Jump to content

Важност проповеди - треба ли другачији приступ? Слушате ли пажљиво беседе свештеника?

Слушате ли пажљиво беседе свештеника у храму?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Слушате ли пажљиво беседе свештеника у храму?

• Да, слушам и духовно се напајам
    • Понекад слушам, понекад не
    • Не, то ми је потпуно сувишно
      0
    • Код нас се веома ретко у цркви беседи
      0
    • Редовно се беседи и редовно ми је досадно

Препоручена порука

ne nego kad pop tiho priča onda je tišina u crkvi jer se svi napinju da čuju a kad je glasno onda možeš da ćaskaš sa onim do sebe. Znam iz iskustva, imali smo vo vremja ono namesnika koji je tolko tiho čitao poslanice o Vaskrsu i Božiću da su ljudi ludeli od muke a niko nije smeo ništa da kaže. Mislim da je dotični umislio kako je tako pobožnije - mada, ovde na snimku se loše čuje ali možda je uživo bilo glasnije

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ја исклјучиво и једино очекујем да од свештеника чујем како и он верује у истог Христа као и ја... али, авај!

То је, сине, искључиво ствар Будућег Века...

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

@@w.a.mozart, Додуше, тад се надам да нећемо веровати него гледати,лицем у лице...

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Iskreno, dosta zavisi i od  mog unutrašnjeg stanja, mada i od toga ko besedi... Ne znam, ja se recimo toliko uplašio kad me zet jednom, kad sam se vratio sa liturgije, pitao šta je besedio popa, da nisam mogao da se setim ni koje se evanđelje čitalo :D Posle sve nadošlo odnekud  :)))
Udario bih "Slušam, ali se duhovno ne napajam", da ima... Uf, ja sam ko oni što slušaju, a ne čuju  :0222_shocked:

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Често су непотребно дугачке. Посебно код свештеника који беседама нису вични, а волели би да оставе утисак на присутни народ, па онда замуцкују, губе се у пола реченице, почињу ново, не верујем да до краја и сами контају о чему су беседили.

Иначе, има правих бисера од беседа код нас на Литургијама (у позитивном смислу, да не буде забуне), само што опет мислим да се треба ограничити на неко време, због људи. У првих пет минута поруке схвате и људи који су у цркви педесет година и они који су једва испостили недељу дана да би се причестили и једва чекају да приђу путиру, па да одма зађу за угао и омасте један хамбургер :))) Можда би, за оне које нека тема интересује, требало увести обавезу држања духовних сусрета, или тематских вечери, макар једном недељно, а да се беседе сконцентришу на неку уску тему, коју сви могу да прихвате без да поскакују на ногама, мислим да би то било корисније свима, а и натерало би ове прве да опет дођу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...