Srna Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Evo, pronadjoh ovaj tekst, koji je mene, kada sam ga prvi put citala doveo do suza... Dnevnik nerodjene devojcice... Iz ljubavi su mi roditelji dali zivot. Tako ja mislim. Nastaju moje prve zile. Telo pocinje da se oblikuje. Vec imam usta... Srce je pocelo da mi kuca! Ko jos moze da posumnja da ja zivim! Ne shvatam zasto je moja majka zabrinuta... Rucice i nozice su pocele da mi rastu. Na rukama su iznikli prstici. Uskoro cu njima poceti da hvatam. Kada izadjem iz stomaka dodirivacu obraze moje majke... Tek danas je majka saznala da me nosi u stomaku. Presrecna sam zbog toga. Jedva cekam da vidim lice svojih roditelja... Sad je vec sigurno da sam djevojcica. Imam sve organe, bolje osecam okolinu. Kosa, obrve pocinju da mi rastu... To me krasi. Oci, usi, nos... Gledam, cujem, mirisem... Cujem kako moji roditelji razgovaraju. Nekako su uznemireni. Otac kaze:"Kad ces vec jednom da abortiras?" Sta li to znaci? Mozda se spremaju da mi kupe kolevku... Mama, cujes li kako mi kuca srce? Majcice...u stomaku se osecam bezbedno i srecno... Majko !!! Majko !!! Gdje sam to? Sta je to? Sta to rade sa mnom? Majko pomozi mi !!! Neko hoce da me iscupa iz tebe... To su nozevi... Majko, ne dozvoli da me ubiju !!! Boli !!! Boli me !!! Molim te majko, pomozi mi !!! Gospodjo, izvolite, obavili smo operaciju... Zametak je odstranjen... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Naravno Ivane da ne znam, ali prichao sam na prethodnim stranama, da mogu samo da zamislim koliko je njihov bol. Nisam ih osudjivao, bash naprotiv... ??? ????, ?? ?? ?????? ? ??????. ?? ??????????? ??? ??????? ??? ?????? ??????? ????, ??? ??????, ????? ??? ?? ????? ? ???????... ?? ???? ?? ???????? ?? ?? ????? ????? ????, ?????? ??? ????? ?????. ??? ? ???? ???? ????? ?? ?? ??????? ????? ????, ??? ??? ?? ?? ????? ?????? ?? ?? ????? ????????? ?? ???? ???? ??? ?? ?? ???? ?? ????. ??, ??? ?????? ????? ??? ???????... ???? ?? ????? ?? ???? ????? ???? ???? ? ?? ???? ????, ?????? ?? ?? ???. ????? ?? ?? ???? ????? ?????? ??????, ?? ????????? ?????? ????? ?? ?? ?? ????, ?? ?? ??? ??? ???? ?? ????, ?? ??? ?? ???? ???? ?????, ???? ?? ?????! ????? ?? ?? ???????? ???? ????? ?????? ?????? ????, ???????? ??, ?????? ?? ? ???????? ?? ???????, ??? ?? ??? 15 ????????? ???? ?? ?????? ???? ????????? ????? ????, ?????? ??? ???? ???? ? ????? ??????... Donekle se slazem sa tobom. ali nikako ne moze da se izjednachi ubistvo deteta i fetusa... jednostavno ne moze... Kao shto nij isto ubiti choveka jer ti je dunulo ili ga ubio iz samoodbrane. Ubio nehotice ili planirao.... Isto tako nije lako tim zenama u svakom sluchaju, bile one posle okrenute bogu ili nechemu drugom. Rekoh primer jedne cure, koju sam indirektno upoznao i koja je podelila celu pricha sa celim svetom. Ima na prethodnim stranama da se ne ponavljam. ALi ona je super, izvrshila abortus, ali jednostavno nastavila normalno svoj zivot. I ona samaa reche imace oziljak i psihichki i fizichki do kraja zivota, ali ni jednog trenutka se nije pokajala... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 ima vremena 0122_tuk i ovde odustajem od dalje price sa tobom na ovu temu, 0503_music Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 ima vremena i ovde odustajem od dalje price sa tobom na ovu temu niko te nije primoravao, sam si mi slao privatne poruke... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 kao prvo poslao sam ti jednu poruku u kojoj sam ti reko da mi nisi odgovorio na piatnje-kao drugo,ja nisam rekao da me neko primoravao,hteo sam to i kao trece-sad cu da se ponovo ukljucim u diskusiju.... p.s. mogu i ja valda da sebi špricam ego....a,pozitivne misli,šaljemo sebi...u u uuuuuuuu sviring ramoniku a poenta primera je :nije joj lako uopste ali je 100 posto boli uvo,uziva u zivotu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Znachi koliko puta treba da ti kazem da je meni to OK, i da se ne slazem sa tobom ni vama koji misle da je to ubistvo. Nije mene briga shta nauka ili neki sveshtenik kazu, kod tog pitanja se najvishe zena pita. i njena je poslednja! Njen je izbor i njeno pravo da radi s asvojim telom shat god zeli, nikada necu osuditi takvu zenu, osim ako je to uchinila iz nekih nemoralnih pobuda. ? ????? ????? ?????? ???????? ??????, ?????? ?????? ????????? ? ?????? ?? ????? ??????? ???????? ????? ???? ?? ?????? ???????. ?? ??? ????????? ???? ???? ?? ??????????, ????????????? ?? ??????, ?? ??? ???? ????? ?? ?? ???????? ???????. ? 98% ?????????, ??? ?? ?? ?????? ?? ????? ?? ???????? (??)???, (??)???????, (??)????????... ?? ?? ????? ? ?? ???????????? ?????? ??? ???? ?? ????? ???? ??, ????? ??? ????, ?????? ????. ? ??????, ?????? ???????? ?? ???????? ?? ???? ?????? (????? ?????? +9 ??????). ?? ??? ? ????? ????? ????? ?? ??? ?????? ?? ???? ???????????? ????????. ????? ? ???: ?? ??????, ?????? ?? ????????? ???? ?? ???? ????? ?? ??? ????? ? ???? ???? ?????? ???????. ????? ????? ????, ?? ?? ???? ??? ????????? ???????? ?? ?? ?????? ??????????? ???? ?? ???????????? ???? ? ????? 5 ??????, ??????????? ???????? ???? ????? 4 (???????, ??? ??? ?? ? ????), ? ????? ???? ?? ?? ?????????? ?????????. ????? ? ????????? ???? ??????????? ??? ????????? ? ?????? ????? ?????. Svakom choveku je neophodan razgovor posle ovako tragichnih dogadjaja. Retko ko ih moze razumeti, a njima (govorim trenutno samo za sluchaj abortusa) treba topla rech bilo koga. Nego znam da nije pitanje na mestu, odnosno da ih ti ne mozesh pitati, ali da li si se zapitao, zashto su se obratile tebi posle tog dogadjaja, a ne pre? Pretpostavljam da nisu sve vernice, ali eto nashle su utehu u razgovoru sa tobom. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Ti si uchestvovala u posredovanjau, a zajednichki se stvara dete. Bilo silovanjem, u krevetu sa dragim ili beshtachkom oplodnjom. Da ponovim zadnji put meni to nije oduzimanje zivota niti ce ikada biti. ne pitam šta ti veruješ ve? TO telo u njoj NIJE NJENO telo ve? drugog ljudskog bi?a šta ?emo onda, ona sa svojim neka radi šta želi, ali šta ?emo sa tim odvojenim posebnim telom ah ne moze ti chovek objasniti ono iznad shta sam napisao!!! to se nalazi u njenom stomaku , a ona zbog komplikacija moze da umre a sa njom i na kraju beba. Dete se ne razvija u teglici vec u majchinoj utrobi kako sastavni deo njenog bica, koje nakon 9 meseci posatje odvojeno telo. nije teško objasniti kad umeš i imaš argumente, ali ti ne umeš i nemaš argumente svašta...može ?ovek da umre i kad prelazi ulicu, bilo kada, ajmo onda da umremo na vreme za svaki slu?aj Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Moze i cigla da ti padne na glavu i da odesh ispod zemlje i budesh hrana mravima... Poenta je ta da ti ne mozesh da prihvatish da ja imam drugachija shvatanja od tebe. Ja necu priznati za festus da je zivi stvor dokle god ne dodje do nekog 7-og meseca. Toliko je prosto ono shto pricham. