Jump to content

Причате ли сами са собом?

Guest

Препоручена порука

U kraju mog dragog se kaze "ljubi ga majka u strokav vrat" :D

Ali to nema veze...

Svi mi "pricamo" sami sa sobom...samo prvo mislimo da smo lujke zbog toga, a onda se pomirimo sa ludilom, a na kraju shvatimo da svi to rade :D

...

Klinka sam bila...u KV kod tetke...setam gradom, tetka, teca kod kuce...kupila sok na trafici i pevusim ulicom...stizem kuci kod tetke, haos zivi, tetka ljuta, al ne govori nista, nego me zove majka na telefon fiksni:

"isla si tuda i tuda, kupila si sok na toj i toj trafici, svrljala tu i tu, i sve to ajde, nego sto si pricala sama sa sobom obruka tetku " :D :D :D

Sreca moja pa je i moja mama crna ovca...a ne moram da napominjem da ni tetka ni teca nisu mrdnuli iz kuce, nego su im sve drugi preneli, kako njihovo ludo dete ide i prica samo sa sobom :D :D :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Redovno pricam sam sa sobom...skoro sam pricao na taj nacin da me cerka koja je u blizini pitala "tata sta jadis to?" 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Муж моје бивше колегинице иначе профа матиша,  излазио из куће и причао сам са собом,

срела га комшиница и онако запањена   и  ју   И....   са ким ти то причаш црни И....

А он мртав хладан   " Па знаш волим ја тако са времена на време да попричам са паметним човеком "

од сада бар имамо кеца у рукаву ако нас неко ухвати да причамо сами са собом.  :)  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Zašto pričamo sami sa sobom?

Ako razgovarate sami sa sobom, to nije znak ludila, nego zdravog razuma, tvrde britanski psiholozi.

IZVOR: EXPRESS PONEDELJAK, 8.02.2016. | 18:23

80539476956b8cfc005f66926355763_v4%20big

Ako ste se ujutro probudili nemotivisani i naglas rekli: "Ajde, ustaj i idi na posao", to nije ništa neobično, naročito ako ste suočeni sa situacijom zbog koje ste nervozni.. 

Naime, većina ljudi ima unutrašnji glas, onaj koji vas vodi, podstiče i pohvaljuje, ali i koji vam se ruga. Taj glas ostaje u našim glavama gotovo sve vreme, ali povremeno, da toga niste ni svesni, tu misao izgovarate glasno. 

Postoji nekoliko naučnih objašnjenja zašto do toga dolazi, a u knjizi “My Stroke of Insight” kao glavni razlog toga zašto razgovaramo sami sa sobom navodi se kako to nije nikakav znak luidla, nego način na koji mozgu dajete konkretna uputstva i naredbe i mozak tako postaje više fokusiran. 

Psiholozi navode kako je to govor koji automatski koristimo još od ranog detinjstva. Deca, ističu psiholozi, često pričaju sama sa sobom i to instinktivno, što je jedan od načina na koji uče. 

Međutim, naša nas okolina, zbog neznanja, kao decu ućutkuje i govori da ne pričamo sami sa sobom, upravo zbog raširenog verovanja kako je reč o poremećaju.

Ali,psiholozi tvrde suprotno – ako imate nešto da kažete, recite to naglas, jer upravo je tišina greška.

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2016&mm=02&nav_id=1094561

Подели на овим сајтовима

Ај' што причам, него и рукама гестикулирам.

Подели на овим сајтовима

Ај' што причам, него и рукама гестикулирам.

Ћути, ја правим фаце! :D

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

И то је редовно код мене :D

Подели на овим сајтовима

I ja! 

Osim što se sita ispričam sama sa sobom, najgore mi kad se setim nečeg smešnog pa idem ulicom sa glavom zabodenom u ešarpu ili šal da neko ne vidi da se kidam od smeha.

A kad jaganjci utihnu (ispitni rok) onda me možete videti kako u prevozu mrmoljim i mrdam ustima. Preslišavam se.

Подели на овим сајтовима

... зашто одједном осећам да у овоме што сте написали нема никакве шале...

Ne znam . Mozda zato sto se Vi tako osecate ...    :mazenje:

P.s. Ovo je sala ...  Ja ne pricam sa sobom na glas , samo u sebi razmisljam o sebi ... NZM ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...