

zaato se smim privrednicimaa ne isplaati da raade....ili ako rade - to rade naa crno.

Jel ti je to bilo pitanje?

Nije bas, to jeste tako u praksi, ali cemu drzava treba da tezi? Ne uvoziti strano a nesto jeftinije, podstice domacu proizvodnju, domacu privredu. Jeste, privatna je proizvodnja, ali uspesan privatnik zaposljava vise ljudi, drzava naplacuje vise poreza... Mi uvozimo pasulj, krompir, luk.. kapiras, uvozimo stvari koje nam objektivno ne trebaju i time ubijamo domacu proizvodnju i postajemo zavisni od uvoza. Rad na crno je nas problem, ali ti kao proizvodjac ako ne prodajes nesto na crno mozes da se ubijes. Dakle drzava da obezbedi uslove, subvencije, da smanji uvoz proizvoda koje uspesno proizvodimo i da omoguci domacim proizvodjacima da zarade radeci "na belo", a onda se obracunati sa radom na crno i stabilizovati stvari. Ovako, mi smo u zacaranom krugu, nema plana, nema napretka.

Подели на овим сајтовима

Nije bas, to jeste tako u praksi, ali cemu drzava treba da tezi? Ne uvoziti strano a nesto jeftinije, podstice domacu proizvodnju, domacu privredu. Jeste, privatna je proizvodnja, ali uspesan privatnik zaposljava vise ljudi, drzava naplacuje vise poreza... Mi uvozimo pasulj, krompir, luk.. kapiras, uvozimo stvari koje nam objektivno ne trebaju i time ubijamo domacu proizvodnju i postajemo zavisni od uvoza.

Gresis neke stvari. Ne uvozimo MI, uvoze privatni preduzetnici. Oni uvek rade sta im se vise isplati.

Drzva ne treba da postice privredu, nas drzava otezava privredu neracionalnim porezima, nametima i regulacijama.

Dakle, mi ne ubijamo domacu privredu, vec je ubija drzva, velikim drzavnim  trosenjem i prevelikim opterecivanjem domacih privrednika. Sto veliki broj njih tera u gubitke, sprecava ili im otezava rast, mnoge baca na u rad na crno i mnoge zatvara.

Dakle nama prvo treba da se obezbedi rast privrede, pa ce tek ondaa da krene da se puni drzavna kasa, kada privreda ojaca, i kda ima ko da je puni. Nazalost ne moze obrnuto jer drzva zivi od poreza.

Dakle drzava da obezbedi uslove, subvencije, da smanji uvoz proizvoda koje uspesno proizvodimo i da omoguci domacim proizvodjacima da zarade radeci "na belo", a onda se obracunati sa radom na crno i stabilizovati stvari. Ovako, mi smo u zacaranom krugu, nema plana, nema napretka.

ovako, uslove da, ali subvenije i smanjivanje uvoza proizvoda ne.

Dakle glavni rzlog, sto niko ne radi na belo, jeste to sto ako se prebaaci na belo, moze odmah da zatvori poso, jer previse novca treba da daa drzavi.

Zasto ne subvencije i zasto ne smanjivanje uvoza?

1. Subvencija je prosipanje iz supljeg u praazno. Da bi dao subvenciju trebaju ti pre, da bi imao pare, moras da povecas poreze. Aa porezi su vec problem.

2. Smanjivanje uvoza je lose po potrosace ( i na njih trebas d mislis, a ne samo kaako d punis drzavni budzet) jer su potrosaci upravo ti koji pune drzavni budzet. Smanjivanje uvoza je lose za potrosace jer im zbog manjka ponude i manjka konkurencije podize cenu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...