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Moze i cigla da ti padne na glavu i da odesh ispod zemlje i budesh hrana mravima... Poenta je ta da ti ne mozesh da prihvatish da ja imam drugachija shvatanja od tebe. Ja necu priznati za festus da je zivi stvor dokle god ne dodje do nekog 7-og meseca. Toliko je prosto ono shto pricham. vins nemam ja šta da prihvatam previše sebe stavljaš u prvi plan i svoju bitnost u odnosu na druge Po našem zakonu (u Srbiji) PREKID trudno?e preko 20 NG( nedelja gestacije) se smatra UBISTVOM a to je V - ti mesec dakle ti si iznad zakona, što ne odeš lepo u skupštinu i kažeš onim "idiotima" tamo da plod NIJE živ do 7-og meseca, žive ljudi u zabludi a ne znaju i da...nisam lekar ali sam sigurna da o tome više znam od tebe, radim to 25 godina :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 vidish nisi lekar, pa ti stoga nije trebalo tolike godina muchenja i uchenja... Medicinski takodje nije dozvoljeno da se vrshi abortus posle 5-og meseca, toliko znam. Mada se i neshto ranije moze smatrati da je to nelegalni prekid trudnoce... Jel ti toliko teshko da shvatish da sam chovek koji imam stav? Zaista te ne razumem shta pokushavash? Hocesh iz takta da me izvedesh, da bih ti neshto ruzno rekao, jer u afektu chovek racionalno ne moze da razmishlja, pa cesh onda biti sretna. Ochigledno moji stavovi te veoma nerviraju pa ne mozesh da predjesh preko toga. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 vidish nisi lekar, pa ti stoga nije trebalo tolike godina muchenja i uchenja... Medicinski takodje nije dozvoljeno da se vrshi abortus posle 5-og meseca, toliko znam. Mada se i neshto ranije moze smatrati da je to nelegalni prekid trudnoce... Jel ti toliko teshko da shvatish da sam chovek koji imam stav? vins poenta je u re?i ubistvo ps. ?ovek koji ume racionalno da razmišlja sebi ne dozvoljava da do?e u stanje afekta a to što bi ružno rekao o meni, ne govori o meni, nego o tebi Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Pa za mene to nije ubistvo, imash medicinsku granicu do koje mozesh da radish abortus posle toga se definishe krivichnim zakonom, koliko puta treba da ti kazem. Ne znam vishe kako da ti drugachije objasnim... kao shto vidish apsolutno sam smiren Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Pa za mene to nije ubistvo, imash medicinsku granicu do koje mozesh da radish abortus posle toga se definishe krivichnim zakonom, koliko puta treba da ti kazem. Ne znam vishe kako da ti drugachije objasnim... kao shto vidish apsolutno sam smiren eto rešismo stvar , sam si napisao za mene ali to što ti en smtarša ubistvom ne zna?i da nije ubistvo, ili ipak jeste zato što to ti kažeš Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Pa za mene to nije ubistvo, imash medicinsku granicu do koje mozesh da radish abortus posle toga se definishe krivichnim zakonom, koliko puta treba da ti kazem. Ne znam vishe kako da ti drugachije objasnim... kao shto vidish apsolutno sam smiren Zemaljske zakone treba postovati dok ne pocnu da se kose sa Bozijim zakonom.Neki ljudi misle ovako neki onako a ti procitaj moj potpis tu u dnu,on ce ti sve reci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јул 6, 2009 Пријави Подели Написано Јул 6, 2009 Rekao sam za mene, pre jedno 5 strana, ako se dobro secam... Objasnio sam iznad tvog posta kao stvari stoje.... Dobro Lazarice, nismo deca... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука