Jump to content

Београдски сајмови књига - нова издања, препоруке

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Има ли какве пропуснице?

Ако идем и у уторак и у среду, а биће и за остале дане....

Шалим се, Богу хвала да књиге и даље волимо....

Ако Бог да, моја маленкост ће доћи после 14:00 (до тада радим) :drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Одговори 412
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Maло пре су јавили преко радија да је на Сајму велика гужва и то само што се

отворио...

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

ПРВИ УТИСАК СА САЈМА ( С ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА "ХРИШЋАНСКО-ПРАВОСЛАВНЕ" КЊИГЕ ):

мало нових књига, углавном све стара издања, а ако и има нових књига, оне су на старе теме ...

Далеко су дани када ће хришћани почети да пишу и издају искрене књиге ... сада је то сасвим јасно!

Богослови, ај кући да читате мало праве књиге!!!!!!!!!!!!!!!!

Углавном, задовољићемо се старим "папагајисањем" онтологије-љубави-слободе-евхаристије и старим мељањем мртве хришћанске герондике, фолклора, народњачке побожности, итд.

Али, зато је ту нова књига Х.Јанараса  :drugarstvo: ... поред њега, на Истоку ( који је, бајдвеј, већ одавно на богословском умору) има мало живих: Зизи, Гондикакис, Корнаракис, Јелисавчић, еп Порфирије Перић ... и нико више!

Ето, није све баш црно  :smiley:

Подели на овим сајтовима

Богу хвала!!!!

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

u sredu na sajmu knjiga

ja sam jedan od autora ove monografije sto se tice fotografija i nadam se da cu sticu na promociju u 17h pa ko me zna sa forume nek se javi i da se uzivo upoznamo

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Промоција књиге Христа Јанараса: Личност и Ерос

Постављена слика

БЕСЕДА, издавачка установа православне Епархије бачке припремила је за овогодишњи београдски сајам књига још једно ексклузивно издање.

Овога пута реч je о књизи познатог православног богослова и философа Христа Јанараса. Поред неколико до сада објављених наслова овог познатог аутора (Азбучник вере, Метафизика тела, Истина и јединство Цркве), наша издавачка кућа приредила је књигу ЛИЧНОСТ И ЕРОС.

Промоција књиге ЛИЧНОСТ И ЕРОС одржаће се у уторак, 27. октобра, у Амфитеатру почасног госта, у хали 1 београдског сајма, са почетком у 19 часова.

Почасни гост, господин Христо Јанарас представиће своје дело заједно са Његовим Преосвештенством Епископом новосадским и бачким господином др Иринејем, уредником издања, и протојерејем-ставрофором др Владаном Перишићем, професором Богословског факултета у Београду.

У среду, 28. октобра, на истом месту, у Амфитеатру почасног госта, са почетком у 12 часова, професор Јанарас ће одржати предавање на тему Књижевност и метафизика у грчкој и српској традицији.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

danas u 17h ... dobila sam informaciju da ce na promociji govoriti i vladika Atanasije Rakita

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

На сајму је данас било баш мало људи, а и нема много нових књига и нема нарочитих снижења.

Ја сам од црквених књига пазарио оне које су и овде препоручене

Постављена слика

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,679.msg36094.html#msg36094

и

Постављена слика

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,679.msg48238.html#msg48238

И један добар библијски атлас, скуп је али вреди.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...