Crveni Baron Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Брате у старту твог гледања постоји две ствари са којима се не слажемо. А то је да државе могу бити пријатељи и да постоји духовна веза између држава. . Ovo zato sto ne znas sta je drzava . Demokratska. Upravo je narod taj koji tvori rdzavu i narod je taj koji je izabrao Nikolica i narod je taj koji je uprilicio paradu i docek Putinu ... Sa druge srtane imas i drzavu kako je ti vidis i koju nije izabrao narod i to je ona koja je organizovala paradu pedera. Tako da drzava ima dve srrane i narodnu i nenarodnu a u slucaju ljubavi prema Rusiji je narodna i narodni izbor. Dexi, kordun and Натан је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Ovo zato sto ne znas sta je drzava . Не знам шта је то за тебе "држава", а то ме баш и не занима. А овако знам одлично шта је држава. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Мислим да претерујете у шегачењу, цинизму ,сарказму итд итд... Ваш проблем је у томе што на свет и живот ,гледате либерално а не православно,и у том смислу мрзите Путина,Русију јер вам је неко причао како тамо живе зли комунисти који убијају милионе, а народ живи бедно... Ја заиста верујем да је Русија искрени пријатељ Србије, а да је духовна веза (нај)јача него што мислимо...и наравно да то има везе са Богом... Није тачно. Ево ја не мрзим Путина и био сам сад на војној паради, и не мрзим Русију, волим је свакако више од Америке и нисам либерал, али опет не видим везу Бога и Путина и било којег другог политичара? Ако се спрдам овде са Милосављевићем око Путина, то је заправо иронична критика на оне који дугу објашњавају као да су рођени пре 5 000 година, а не као обичан природни феномен, и који у Путину виде Бога а не обичног човека као што смо ти и ја. Никакве разлике нема између њега и Обаме, само је један конзервативан и види то као решење за свој народ и тај исти га подржава због тога што је Русија одувек била конзервативна земља због утицаја православља. Исти случај имамо у Немачкој и Британији где имамо исто конзервативне странке на челу државе на које утиче католичанство и протенстантизам. Што по тој логици Бог не би подржао Меркелову и њену Хришћанско-демократску унију или пак Камерона и његову Конзервативну странку? Никакве везе заправо немају те конзервативне странке ни са Богом а ни са хришћанством. Политика је нешто друго у односу на хришћанству, као што не треба правити хришћанску науку тако не треба правити ни хришћанску политику. Као што постоје бројне критике мешања религије у науку па тако имамо разне креационизме и слично, тако постоје бројне критике мешања религије у политику, а познато то нам је мешање кроз историју. Ако погледаш, атеисти ће увек критиковати ово двоје. Антитеисти управо постоје због микса религије и политике, јер им се религија представља као идеологија, а она то није. Ја сам дискутовао са неким атеистима који ће рећи да је религија=идеологија, да нема разлике. Религија увек остаје на духовном пољу, као средство којим се човек подиже на виши ниво, а не као средство прављења доброг поретка. Шта је Христос у вези политике рекао само? Љуби ближњег, љуби непријатеља, дај цару цареву и ништа више. И то је то, ништа више. Нити је рекао колики порез треба бити, ни да ли је боље слободно тржиште или регулисано, ни да ли је боља аутократија или демократија, ништа од тога није казао, довољно је само ''љуби ближњег свога'' и за мене је лично то једина, права, истинска политика. Када би свако на овој планети љубио ближњег свог, нити би нам требала држава, нити правни систем, нити би се питали јел добро слободно тржиште, сви би имали довољно и нико никог не би мрзео, владала би једна анархија, али добра анархија, не она панкерска, бунтовничка. Овако, наша пала природа и наши греси нам не дозвољавају да направимо такву заједницу, јер нисмо слободни и зрели. То једино Бог жели од нас, то је тај рај, то царство небеско које прво почиње од човека изнутра, а онда се прелива споља па добијамо рајско стање, а не да Он тобоже подржава Путина или неког другог и навија за њега шаљући му дугу као знак подршке. Још само фали да сиђе међу људе и на изборима заокружи Путина. Duga je Božji znak. Znak koji je Bog dao nakon Potopa kao potvrdu da se Potop više neće dogoditi. Znak sigurnosti i zaštite. Vreme se najednom razvedrilo kad je Putin sleteo i bilo je suvo sve do sam početak parade. Ne znam šta sve to predstavlja. Daj Bože da je poruka pozitivna То је заправо дело руског ХААРП-а из Сибира, мене болела глава кад је ударило Сунце. Ovo zato sto ne znas sta je drzava . Demokratska. Upravo je narod taj koji tvori rdzavu i narod je taj koji je izabrao Nikolica i narod je taj koji je uprilicio paradu i docek Putinu ... Sa druge srtane imas i drzavu kako je ti vidis i koju nije izabrao narod i to je ona koja je organizovala paradu pedera. Tako da drzava ima dve srrane i narodnu i nenarodnu a u slucaju ljubavi prema Rusiji je narodna i narodni izbor. Заправо већина из тог народа је изабрало Николића, тако функционише демократија, као владавина већине. Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Заправо већина из тог народа је изабрало Николића, тако функционише демократија, као владавина већине. Треба и напоменути да постоји више врста демократије. А не само ова, која се барону свидја, владавина руље. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Заправо већина из тог народа је изабрало Николића, тако функционише демократија, као владавина већине. Upravo tako. I Nikolic je lepo primio Putina, narod ga je lepo primio, nije trebalo rasporediti hiljade specijalaca da stite paradu kao u slucaju pedera i svakome sa dve ciste u glavi je jasno da li Srbi nekoga vole ili nevole .... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Upravo tako. I Nikolic je lepo primio Putina, narod ga je lepo primio, nije trebalo rasporediti hiljade specijalaca da stite paradu kao u slucaju pedera i svakome sa dve ciste u glavi je jasno da li Srbi nekoga vole ili nevole .... Што да не? Исти ти Срби су изгласали устав који каже да педери имају право да шетају. Лепо тамо пише сви грађани имају право на окупљање.. итд... не пише сви грађани имају право на окупљање (осим педера). Па ти би баш ону сирову "демократију" из каменог доба... није битан ни правни поредак који је демократија донела. Већ не мора ни законе да поштује (које је сама донела) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Што да не? Исти ти Срби су изгласали устав који каже да педери имају право да шетају. Лепо тамо пише сви грађани имају право на окупљање.. итд... не пише сви грађани имају право на окупљање (осим педера). ) Moraju da traze dozvolu za setnju. Imaju pravo aliim treba i dozvola a nigde u Ustavu ne pise da dozvola mora da im se izda ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Likovi kao što je Putin su verovatno najbolje rešenje za današnju Rusiju. Pošto takva društva (uključujući tu i Srbiju) izgleda da funkcionišu samo pod nekim oblikom diktature. Ali to ne menja činjenicu da on nije božiji izaslanik na Zemlji, novi mesija, nije tu da bi promenio tok istorije i nema natprirodne moći koje mu se često pripisuju On je jedan sposoban političar i oligarh, sa određenom harizmom. I to je sve. RYLAH, Deja Vu and Млађони је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Likovi kao što je Putin su verovatno najbolje rešenje za današnju Rusiju. Pošto takva društva (uključujući tu i Srbiju) izgleda da funkcionišu samo pod nekim oblikom diktature. То је једна врло опасна теза која се вазда провлачи. Нисмо ми у просеку ништа различити од људи из држава које сасвим лепо функционишу без ”неког облика диктатуре” и нисмо никакви идиоти које треба неко да шиба прутом. Једина разлика је што ми немамо институције система, а они имају. А управо их немамо због оваквих идеја, да само можемо да преживимо у неком облику диктатуре, те се појављују људи који под тим изговором узурпирају сву власт за себе, некад формално, а најчешће неформално. То ради Путин тамо, то ради Вучић овде, то је радио Тадић, то је радио Ђинђић. Због таквог начина владања ми никако не можемо да изградимо јаке институције (Copyright 2013 RYLAH), на којима свака развијена држава почива. Да би се то променило, прва ствар који треба избацити из глава је то да нам треба ”чврста рука” да нас води. Млађони, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 То је једна врло опасна теза која се вазда провлачи. Нисмо ми у просеку ништа различити од људи из држава које сасвим лепо функционишу без ”неког облика диктатуре” и нисмо никакви идиоти које треба неко да шиба притом. Једина разлика је што ми немамо институције система, а они имају. А управо их немамо због оваквих идеја, да само можемо да преживимо у неком облику диктатуре, те се појављују људи који под тим изговором узурпирају сву власт за себе, некад формално, а најчешће неформално. То ради Путин тамо, то ради Вучић овде, то је радио Тадић, то је радио Ђинђић. Због таквог начина владања ми никако не можемо да изградимо јаке институције (Copyright 2013 RYLAH), на којима свака развијена држава почива. Да би се то променило, прва ствар који треба избацити из глава је то да нам треба ”чврста рука” да нас води. Jos opasnije je plasiranje teza da su demokratske drzave poput Srbije ili Rusije nakave diktature kada se u njima redovno odrzavaju slobodni, visestranacki parlamentarni izbori. To stalno podgrevanje teze o nekakvoj "diktaturi" je samo pokusaj destabilizacije i unosenja haosa a cemu je prepreka upravo politicka popularnost pojedinaca poput Putina i naravno da se neutemeljena kritika najvise usmerava na takve osobe. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 То је једна врло опасна теза која се вазда провлачи. Нисмо ми у просеку ништа различити од људи из држава које сасвим лепо функционишу без ”неког облика диктатуре” и нисмо никакви идиоти које треба неко да шиба прутом. Једина разлика је што ми немамо институције система, а они имају. А управо их немамо због оваквих идеја, да само можемо да преживимо у неком облику диктатуре, те се појављују људи који под тим изговором узурпирају сву власт за себе, некад формално, а најчешће неформално. То ради Путин тамо, то ради Вучић овде, то је радио Тадић, то је радио Ђинђић. Због таквог начина владања ми никако не можемо да изградимо јаке институције (Copyright 2013 RYLAH), на којима свака развијена држава почива. Да би се то променило, прва ствар који треба избацити из глава је то да нам треба ”чврста рука” да нас води. Поента је да је народ врло необразован. Не зна шта је слободно тржиште, демократија, не зна који систем како ради итд.... И онда у тој руљи која две благе нема, једино може "личност" да извуче ствари. Тако је у Русији тако је и у Србији тренутно. Једноставно ти када би просечног Руса питао "шта ти је донело посао" он би вероватно рекао путин. Исто ко кад би питао Србина што немаш посао он би рекао Тадић/Вучић/Ђинђић. А суштина је да нису ни путин ни тадић већ одређене мере које су они донели. Зато је путин најбоље решење за тренутну Русију, јел Руси нису довољно паметни да знају које им системско решење треба. Они бирају "популисту" по "лику" тако је већ неко време.. можда се то некад промени... Мада ако упоредимо, која је земља русија и какве потенцијале има ово што је путин "направио" је смешно.. све што је урадио је мало либеларизиовао и уредио тржиште. Да га је либеларизовао још, распичили би паре.... нафта, гас, пространств.. имају потенцијала да развале економски. међутим политичари би морали д се одрекну дела моћи.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Да би се то променило, прва ствар који треба избацити из глава је то да нам треба ”чврста рука” да нас води. Слажем се у свему са твојим постом, уз додатак да је могуће да, уз просветљеног апсолутисту, инситуције буду изграђене и далеко пре него што би биле редовним путем. Наравно, под просвећеним апсолутистом не подразумевам никога одавде, Путин има неких одлика ал ипак изгледа да није тај, и то је веома опасна идеја јер ће сваки апсолутиста себе да сматра просвећеним, ал ако се све сложи, може и да упали. Deja Vu and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Једноставно ти када би просечног Руса питао "шта ти је донело посао" он би вероватно рекао путин. Исто ко кад би питао Србина што немаш посао он би рекао Тадић/Вучић/Ђинђић. ... Ali najjaci su oni, poput tebe, kojima je Milosevic kriv... Takvi vec pokazuju izuzetno znanje ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Слажем се у свему са твојим постом, уз додатак да је могуће да, уз просветљеног апсолутисту, инситуције буду изграђене и далеко пре него што би биле редовним путем. Наравно, под просвећеним апсолутистом не подразумевам никога одавде, Путин има неких одлика ал ипак изгледа да није тај, и то је веома опасна идеја јер ће сваки апсолутиста себе да сматра просвећеним, ал ако се све сложи, може и да упали. Ја се слажем са тобом по питању институција. Али како ми да изградимо добре институције ако народ не зна шта су то институције, чему оне служе, каве ефекте има која институција. Например.. ево ти ... слободно тржиште. Код нас причају да имамо неки неолибеларизам, а то везе нема. Јер неолибеларизам значи да имаш институцију приватне своје максимално либеларизовану. А ми то немамо.. Дакле.. како институционалност - без образованог народа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 23, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2014 Upravo tako. I Nikolic je lepo primio Putina, narod ga je lepo primio, nije trebalo rasporediti hiljade specijalaca da stite paradu kao u slucaju pedera i svakome sa dve ciste u glavi je jasno da li Srbi nekoga vole ili nevole .... Па воле сигурно више Путина него гејеве, али опет не знам какве везе то има са Богом? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука