И.стојковић Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Има ли какве пропуснице? Ако идем и у уторак и у среду, а биће и за остале дане.... Шалим се, Богу хвала да књиге и даље волимо.... Ако Бог да, моја маленкост ће доћи после 14:00 (до тада радим) "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Октобар 26, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Maло пре су јавили преко радија да је на Сајму велика гужва и то само што се отворио... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 да, катастрофа је, моја парохија је десеткована - пола свештеника због гужве је тамо клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 ПРВИ УТИСАК СА САЈМА ( С ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА "ХРИШЋАНСКО-ПРАВОСЛАВНЕ" КЊИГЕ ): мало нових књига, углавном све стара издања, а ако и има нових књига, оне су на старе теме ... Далеко су дани када ће хришћани почети да пишу и издају искрене књиге ... сада је то сасвим јасно! Богослови, ај кући да читате мало праве књиге!!!!!!!!!!!!!!!! Углавном, задовољићемо се старим "папагајисањем" онтологије-љубави-слободе-евхаристије и старим мељањем мртве хришћанске герондике, фолклора, народњачке побожности, итд. Али, зато је ту нова књига Х.Јанараса ... поред њега, на Истоку ( који је, бајдвеј, већ одавно на богословском умору) има мало живих: Зизи, Гондикакис, Корнаракис, Јелисавчић, еп Порфирије Перић ... и нико више! Ето, није све баш црно :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Купио сам данас 6 књига међутим једну сам већ изгубио. Цене су кул. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Хвала :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Богу хвала!!!! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 u sredu na sajmu knjigaja sam jedan od autora ove monografije sto se tice fotografija i nadam se da cu sticu na promociju u 17h pa ko me zna sa forume nek se javi i da se uzivo upoznamo "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 jel funkcionisu tamo kartice ili moraju suve suske da se nose 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Октобар 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2009 Промоција књиге Христа Јанараса: Личност и Ерос БЕСЕДА, издавачка установа православне Епархије бачке припремила је за овогодишњи београдски сајам књига још једно ексклузивно издање. Овога пута реч je о књизи познатог православног богослова и философа Христа Јанараса. Поред неколико до сада објављених наслова овог познатог аутора (Азбучник вере, Метафизика тела, Истина и јединство Цркве), наша издавачка кућа приредила је књигу ЛИЧНОСТ И ЕРОС. Промоција књиге ЛИЧНОСТ И ЕРОС одржаће се у уторак, 27. октобра, у Амфитеатру почасног госта, у хали 1 београдског сајма, са почетком у 19 часова. Почасни гост, господин Христо Јанарас представиће своје дело заједно са Његовим Преосвештенством Епископом новосадским и бачким господином др Иринејем, уредником издања, и протојерејем-ставрофором др Владаном Перишићем, професором Богословског факултета у Београду. У среду, 28. октобра, на истом месту, у Амфитеатру почасног госта, са почетком у 12 часова, професор Јанарас ће одржати предавање на тему Књижевност и метафизика у грчкој и српској традицији. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 danas u 17h ... dobila sam informaciju da ce na promociji govoriti i vladika Atanasije Rakita "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 Не волим сајмове. Нема кисеоника и хаотично је. Милион људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исихаста Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 На сајму је данас било баш мало људи, а и нема много нових књига и нема нарочитих снижења. Ја сам од црквених књига пазарио оне које су и овде препоручене https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,679.msg36094.html#msg36094 и https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,679.msg48238.html#msg48238 И један добар библијски атлас, скуп је али вреди. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 31, 2009 Део модерације ће на Сајму да буде ту око 17ч. па се видимо ако неко може да дође... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 31, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2009 16 ili 17 1414_feel Dogovorite se 0104_cheesy Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука