Jump to content

Дошло је време...

Препоручена порука

Док слушам људе како кроз мржњу говоре срце ми се грчи, као да у грудима имам бодљикаву жицу од које бежи.

Прија ми осмех пун љубави, који прати сјај у оку.

Подели на овим сајтовима

Ех...Лаза...   http://guskova.ru/~mladich/Laza_Lazarevich/prvi_put_s_ocem_na_jutrenje

"... Стегла срце, копни из дана дан, а све се моли Богу: „Боже, ти мене немој оставити!”..."

"...  Велим: да Бог поживи тебе и ону нашу дечицу! Није нас хранила ни кућа ни ливада, него ти, хранитељу наш! Нећемо ми бити ниједно гладни док си ти међ нама!..."

"... Па зар смо ми неки престари људи? Здрави смо, хвала Богу, а здрава су нам дечица. Молићемо се Богу, па радити.

— Као поштени људи!........... Па ћемо опет стећи кућу!

— Извешћемо нашу децу на пут — каже мати.  ...."  

"...Управо њих двоје ступају преко прага, а на цркви грунуше звона на јутрење. Громко се разлеже кроз тиху ноћ и потресе се душа хришћанска. И као талас суво грање, тако њихов звук односи бољу и печал, кида узе таштине, а скрушена душа разговара се с небом..."

Подели на овим сајтовима

Псалам 117.
Алилуја.(МТ: Псалам 118)

1. ИСПОВЕДАЈТЕ се Господу, јер је добар,
    јер је до века милост Његова.
  2. Да рече дом Израиљев, јер је добар,
  3. Да рече дом Аронов, јер је добар,
  4. Да реку сви који се боје Господа, јер је добар,
  5. Из невоље призвах Господа,
    и услиша ме нашироко.
  6. Господ је мени помоћник,[1]
    и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек.
  7. Господ је мени помоћник,
    и ја ћу погледати смело непријатеље моје.
  8. Добро је (већма) уздати се у Господа,
    него ли уздати се у човека;
  9. добро је надати се у Господа,
    него ли надати се у кнезове.
  10. Сви народи окружише ме,
    и Именом Господњим брањах се од њих.
  11. Опколивши опколише ме,
  12. Опколише ме као пчеле саће,
    и плануше као огањ у трњу,
  13. Гурнут посрнух да паднем,
    и Господ ме прихвати.
  14. Снага је моја и песма моја Господ,
    и би мени за спасење.
  15. Глас је радости и спасења у насељима праведних:
    Десница Господња учини силу,
  16. десница Господња подиже ме,
    десница Господња учини силу.
  17. Нећу умрети, него ћу жив бити,
    и казиваћу дела Господња.
  18. Карајући покара ме Господ,
    али ме смрти не предаде.
  19. Отворите ми врата правде,
    ушавши кроз њих исповедаћу се Господу.
  20. Ово су врата Господња,
    праведници ће ући кроз њих.
  21. Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио,
    и био си ми на спасење.
  22. Камен који одбацише зидари,[2]
    овај поста глава од угла;[3]
  23. од Господа би то,
    и дивно је у очима нашим.
  24. Ово је дан који створи Господ,
    обрадујмо се узвеселимо се у њему.
  25. О Господе спаси!
    О Господе, поведи добро!
  26. Благословен Који долази у Име Господње;[4]
    благословисмо вас из дома Господњег.
  27. Бог је Господ и јави се нама;
    саставите празник с гранчицама (врбице)
    до рогова жртвеника.
  28. Бог мој јеси Ти, и исповедаћу и хвалити Те;
    Бог мој јеси Ти, и узвисићу Те.
    Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио,
    и био си ми на спасење.
  29. Исповедајте се Господу, јер је добар,
Подели на овим сајтовима

Bože, ne dopusti da srce naše ostane prazno, nego daj, pošto od Tvoje volje sve zavisi, da uvijek želimo i da se nadamo i da to što želimo bude dobro i stvarno i da naša nada ne bude isprazna. Daj da predmet naših želja bude viši i ljepši od našeg života i da se dobroj nadi nikad ne iznevjerimo zbog kratkih i varljivih ostvarenja koja zaklanjaju vidik i lažno obećavaju odmor. Daj nam prav put, sa prolaznim posrtanjima, a sa mirom i slavom na kraju. I daj nam mudrosti i hrabrosti, kad nam daješ iskušenja. I ma kuda išli i lutali, ne daj da na kraju ostanemo izvan Tvoje milosti jer to svake sekunde, na svakom mjestu, svakim djelićem bića trebamo.

Ivo Andrić

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

У чему је трик, кад се неко појави баш онда кад не би требао, постави питање на које је незгодно да зна одговор и види оно што ниси желео да та особа види?  :.mislise.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Cini mi se da bol nije dovoljan razlog da se ne prigrli zivot.
Bol, kao i vreme, dolazi bez obzira na sve. Pitanje je samo,
kakve velicanstvene trenutke, uz bol mozemo dobiti od zivota?

60709.2044850.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

У чему је трик, кад се неко појави баш онда кад не би требао, постави питање на које је незгодно да зна одговор и види оно што ниси желео да та особа види?  :.mislise.

Ово си добро дефинисала, то су ми јако познате ситуације али учим да их се не бојим већ да их ........ знам да се не каже по српски "хендлујем" ал не могу да се сетим бољег израза joooj (сад би ме онај Пајко развалио :))) ....

Мислим да су то претерано отворени људи, немај неки осећај за другога ........а у главном су то заиста добри људи и тим је теже рећи им да није ни време ни место ....ни адекватно питање :)

Често такви људи могу да "намиришу" слабе тачке и са радошћу их испитују, опет из добре намере....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

За најбољу намеру...која то и јесте  :pivo:           :)))

Има још нешто у томе. Као да кроз то учим да ништа не кријем, не да ми се, а то је добро за мене...даје ми храброст и опомиње да не радим ништа што бих морала да сакријем .  У то име  :pivo:

Подели на овим сајтовима

tumblr_mecuiybg6P1qm7yg5o1_500_zps3ae2e0

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Дошло је време...да се верује

Господ се о свему брине, рекоше ми два пута...довољно паметноме, а некима ....као мени..... :)))

Улетим ти ја у 493, са сендвичем и јогуртом, већ сви поседали, нема слободних дуплих места..седох поред неког човека, није ми баш удобно, помало тесно, нит могу да спустим ранац, нит да онај јогурт отворим....до МЛд-а има 50 минута

Ипсред мене један човек устаје и овај до њега добија и суседно место да се рашири, мислим се ја "што бих и ја волео тако..." а онда се мислим, ајд не размазуј се, сео си како си сео ......али остаје та жеља

Није прошло минут два, диже се њих петоро (радници Ласте који излазе у централи подно Медаковића), и ето мени "дуплекса"....раширих се на два седишта, слистих и сендвич и јогурт....

Чак стигох и на кафу у Варди....

:slavaaa:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...