александар живаљев Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 НАЈВИШЕ МЕ КА ЉЕКАРА ИНТЕРЕСУЈЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ О ПРЕДВИЂЕНОМ ПРАВУ НА ЕУТАНАЗИЈУ У НОВОМ ГРАЂАНСКОМ ЗАКОНИКУ, АЛИ И ОСТАЛЕ ТЕМЕ ЗАСЛУЖУЈУ ПАЖЊУ ЦРКВЕНЕ ЈАВНОСТИ http://stanjestvari.com/2014/11/09/%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80%d1%9a%d0%b5-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%98-%d0%b7%d0%b0%d1%98%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d0%b1%d0%b8%d1%9b%d0%b5-%d0%bf/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Да смо ми хришћанска држава овај закон неби могао да прође, Просто је, закон служи да превентивно спречи људе да нашкоде и себи и друштву. Као што бол служи да опомене човека да погрешно чини тако и казнене мере које доноси закон служе као опомена да грешимо да треба нешто да поправимо. Човек допада болести зато што греши на духовном плану и докле год је жив постоји могућност да се покаје и да се спаси. Дозволивши еутаназију ми одизимамо човеку могућност да се спаси. Болестан човек је поред физичке болести и душевно болестан, јер свака болест почиње на душевном плану, Може ли се душевном болеснику дати право да одлучи о својој смрти. А још горе дозволити евентуално роднбини да одлучују о томе,м Рецимо наследници који су атеисти, Људи који немају никакве обавезе према моралу. Питам се само колико ће ту само бити убистава? Један мој пријатељ је био 6 месеци у коми у Аустрији, и већ се спремао терен да се искључе апарати кад се пробудио. Ево га од тад има сигурно 10-так година живи човек нормално. Због таквих случајева овакав закон је нехришћански али ми имамо пуно формалних хришћана па је све могуће. Али пошто интелектуалци воде државу све је могуће. Ево овај Мурамаса је прави пример интелектуалца, њему је еутаназуја право. А колко има тих Мурамаса, Одахвинга, авокада и сл. у нашем друштву. Хоћу да кажем интелектуалаца. александар живаљев and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 18:17, Muramasa рече Jedan pametan čovek i moj veliki uzor je rekao da se normalan čovek zalaže za zakone koji omogućavaju ljudima da rade šta god žele, dok ne ugrožavaju druge. Odlika morona je da žele da se mešaju u tuđ izbor i da nameću drugima svoje stavove. Niko vas ne tera da se eutanazirate. Nije mi jasno zašto vas svrbi sloboda onih koji to biraju za sebe. Ма да. Ево рецимо ти остариш и будеш доброг имовинског стања,паднеш у кому, а твој син атеиста коме морал баш и није врлина, једва дочека да потпише твоју еутаназију. Екстра закон, а држави смањује трошкове. Милина једна. Није ми јасно како раније нисам укапирао да су интелектуалци у праву, па сви ми финансирамо те и такве случајеве. Боље да то побијемо, ионако смо у дуговима до гуше. александар живаљев and звончица је реаговао/ла на ово 2 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 18:26, Muramasa рече Kada mi sposobnost padne ispod kritičnog nivoa, sam ću se eliminisati. Inače, odakle tebi ideja da kod ateista ne postoji moral? Pa tako što je njemu moral ono što mu neka knjiga kaže da radi, tako da kada ne bi bilo Biblije da kaže ne ubi on bi išao okolo i klao ljude. александар живаљев and VaSa110 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 18:26, Muramasa рече Nemam ništa protiv toga. Kada mi sposobnost padne ispod kritičnog nivoa, sam ću se eliminisati. Ево жена је нашто нашла на фејсу, Дечко од 20 год је скочио с бранковог моста, Није могао да поднесе душевни бол. Ослониосе на интелект који му је говориода је то најбоље решење. Схвати интелектуалче да разумном човеку није мило да ико остане без шансе за спасење, Па ти , који тако слепо верујеш свом интелекту, Никоме резумноме неби било мило да извршиш самоубиство, коликигод душевни бол да трпиш. А беспомоћност и јесте душевни бол. Па зар би могао за икога да кажеш: ко га шиша нек се убије кад није за живот, Зар ти неби било драго да се спаси. Зар ти неби било драго да се овај дечко уздржао и да није послушао своје мисли. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 18:31, Odahviing рече Pa tako što je njemu moral ono što mu neka knjiga kaže da radi, tako da kada ne bi bilo Biblije da kaže ne ubi on bi išao okolo i klao ljude. Занимљиво је да интелектуалац твог калибра не види да друштво без морала не постоји, јер ако не постоји однос љубави и поверења међу члановима друштва т у нема заједничког живота. Зашто нам друштво пропада, зашто све разграбисмо ко вуци. Свако гледа како да отме од друштва да би унапредио свој живот. Интелектуалац је природни човек о коме говори Св. Ап Павле. То је онај човек који живи по законима природе, јачи преживљава да се прошири врста. И он није способан да разуме друштвени живот где појединац жртвује себе зарад добробити друштва у коме живи. То је разум и интелектом се то не може докучити јер он то не жели да види. Многи су читали Библију али само разумни схватају, интелектуалци је читају али не виде смисао. Значи није до књиге него до разума онога ко га има или нема. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 17:18, Гром рече Да смо ми хришћанска држава овај закон неби могао да прође, Просто је, закон служи да превентивно спречи људе да нашкоде и себи и друштву. Za to sluze zakoni ukoliko zivis u komunizmu, naizmu, fasizmu ili nekoj drugoj kolektivistickoj diktaturi. U Drzvama gde zive slobodni ljudi, zakoni sluze da zastite ljude da medjusobno ne nanose stetu jedan drugom. D se medjubno ne ubijamo i ne pljackaamo. O tome daa li ce da skode sebi to pojedinac sam treba da odredi. A pojedinac nikako ne moze daa "skodi drustvu", moze samo koristeci nasilje da skodi odredjenim clanovima drustva. I n kraju mi nismo Hriscanska drzaava, Hriscaanska drzva ne postoji, pravoslaavlje i hriscanstvo nisu "drzavne religije" i religije kojima je u interesu stvarnje Hriscanskih drzvaa. Postoji jednaa Hriscaanskaa drzava a to je crkva. Inaace licno sm strogo protiv eutanazije, posebno u sluchajevima pacijenata u komi. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Новембар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Много Вам хвала, што сте се у дискусији усмјерили на питање еутаназија, мада ће вјероватно пажња јавности бити скренута на неке друге теме, као што су истополни бракови итд. И ми атеисти и ми који се трудимо да будемо хришћани, а граница је увијек између нас танка и протеже се до "посљедњег удиханија", дијелимо исти свијет и природом смо једнаки. Ми "практични вјерници" молимо се за спокојну кончину, но и лаици и ја као љекар који је радио претежно са умирућим пацијентима, знамо да у пракси често није тако. Медицински сам васпитан да се за живот борим управо до "посљедњег удиханија", такву сам и заклетву положио, али, искрено, много пута сам се запитао да ли је то оправдано. RYLAH, Wu and Гром је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 evo daaa obrazlozim sto sam protiv eutaanazije... zato sto je besmislena.. ukoliko osoba hoce d umre.. uvek moze da se ubije... proguta tablete i to je to.. .jedina eutaanazijaa u kojoj bi doktor bio neophodan je kada je neko u komi... a tu odluku ne donosi on vec njemu neko blizak. Sto mislim da je nema pravo. Dakle nikom nije uskraceno nikakvo pravo nad sopstvenim zivotom ako bi eutaanzik bil zabranjena. Лидија Миленковић, Дијана. and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 19:12, Muramasa рече A šta ako je svestan, ali nema ni minimum motorne funkcije da sam to uradi? Onda bi eutanazija imala smisla. Kako je to moguce? Ima kolica, srolja se niz stepenice.... covek ako oce da se ubije, aa svestan je moze daa se ubije ..... pa mu 10000 zakona to zabrnilo... evo npr hawking..... oce da se kokne? samo se sruci onim kolicima niz prvu terasu...... sta ce d ga zaustavi? praktino ne postoji covek koji ne moze da se ubije.. ako hoce... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 19:17, Млађони рече Kako je to moguce? Ima kolica, srolja se niz stepenice.... covek ako oce da se ubije, aa svestan je moze daa se ubije ..... pa mu 10000 zakona to zabrnilo... evo npr hawking..... oce da se kokne? samo se sruci onim kolicima niz prvu terasu...... sta ce d ga zaustavi? praktino ne postoji covek koji ne moze da se ubije.. ako hoce... Ja bih iskreno bio veoma tužan, da budem kao biljka a da ne postoji ni jedan način da se ubije. To što ti navodiš baš i nije moguće da se sruči sa terase jer to zahteva da se popenje uz ogradu koja je malo viša od visine kolica, a kako čovek ne može da se pomera to je veoma teško. Sada zamisli nemožeš ruke noge da pomeraš nemaš skoro nikakvu mogućnost da sebi oduzmeš život, a ako tražiš neki otrov da ti donesu to vrv ne bi uradili i šta onda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 19:27, Odahviing рече Ja bih iskreno bio veoma tužan, da budem kao biljka a da ne postoji ni jedan način da se ubije. To što ti navodiš baš i nije moguće da se sruči sa terase jer to zahteva da se popenje uz ogradu koja je malo viša od visine kolica, a kako čovek ne može da se pomera to je veoma teško. Sada zamisli nemožeš ruke noge da pomeraš nemaš skoro nikakvu mogućnost da sebi oduzmeš život, a ako tražiš neki otrov da ti donesu to vrv ne bi uradili i šta onda? ne bre brate.... zaletis se onim kojicima niz stepenice, ako su u staanju u kom je on gines 100 %...ne treba ti caak ni terasa.... I prekinite d zmisljate hipoteticke situacije. Svaki covek koji je svestan moze d se ubije - ako hoce. kadaa dodje u to nepokretno stnje on ne lezi u krvetu vec ima kolica.... a onaj ko je u stnju d ne moze prst d pomeri... tj nece jos dugo d zivi tako d i ne mor da se ubija.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 On 9. 11. 2014. at 19:33, Млађони рече ne bre brate.... zaletis se onim kojicima niz stepenice, ako su u staanju u kom je on gines 100 %...ne treba ti caak ni terasa.... I prekinite d zmisljate hipoteticke situacije. Svaki covek koji je svestan moze d se ubije - ako hoce. kadaa dodje u to nepokretno stnje on ne lezi u krvetu vec ima kolica.... a onaj ko je u stnju d ne moze prst d pomeri... tj nece jos dugo d zivi tako d i ne mor da se ubija.... E sad ja moram da se zalećem niz stepenice da ccrkavam sav slomljen na podu sat vremena umesto lepo uzmem tableticu/inekciju i ne probudim se više. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Ako već neko hoće da se ubije misli mda je humano omogući ti mu to na bezbolan način, nego ga naterati da se ubija na načine na koje će da se pati i da se mrcvari satima sav u bolovima i mukama kada samoubistvo pođe naopako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 A za one što ne planiraju da se oubijaju već su smao attention whor e za njih bih organizovao posebnu grupu ljudi da ide kod takvih ne da ih spašava nego da ih gura sa zgrade. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука