Иван Ивковић Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 On 9. 2. 2014. at 21:47, DankaM рече Iz nekog razloga, Buson mi nekako više "leži" nego Bašo... Ствар укуса. Ја их волим све али ми Сантока Танеда (1882-1940) убедљиво одскаче. Вероватно због добро искоришћених мрачних нијанси и довољно смелости да прави експерименте... "Дани у којима не уживам: кад не пешачим, кад не пијем саке, кад не пишем хаику." "Западњаци покушавају да освоје планине. Народ Истока размишља о планинама. за нас планине нису предмет научног истраживања већ уметничко дело. Стрпљиво окушам планине." 20.IX 1930. Изгледа ми да није много (ако је уопште) превођен на Српски. Покушаћу да бар мало исправим ту неправду! између живота и смрти непрестано пада снег ходам не може бити друкчије пада снег имам шта да једем пада снег отварам прозор испуни га пролеће куда сад да кренем ветар [фото http://zatma.org/Dharma/zbohy/Literature/essays/uyx/yaoxinpoems.html] АлександраВ, Жика and Дуња је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 On 9. 2. 2014. at 23:17, НиколајСвесрпски рече www.youtube.com/watch?v=i81E-sMmJKg www.youtube.com/watch?v=7e2A_zusqvI Ма ово су највећи домети хаику поезије! Ово ме подсећа на реакцију мог друга кад сам му навео неколико примера хаику поезије: "киша пада, трава расте, гора зелени"... :brokoli: НиколајСвесрпски and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 On 10. 2. 2014. at 0:02, Иван ПТ рече "Дани у којима не уживам: кад не пешачим, кад не пијем саке, кад не пишем хаику." Alter-prevod: Dan u kome ne lutam, ne pijem sake, i ne pišem haiku - za mene je promašen. Ovaj k'o da je bio rod muškoj liniji moje porodice АлександраВ and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 прашњави друм лакше се дише у сенкама http://photo.net/photodb/photo?photo_id=7129540 DankaM, Дуња and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Дуња and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 17, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2014 Ево одличног домаћег сајта који је посвећен хаику поезији. Ту је и доста линкова ка другим сајтовима значајним у овој области. Хаику стварност: http://haikureality.webs.com/ohaikustvarnosti.htm АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 под стрехом у ластином гнезду два миша зимују [Томислав Ж. Вујчић] nokishita no enka ni tsugai no fuyu nezumi http://www.haigaonline.com/issue4/ISSUEFOURTRADITIONALTOMISLAV.html АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 20, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2014 http://www.tricycle.com/reviews/dewdrops-lotus-leaf лопов је оставио месец у прозору (Рјокан) АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 22, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2014 Mesec se presijava. Kad bih se opet rodio, voleo bih da budem bor navrh nekog grebena. Rjota Te bele hrizanteme čine se višim no što su u praskozorju. Jasen Izlazim. Prolećni vetar se spleo međ vrbama Ćodo Stari se pesnik pomalja iz dubina purpurnoga bokora. Tjora АлександраВ, Иван Ивковић and Дуња је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 гракћу гаврани још дубље у јакну увлачим главу (Драган Ј. Ристић) Дуња, АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 претопло за шетање стуб од облака http://pinchofgrace.net/tag/cloud/ АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 високо сунце у долини плача цвркућу птице DankaM, Дуња and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 летња олуја дечачић закључава улазна врата (непознати аутор) DankaM and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 2, 2014 Пријави Подели Написано Март 2, 2014 не могу бацити канту са смећем - ту живи цврчак Александер Белих (Русија) Давор73, АлександраВ and Дуња је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 промена плана... хоћу да слушам јутарњу кишу извор Караконџула, АлександраВ, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука