Ljubičasta Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ni meni tvoja potreba da mi ukazes na to. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Niko ne može da ispuni sve zapovesti da bi ugodio Bogu. Uostalom, zašto bi Mu neko ugađao kad je takav kakav jeste? Тачно је Мурамаса да да нико не може да испуни све заповести , али Бог је милостив и прашта онима који верују и труде се да испуне заповести . Бог је једино безгрешан и милостив , и он воли све људе , али све треба да се заради па и царство Божије . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ja mogu da razumem Muramasu ali nisam mu kadra valjano predociti moju perspektivu... Deluje iskreno i to mi se dopada! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ja mogu da razumem Muramasu ali nisam mu kadra valjano predociti moju perspektivu... Deluje iskreno i to mi se dopada! Hocu reci, vec si nas! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 И мени тако делује Лиса , а пошто изгледа да се ради о веома младом човеку , сигуран сам да ће он временом изменити своје ставове . LISA је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Ja bih odbio da budem poltron, ne bih drhtao, nego bih ponosno otišao iz tog Carstva i našao svoje društvance u Paklu. Čak i da budem primljen, ja tu ne bih imao šta da tražim. Zamislite koliko je veće junaštvo ne pokoriti se onome koje svemoćan, nego se okrenuti i otići. Prvo, Bog ništa ne zapoveda...čak su i deset Božjih tzv. zapovedi, u stvari deset Božjih saveta, desez Božjih reči, i tako se i nazivaju u SZ. Međutim, čovek, koji je nadahnut primio te reči, u svojoj ljubavi ih je, za sebe, odredio kao zapovest. To ti je kao kad ti neko koga bezgranično voliš, nešto zamoli - za tebe je njegova molba zapoved, a sam si sebi teško razočarenje ako odbiješ to da uradiš. Zato te molitve koje si citirao tako zvuče - to nije Bog, to je čovek koji oseća da je razočarao Onoga kojeg voli, u stvari i bolje rečeno, čovek koji je sobom razočaran zbog okretanja leđa onome koji ga voli. Bog nije silnik, ali je silan - On te je stvorio i dao ti slobodu i da ga mrziš...međutim, pošto te je stvorio - i tvoja prava priroda je od Njega, ne od tebe, pa tako, hteo ne hteo, zavisiš od Njega. I to što si zdrav i snažan, je Njegov dar. To što si nezahvala na daru, Njega ne vređa, jer te voli, ali tebe srozava. E sad, pošto ti nisi vlasnik svog života, imaš dve opcije - da budeš sa Njim, u slobodi, ili da budeš SAM, opet u slobodi, jer - ako ne želiš da budeš sa Bogom, u stvari ne želiš da budeš nisakim....sam u mraku, jer Bog je JEDINO svetlo, u dosadi, večnoj...Možeš slobodno to da zamisliš kao vezanog kvadriplegičara u mraku u večnost...To je pakao, ne nekakve vatrice i žurka sa lošima - nema toga. Društvance u paklu neće postojati, sam ćeš biti sebi "društvance". I to nije Božja osveta - to je tvoja odluka. A sluga ćeš da budeš...Sluga rogatom, koji i govori - ma daj, odupri se tiraninu! ...A jedini tiranin je on, ne Bog. Ako Bogu ne služiš, služiš rogatom...ne sebi, nikom drugom do njega, jer on želi pobunu i iskrivljenu sliku. I okrenuti leđa Bogu ne da nije junaštvo, već najveća moguća budalaština i zlo, ali prema samome sebi. To ti je kao da nalupaš šamare doktoru koji dok te leči uzrokuje ti bol, koja dovodi do izlečenja, a ti mu se svetiš zbog tog bola. No, sad si silan teretana, pun sebe verovatno i mlad, pobunjenik. No, Bog te čeka da shvatiš koliko su u stvari malen i krhak, a onda će ti ponovo ponuditi zagrljaj Oca, nikada tiranina. Nadam se samo da te onaj drugi neće toliko obuhvatiti da taj zagrljaj tada ne odbiješ.Zapamti, brate moj, ili služiš rogatom, ili si sa Bogom...Bogu se NE SLUŽI, Njemu se uzvraća ljubav za ljubav...iako to sada ne shvataš. Kažem ti - ti si mala maca što se tiče ateizma u kojem sam ja bio - komunista, oficir JNA, akcijaš, zadrti nevernik koji je mrzeo hrišćanstvo iz petnih žila...a onda, kad sam se malko otvorio, poslao mi je poruku. Sad mi je najviše žao godina potraćenih u gluposti ateizma, u mržnji kojoj me je ateizam učio...Sad doktoriram sv. Pismo i žao mi je što nemam vremena da uradim sve one stvari koje sam propustio za svojih 35 godina ateizma. Nadam se da tebi neće trebati toliko vremena da shvatiš. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Uziva, ali vremenom postajes njihov rob, postajes zavistan od strasti i upravo to uzivanje te cini zavisnim, hoces jos i jos i jos i onda strast gospodari tobom, sav si joj podredjen i ne samo ti vec podredjujes strasti i sve sto te okruzuje... Droga je jedan lep, doduse pomalo ekstreman primer, kocka takodje etc, etc. Nema slobode izbora, vremenom si u nuznom, robovskom odnosu prema strasti. Ali ovo o cemu govorim je opste mesto, to svi znaju, cudi me da ste iznenadjeni... Ovo što si napisala može se primeniti na mnogo širi krug stvari pa i na religiju ali samo za grupu ljudi koji na kraju završi znaš već gde. Evo za mojih 50 godina nisam postao zavistan ni od strasti ni od droge ni od duvana............. I ne samo ja nego ogromna većina ljudi, tako tvrdnja da se postaje rob strastima generalno je daleko, daleko od istine. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Jesi li video ona suzna moljenja prepodobnog Jefrema Sirinog na osnovu kojih sam izveo zakljucak koji si citirao? Govori kao da je pred Staljinom, a ne pred briznim ocem Однос сваког од нас са Богом је личан, динамичан и јединствен. И креће се од "примитивног страха" преко "страха од богоостављености" до "љубави која се не пита, већ само гори". Молитве најбоље разуме неко ко се бави молитвом. feeble, Драшко and Ljubičasta је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука