Драгана Милошевић Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, 4. новембра 2014. године, у сали парохијског дома Саборног храма у Чачку уприличен је округли сто под називом „Веронаука, 13 година после (поуке из прошлости, садашње стање, поглед у будућност)“. Округли сто је организован иницијативом старешине храма, протојереја Ивана Пауновића. Округлом столу су присуствовали директори основних и средњих школа архијерејског намесништва трнавског. Учесници су били епархијски координатор, ђакон Новица Благојевић, намеснички координатор, јереј Слободан Јаковљевић, директор Гимназије у Чачку, професор Иван Ружичић и вероучитељЂорђе Матијевић. Након обраћања јереја Слободана Јаковљевића, који је изнео стање о веронауци и вероучитељима у Чачку, присутним гостима се обратио ђакон Новица Благојевић који је пренео ставове Епархије који се тичу побољшања веронауке на територији светосавске богочуване Епархије жичке. Дискусију су отворили директор Гимназије и верочитељ који су износили своја искуства о веронауци у просвети. Присутни директори су узели учешћа коментаришући досадашња достигнућа верске наставе у својим школама. Постигнут је консензус мишљења који се односи на побољшање статуса верске наставе у школама. Црквена општина у Чачку учинила је смео корак у правцу побољшања верске наставе.са чиме су се сложили сви директори школа. Округли сто је протекао у пријатној атмосфери која је оплемењена дијалогом и међуразумевањем представника Епархије и директора школа. С вером у Господа полажемо наде да ће сличне трибине, округли столови, утицати на бољитак верске наставе. http://eparhija-zicka.rs/okrugli-sto-veronauka-13-godina-posle/ Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Sećam se kada je moja sestra krenula u prvi osnovne i imala je veronauku. Gledao sam njenu svesku sa crtežima svetaca i umalo sam pao sa stolice od smeha. Kada sam joj rekao da joj oreol na glavi svetog Nikole liči na krompir, ona mi je rekla da njeni drugari crtaju oreole tako što zabiju šestar svetitelju u nos. sHa_sarcasticlol Posle je u petom razredu dobila nekog demonologa koji je deci govorio da im je osmeh demonski i da su možda zaposeta, što je nju ozbiljno istraumiralo. Наравно да треба да се веронауком баве, да кажем, проверени људи, који неће застрашивати децу. То уопште важи за сву педагогију и просвету, имаш таквих ликова и међу географичарима и музичарима, наставницима физичког итд... Не знам како се регрутују вероучитељи/це али ја сам јако задовољан нашом, тј. вероучитељицом моје ћерке, врло "урбан" лик, нормална жена.....тако ми делује. А сад дал је ко кропмир ореол или није, то је све слатко и лепо.... То су деца Драгана Милошевић, Kaludjerovic Sreten, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 @@Muramasa, То су деца чистог ума, лепо је кад цртају, пусте машти на вољу. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Црквена општина у Чачку учинила је смео корак у правцу побољшања верске наставе.са чиме су се сложили сви директори школа. Округли сто је протекао у пријатној атмосфери која је оплемењена дијалогом и међуразумевањем представника Епархије и директора школа. С вером у Господа полажемо наде да ће сличне трибине, округли столови, утицати на бољитак верске наставе. Opštinski komitet u Čačku učinio je smeo korak u pravcu poboljšanja marksističke nastave са чиме су се сложили сви директори школа. Округли сто је протекао у пријатној атмосфери која је оплемењена дијалогом и међуразумевањем представника Partije и директора школа. С nadom u Partiju полажемо наде да ће сличне трибине, округли столови, утицати на бољитак Marksističke наставе. Oprostite ali bilo je neodoljivo. Indoktrinacija bila, indoktrinacija ostala. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука